Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 9

Dha Yurt Bülteni - 9

Kurtulmuş: Amerika ve Rusya 3- 5 bin PYD militanını mı tercih edecek, Türkiye Devletini mi?BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Amerika'dan sonra Rusya askerlerinin üniformasında YPG bayrağının yer almasına tepki gösterdi.

10.03.2017 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtulmuş: Amerika ve Rusya 3- 5 bin PYD militanını mı tercih edecek, Türkiye Devletini mi?

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Amerika'dan sonra Rusya askerlerinin üniformasında YPG bayrağının yer almasına tepki gösterdi. Kurtulmuş, "3-5 bin PYD militanını mı tercih edecekler, 80 milyonluk istikrarlı, bölgenin en büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti devletini mi?" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum çalışmaları için bugün saat 12.30'da özel uçakla Erzurum'a geldi. Ulu Cami'nde Cuma namazını kılan Numan Kurtulmuş'un camiye girişi sırasında önü, eşi darbe girişimi sonrası tutuklanan Nazife Kayacı tarafından kesildi. Sorunlarını yazdığı mektubu Numan Kurtulmuş'a ileten Nazife Kayacı Erzurum'da görevli Yarbay olan eşi Ramazan Kayacı'nın 19 Temmuz günü suçsuz yere tutuklandığını iddia etti. Kocasının iddianamesinin halen hazırlanmadığını belirten Nazife Kayacı, iki çocuğu ile lojmandan çıkarıldıklarını belirterek yardım istedi. Nazife Kayacı, "Kocamla birlikte 4 arkadaşı suçsuz yere cezaevinde. Suçlu ile suçsuz artık ayırt edilsin. Yandık, bittik" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş cuma namazı sonrası Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Referandum çalışmaları için şehirleri dolaştıklarını hatırlatan Kurtulmuş, her geçen gün 'evet' oylarının arttığını savundu. Kurtulmuş şunları söyledi:

"Ben her hafta birçok ile giden birisi olarak, gördüğüm manzara şudur: Bir kere son derece demokratik ve medeni bir kampanya yürütüyoruz. İnşallah sonuna kadar böyle devam eder. Bu kampanyayı zehirlemek isteyen şer güçleri, buna fırsat bulamazlar diye ümit ediyorum. 'Evet' diyenler, 'Hayır' diyenler, herkes çıkıyor, görüşlerini ifade ediyor. Bu anlamda son derece olgun bir kampanya yürütüyoruz. Her geçen gün kampanyanın dozajı arttırıldıkça, 'evet'lerin oranı daha da artıyor. 16 Nisan akşamından itibaren Türkiye yeni bir yönetim sistemine doğru geçecektir. Milletimiz için bereketli, uğurlu olsun. Türkiye 16 Nisan'dan sonra tabiri caizse ayaklarındaki prangalardan kurtularak, koşar adım, uçar adım yoluna devam edecek. Güçlü Türkiye olma istikametinde mücadelesini sürdürecektir" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN RAHATSIZLIĞI, PYD DEVLETİNİN OLUŞMASI'

Suriye'deki Rus askerlerinin kolundaki YPG bayrağı ile ilgili basın mensuplarının sorularını değerlendiren Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Biz terör örgütlerinin hiçbirini diğerlerinden ayırt etmiyoruz. Bizim için ha DEAŞ, ha YPG hiç fark etmiyor. ya da bir başka terör örgütü. Dolayısıyla diğer ülkelere de tavsiye ediyoruz, terör örgütleri arasında ayrımcılık yapmayın. 'Bize yakın terör örgütleri', 'bize karşı olan terör örgütleri' diye görmeyin. Terör örgütleriin hepsi insanlık düşmanıdır. Hepsi bütün ülkelerin düşmanıdır. Dolayısyla Amerika'nın da, Rusya'nın da diğer ülkelerin de buna fevkalede dikkat etmesi lazım. Türkiye Suriye'nin kuzeyinde Kürt kardeşlerimizin varlığından rahatsız değildir. Türkiye'nin rahatsızlığı, Suriye'nin kuzeyinde bir PYD devletinin oluşmasıdır. Amerikalılar'a, Rusyalılar'a söylemiş bir söz olarak görün, kararı kendileri vermesi lazım. Yani 3- 5 bin PYD mitanını mı tercih edecekler, 80 milyonluk istikrarlı bölgenin en büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti devletini mi?"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Numan kurtulmuşun valilik ziyareti

-Şeref defterine imzalaması

-Numan Kurtulmuşun açıklama yapması

-Ulu cami

-Numan Kurtulmuşun camiye girmesi

-Nazife Kayacının bakanla görüşmek istemesi

-Nazife Kayacı ile röp

Haber: Hümeyra PARDELİ -Kamera: Zafer KUMRU/ERZURUM,

===========================================

Kocaeli'de 147 polis ile huzur uygulaması

KOCAELİ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi 147 polis ile yapılan yol kontrolü ve aramalarda çeşitli suçlardan aranan 3 şüpheliyi yakalarken, 17.5 gram esrar, 47 adet uyuşturucu hap ele geçirdi. 9 araç sürücüsüne 5 bin 357 lira ceza kesildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Derince İlçesi'nde 147 polis memurunun katılımıyla dün gece yol arama noktalarında ve açık olan işyerlerinde kontroller yaptı. Kimlik kontrolü yapılan 894 şahıstan aralarında tehdit, bedelsiz senedi kullanma ve kamu malına zarar verme suçlarından aranan 3 şüpheli yakalandı. Yol kontrolünde ise 17.5 gram esrar, 47 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kontrol edilen 40 işyeri arasında 1 işyerinin ruhsatı olmadığı için idari işlem yapılarak tutanak tutuldu. Kontrol edilen 156 araçtan 9 araç sürücüsüne 5 bin 357 lira idari para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Araçlarda yol kontrolü

-Köpekli arama

-Kahvehanelerde yapılan aramalar

Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -

===========================================

Siverek'te dükkan inşaatı çöktü: 3 yaralı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Küçük Sanayi Sitesi'nde yapımı süren dükkanın tavan bölümüne beton döküldüğü sırada göçük meydana geldi, 3 işçi yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Şanlıurfa karayolunda bulunan Küçük Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Murat Dal'a ait yapımı süren oto tamircisi dükkanının tavanına beton döküldüğü sırada çökme meydana geldi. Göçükte inşatta çalışan işçilerden Ahmet Kaya, Halil Yediveren ve Abdulkadir Güven yaralandı. İhbarla olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri tarafından inşaat alanından çıkarılan işçiler, ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavilerine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yeri

Çöken inşaat

Enkazdaki işciler

Hastanede acil servisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

==========================================

Nehirde bulunan el bombası imha edildi

ADANA'da Seyhan Nehri'nde poşet içerisinde bulunan el bombası imha edildi.

Seyhan Nehri'nin üzerinden geçen Mustafa Kemal Paşa Köprüsü'nün ayaklarına balık avlamaya gelen vatandaşlar, poşet içerisinde el bombasını görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, el bombası ve çevresinde inceleme yaptı. Nehrin üzerinden geçen köprü kısa süreliğine yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Bomba uzmanı polis, el bombasını fünye ile imha etti. Uzman ekipler çalışırken, meraklı vatandaşlar da gelişmeleri görüntüleyip, sosyal medyada yayınladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Köprü altındaki polislerin incelemesi

Zırhlı polis araçlarının görüntüsü

El bombasının patlatılma anı (02'08" dakika)

Patlama anında yükselen duman ve alev

Köprünün genel görüntüsü

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

==========================================

Sahte içkiyle 2 memurun ölümüne neden olan çaycı adliyede

ESKİŞEHİR'de sahte içki sattığı vergi memurları 62 yaşındaki Ömer Çiçek ile 57 yaşındaki Mehmet Uzun'un ölümlerine neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan çay ocağı işletmecisi 53 yaşındaki Y.A. adliyeye sevk edildi.

İddialara göre Kırmızıtoprak Mahallesi'nde çay ocağı işleten Y.A., Eskişehir Vergi Dairesi'nde icra memuru olarak görev yapan Ömer Çiçek ile Mehmet Uzun'a sahte içki sattı. Ömer Çiçek evinde, Mehmet Uzun da kaldırıldığı hastanede öldü. Çiçek ve Uzun'un yapılan otopsilerinde metil alkol zehirlenmesinden öldükleri belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi ekipleri, Ömer Çiçek ve Mehmet Uzun'a sahte içki sattığı iddiasıyla çay ocağı işletmecisi Y.A.'yı gözaltına aldı. Y.A., yapılan sorgulamasını ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada ölen Ömer Çiçek dün Kırmızı toprak Mahallesi'nde, Mehmet Uzun da bugün Orhangazi Mahalesi'nde düzenlenen cenaze törenin ardından götürüldükleri Asri Mezarlığı'nda toprağa verildiler.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Sahte içki satığı öne sürülen Y.A.'nın polisler tarafından adliyeye getirilmesi

-Ölenlerden Ömer Çiçek'in dünkü cenaze töreni görüntüsü

-Ölen Ömer Çiçek fotoğrafı

-Ölen Mehmet Uzun'un fotoğrafı bulunuyor

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement