Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Hiç merak etmeyin 16 Nisan'dan sonra parlamento inanıyorum ki, onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktırTürkiye'ye tüm saldırıları boşa çıkanların 15 Temmuz'da kanlı girişimle hedeflerine ulaşmak istediklerini de söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,...

18.03.2017 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Hiç merak etmeyin 16 Nisan'dan sonra parlamento inanıyorum ki, onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktır

Türkiye'ye tüm saldırıları boşa çıkanların 15 Temmuz'da kanlı girişimle hedeflerine ulaşmak istediklerini de söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu millet, tankı, topu silahı görünce kaçar, evlerine saklanırlar, onlarda ellerini kollarını sallayıp gelip ülkeyi teslim alır sandılar. Tabii öyle olmadı. Halkım, FETÖ ihanet çetesini derdest etti. Şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. Yakalandıklarında itiraf ettikleri ne varsa şimdi inkar ediyorlar. İstedikleri kadar inkar etsinler. Ortada 249 şehidimizin şehadeti var. Gazilerimiz var. Ortada işgal edilmek istenen bir ülke var. O gece dökülen kanın sorumlusu kim? Vatandaşlarımızın üzerine tankla, topla saldıran, Meclisimizi, Külliyemizi, Özel Harekat Merkezi'ni bombalayan kimdi? Hepsi de suçüstü yakalandı. Milletimiz müsterih olsun. O katiller, onları destekleyen kim varsa hak ettikleri cezayı alacaklar. Karşımda şehit ve gazi aileleri var. Hiç merak etmeyin 16 Nisan'dan sonra parlamento inanıyorum ki, onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktır. Bu bana geldiği zamana tereddütsüz onaylarım. Hans ne diyEcek, şu ne diyecek, bu ne diyecek bunlarını hiçbirisi bizi ilgilendirmez. Halkım ne diyeceke bizi bu ilgilendirir" diye konuştu.

Görüntü DÖkümü

----------------------

-Erdoğan'ın açıklamaları

Haber-Kamera: ÇANAKKALE

======================================

Bahçeli: 16 Nisan'da Avrupa'da tahtlar sallanacak (2) - yeniden

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum için ilk mitingini düzenlediği Elazığ'da, 15 Temmuz darbesinin bir "Haçlı Operasyonu" olduğunu belirterek, "Biliniz ki, 16 Nisan'da Türkiye'de sistem değişecek, Avrupa'da ise tahtlar sallanıp rejim değişikliklerinin ilk kıvılcımı çakılacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanılığı sistemi ve Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak referandum için ilk mitingini Elazığ İstasyon Meydan'ında düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz süreci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devam eden terör operasyonları, Suriye'nin El Bab Bölgesi'nde yaşanan terörle mücadele çalışmaları ile son olarak diplomatik krizin yaşandığı Hollanda ve Almanya ilişkilerini değerlendirdi.

İlçe ilçe isimleri vererek yoklama alan Bahçeli, her ilçe sonunda, "Burada" seslerinden sonra, "Maşallah Elazığ tek yürek halinde buraya akmış. Harput'un hatıraları demet demet burada toplanmış. Fırat'ın birlik ve kardeşliğe akan suları Elazığ'a şan ve ruh vermiş" dedi.

"20 TEMMUZ 2015'TEN BUYANA ŞEHİT SAYIMIZ BİN 137'DİR"

Türkiye'nin kuşatma altında olduğunu savunan Bahçeli, "Ancak bugün kardeşliğimizi kıskananlar çok sayıdadır. Elazığlı'nın kaynaşma ve kucaklaşmasını çekemeyenler kara kampanya peşindedir. Türk ve Türkiye düşmanları devrededir. Karşımızda çok çetin bir oyun sahnededir. Bu oyun acımasız, vahşi ve ahlaksızdır. Küresel komplonun hedefinde Türk milleti vardır. Bu nedenle terör örgütleri kışkırtılmaktadır. Bu nedenle tehditler yoğunlaşıp derinleşmektedir. Türkiye kuşatma altındadır. Yıkım müteahhitleri, sanal sorun mucitleri taarruzdadır. Bin yıllık kardeşliğimizden rahatsız olan mihraklar içimizde ve çevremizde kanlı nöbettedir. Dikkat ediniz, 20 Temmuz 2015'den bu tarafa vatan ve millet uğruna toprağa düşen şehit sayımız bin 137'dir. PKK saldırmaktadır. Lice, Kulp, Genç üçgeninde günlerdir üstün bir mücadele sergilenirken, maalesef şehadet haberleri de alınmaktadır. Artık hainlerin kökü kazınmalı, inleri, saklandıkları delikleri yerle bir edilmelidir" diye konuştu.

"15 TEMMUZ BİR HAÇLI OPERASYONUYDU"

IŞİD, PYD- YPG'nin küresel güçlerin himayesinde "4 parçalı Kürdistan" için tuzak kurduğunu belirten Bahçeli, "Bunun yanında İblisin yeryüzü garnizonu olan IŞİD, gözü dönmüşçesine kan dökmektedir. Kahraman Mehmetçiğin El Bab'ta 182 gün boyunca destan yazarak IŞİD'i söküp attığına millet ve Elazığ şahittir. PYD-YPG ise sınırlarımızın hemen dibinde, küresel güçlerin himayesiyle dört parçalı Kürdistan için tuzak kurmaktadır. Menbiç teröristlerin tasallutunda, Rakka tutsaktır. Bu cinayet çetelerinin en şerefsizi, en adisi, en sinsisi olan FETÖ 15 Temmuz'da silaha sarılmıştır. FETÖ, son haçlı akınına komuta eden barbarlardan, Türkiye'yi işgal emrini alarak 15 Temmuz akşamı harekete geçmişti. Bunlar şerefli Türk askerinin kamuflajı içine saklandılar. Bunlar din ve diyanet istismarıyla batıla hizmet edip, küfrün yanında hizalandılar. Bunlar ki, yaratılmışların en aşağısı, en aşağılığı, en alçağı olarak milli hafızadaki kirli yerlerini aldılar. FETÖ, Anadolu'yu ele geçirmek maksadıyla yüzyıllardır pusuda bekleyen muhasım odakların, müstevli emellerin kızgın maşası, karanlık parçasıdır. Savaş uçaklarımızı gasp edip tepemizden bomba attılar. Helikopterlerimizi kaçırıp üzerimize kurşun yağdırdılar. Milli birliğimizi çözmek, milli bünyemizi çürütmek istediler. Askeri askere, askeri polise, polisi askere kırdırıp iç savaşa hizmet ettiler. Türkiye böylesi bir ihaneti hiç görmedi. Türk milleti böylesi bir zillete hiç düşmedi. Hiç kuşkunuz olmasın, 15 Temmuz bir Haçlı operasyonuydu. Planlaması ise Pensilvanya'daki hoca kılıklı hain ve arkasından itekleyip kumanda eden güçler tarafından yapılmıştı. Cüzdanlarına bir dolar koyup baylockla haberleşen, himmet kuyruğuna girip aziz milletimizin kuyusunu kazmaya yeltenen şerefsizlere Türk milleti boyun eğmedi. Tankın önüne millet iradesi sere serpe yattı. 248 şehit vermek pahasına, masum kardeşlerimiz kurşunların karşısına inançla çıktı. Darbe teşebbüsüne 80 milyon direndi. FETÖ şiddeti sürerken, IŞİD, PYD-PKK sınırlarımızdan içeri sızıp işgali tamamlamak için fırsat kolluyorlardı" şeklinde konuştu.

"16 NİSAN'DA AVRUPA'DA TAHTLAR SALLANIP REJİM DEĞİŞİKLİKLERİNİN İLK KIVILCIMI ÇAKILACAK"

Almanya ve Hollanda ile yaşanan diplomatik krize de değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Nisan'da Türkiye'de sistemin değişeceğini, Avrupa'da ise tahtların sallanacağını, rejim değişkliklerinin il kıvılcımının çakacağını söyledi. Bahçeli, şöyle konuştu: "İşte görüyorsunuz, Hollanda, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin yaptıklarını. Hollanda 16 Nisan Referandumundan korktu, cephe aldı. Türk milletinin iradesiyle sistem değişikliği yapmasından rahatsız olan ırkçı, Türk ve İslam karşıtı blok olmadık tahammülsüzlükler gösterdi. Dışişleri Bakanımızın uçuş iznini iptal ettiler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı bir hanım kardeşimizi zor ve cebir kullanarak aracına hapsettiler, ardından ülkeden çıkardılar. Hollanda yönetimi, bu ülkede hayat ve varlık mücadelesi veren vatandaşlarımızın üzerine atlarını sürdü, itlerini saldı. Biliniz ki, 16 Nisan'da Türkiye'de sistem değişecek, Avrupa'da ise tahtlar sallanıp rejim değişikliklerinin ilk kıvılcımı çakılacaktır. Bu yüzden monarşik yönetimler huzursuz ve sancılıdır. Hükümetler şaşkın ve şuursuzdur. Avrupa'nın demokratikleşmesi, insan hak ve özgürlüklerine saygı duymayı öğrenmesi yakındır, 16 Nisan'dan sonra kaçınılmaz bir şekilde gündeme gelecektir. Hollanda'da yapılan seçimler ırkçı ve Türkiye düşmanlarının yüzlerini kızartmış, okkalı bir ders vermiştir. İnanıyorum ki, yürüyüşümüzün önüne taş koymak isteyenler 16 Nisan'da kaybedecektir. Yerli, milli ve ahlaki bir uzlaşmayla; üstelik tamamıyla iç dinamiklerle temellenmiş sistem değişikliğini hazmedemeyenler dağılacaklardır. 16 Nisan'da Türkiye kazanacaktır. 16 Nisan'da Türk milleti onun bunun ağzına bakmayarak, muhteşem iradesiyle geleceğini şekillendirecektir."

"FETÖ, PKK, DHKP-C, PENİRCEK LOBİSİ"

Meydanda toplananlardan, sık sık referandum için "Evet" sözünü alarak, "Bu evetler, hayırcı kafilenin içindeki FETÖ, PKK, PYD, DHKP-C, Perinçek lobisi ve Türk doşmanlarını tir tir titretecektir" diyen Bahçeli, "Bu evetler, daha Anayasa'da ne yazdığını bilmeyen, zahmet edip de bir maddesini açıp okumamış CHP genel başkanının uykularını kaçıracaktır. Bu evetler, hayırcı kafilenin içindeki FETÖ, PKK, PYD, DHKP-C, Perinççek lobisi ve Türk düşmanlarını tir tir titretecektir. Bu evetler, Avrupa'ya kapak, işgal planı yapanlara tokat olacak, alayını silindir gibi ezip geçecektir. Değerli Elazığlılar, Bizim nezdimizde hem evet, hem de hayır diyen her vatandaşım, her kardeşim bir ve aynıdır. Fakat bu defa hayırda hayır yoktur. Ayağımıza pranga vurmak, bağımsızlığımıza bitirmek isteyen terör örgütleri ve arkasındaki ülkeler karşımızdadır. Bu oluyorken, yalan kafilesi sapıtmış, ölçü ve ayarı iyice kaçırmıştır. Rejim değişecek diyorlar, külliyen yalandır. Değişecek olan sadece hükümet etme sistemidir, yenisinin adı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Federal sistem gelecek, Türkiye eyaletlere bölünecek, üniter yapı bozulacak diyorlar. Tümden iftira, tümden hayal mahsulüdür. Milliyetçi Hareket Partisi varken, Gakgoşlar şuurlu ve uyanıkken, Türkiye'yi federasyona sürüklemeye hiçbir işbirlikçi, casus, melun ve yabancı ajanın gücü yetmeyecektir. ve de böyle birisi veya birileri henüz anasının karnından doğmamıştır. İlk dört madde güvencededir. Teminat Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Anayasa'ya millet damgasını vurmuştur. Kırmızı çizgilerimizi aşındırmaya kalkanın alnını karışlayacağımız da iyi bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bahçeli'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Felat BOZARSLAN-Şahismail GEZİCİ-Mesut BUDRAÇ/ELAZIĞ, -

NOT : AKTÜEL GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

======================================

Başbakan Yardımcısı Canikli: Baykal ve CHP defalarca özür dilemeli

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği teklifine ilişkin "Bu kadar yetkiyi peygambere verseniz, peygamberi bozar" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a tepki gösterdi. Canikli, "Cumhuriyet Halk Partisinin kimyası epeyden beri bozuktu. Son derece mantıksız, dengesiz açıklamalar geliyor. Sayın Baykal'ın son açıklaması bu millettin manevi duygularına çok büyük hakaret ve saygısızlıktır. Sayın Baykal'ın ve CHP'nin önce Türk milletinden ve bütün Müslümanlardan defalarca özür dilemesi gerekiyorö dedi.

Bir dizi ziyaretler ve programlara katılmak için Amasya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ilk olarak Amasya Valiliği'ni ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Ardından Amasya Belediyesi'ni ziyaret eden Canikli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Bu kadar yetkiyi peygambere verseniz, peygamberi bozar" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a tepki gösteren Nurettin Canikli, Deniz Baykal'ın ve partisinin özür dilemesi gerektiğini söyleyerek, "Cumhuriyet Halk Partisinin kimyası epeyden beri bozuktu. Ama son 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı halk oylaması vesilesiyle iyice allak bullak oldu. Bunu hem Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalardan anlıyoruz. Hem de eski genel başkan Deniz Baykal ve diğer sözcülerin yaptığı açıklamalardan çok net bir şekilde anlıyoruz. Son derece mantıksız, dengesiz açıklamalar geliyor. Sayın Baykal'ın son açıklaması bu millettin manevi duygularına çok büyük hakaret ve saygısızlıktır. Hakikaten çok büyük bir hatadır. Milletimizin bu anlamda büyük oranda yaralamıştır bu ifade. Tabi aslında CHP'nin bu konuda ki yaklaşımı ve kanaatini yansıtan bir cümledir esasında Baykal'ın bu konuda ki açıklamaları zihin gerilerinde yatan çok fazla açığa vurmadıkları kanaat ve düşüncelerinin zaman zaman bir şekilde açığa çıkmasından ibarettir. Jakoben yaklaşım CHP'nin en temel özelliğidir bugüne kadar. Halka tepeden bakan, halkın düşüncelerini dikkate almayan onları hor gören, manevi değerleriyle, inançlarıyla alay eden ve onlara saygı duymayan bir yaklaşımla ve eylem içerisinde oldu. Böyle bir tespitin altını dolduracak sayısız örnekler vardır CHP'nin tarihinde. Yani o açıdan sürpriz değil. Çok üzücü bir hadisedir. Sayın Baykal'ın ve CHP'nin önce Türk milletinden ve bütün Müslümanlardan defalarca özür dilemesi gerekiyorö dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıkladığı referandum anketi ile ilgili de açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Canikli, tereddütlerinin olmadığını, milletin gerekeni bir kez daha yapacağını söyleyerek, "16 Nisan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halk oylaması sonuçları noktasında bizim herhangi bir tereddüdümüz yok. Milletimiz orada gerekeni bir kez daha yapacaktır. Anketlerde bu doğrultudadır. Ondan dolayı da kuşku duymuyoruz. Önceki seçimlerde de benzer yöntemleri CHP başta olmak üzere bazı kesimler kullandı. Yani manipülasyon ve kamuoyunu algısını yönlendirmek amacıyla bu konuda anketler yapıldı. Kamuoyunun düşüncesini öğrenmek amacıyla değil de yönlendirmek amacıyla yapılan anketlerdir onlar. Sayısız keredir biz bunlarla daha önce muhatap olduk. Hemen hemen bütün seçimlerden ve referandumlardan önce buna benzer algı oluşturma operasyonları yapıldı. Bu da onlardan bir tanesidir. Yoksa gerçek onların ifade ettiği gibi değil kesinlikle. Onu biliyoruz. Milletimiz de biliyor. Yani olan bitenin farkında. Başlarda biraz çok ciddi kara propaganda nedeniyle bazı vatandaşlarımızın kafasının karışması söz konusu oldu. Ama sonra önerdiğimiz sistem Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ayrıntılı bir şekilde vatandaşlarımızla paylaştıktan sonra o konuda da tereddütler büyük orada giderilmiş durumda. Karalamalar olmuştu ama hiçbir dönemde bu dönem olduğu gibi yoğunlaşmamıştı. Şuanda hakikaten çok büyük oranda bir yalan kampanyası adeta yürütülüyor ve bunu bile bile yapıyorlarö dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir kararname bizim oğlan müsteşar olacak. İlkokul mezunu, olsun diyeceklerö açıklamasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Canikli, açıklamaların akıl ve mantık dışı olduğunu belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi eğer geçerse Cumhurbaşkanı müsteşarını, müsteşarları 12 yıl tecrübe şartı aramaksızın, ilkokul mezunu bir kişiyi dahi müsteşar yapabilecek. Anasaya'da bu var' diyor. O kadar net ve açık bir yalan ki Anayasada böyle birşey yok. Anayasa bunu düzenlemiyor. O kanunla düzenlenmiş bir konu ve halen devam ediyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı kararnamesiyle özlükle ilgili konular düzenlenemez. Kanunla düzenlenmiş olan konular Cumhurbaşkanlığı kararnamesine konu edilemez. Bu net yazılmasına rağmen bunun aksine öyle olacak gibi yalan yanlış açıklamalar yapıyorlar. Bu vahim bir tablo eğer bilmeden yapıyorsa vahim. Bilerek yapıyorsa zaten çok kötü bir olay. Önümüzdeki dönemde buna benzer akıl ve mantık dışı rasyonel olmayan gerçeği yansıtmayan değerlendirmelerin artmasını bekliyoruzö diyerek şunları söyledi:

"Çünkü CHP'nin özelliğidir. Panikledikçe, denge bozuldukça izan kaybolunca, izan çok önemli bir kavramdır. İzan kaybolduktan sonra her şey beklenebilir bunlardan. O kadar çok örneklerini yaşadık ki bu da onlardan bir tanesi. Dolaysıyla CHP o kara yöntemlerini şuan da yoğun bir şekilde kullanmaya devam ediyor.ö

Görüntü dökümü

-------------

-Nurettin Canikli'nin valilikte karşılanması

-Nurettin Canikli'nin şeref defterini imzalaması

-Nurettin Canikli'nin belediye meclis üyeleriyle tokalaşması

-Nurettin Canikli'nin açıklamaları

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Savaş TUTAK/AMASYA,

=================================================

Bozdağ: Sanırsınız ki 16 Nisanda Almanya'da hükümet sistemini oylanacak

BURSA'da Anadolu Öğrencileri Birliği'nin düzenlediği programa katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya, Hollanda ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerini eleştirdi. Bakan Bozdağ, "Sanırsınız ki biz Türkiye'nin hükümet sistemini değil de Almanya'nın hükümet sistemini değiştirip, değiştirmeyeceğimizi 16 Nisan'da oylayacağız. Herkesi bir panik ve korku sarmış durumda. Yahu size ne? Biz kendi hükümet sistemimizi değiştirip, değiştirmeyeceğimizi oylayacağız. Sizin hükümet sisteminize dair bizim bir oylamamız yok ki." şeklinde konuştu.

Bursa'da merkez Osmangazi ilçesinde Anadolu Öğrencileri Birliği'nin düzenlediği programa katıldı. Referanduma gidecek olan yeni anayasayı gençlere anlatan Bakan Bozdağ, "Zayıf iktidar olsaydık şimdiye kadar bizi çoktan götürürlerdi. Götüremediler, bundan sonra da Allah'ın izniyle götüremeyeceklerdir. Çünkü bizim dayımız aziz Türk milletidir. Dayısı millet olanı, dayısı başka kirli ve karanlık güçler olanlar asla yenemezler" dedi.

ALMANYA, HOLLANDA VE AVUSTURYA

Referandum kararının alınmasının ardından sadece Türkiye'de değil yurt dışına da geziler düzenlediğini dile getiren Bakan Bozdağ, "Avrupa'ya gittik. Orada büyük bir telaş gördük. Avusturya, Hollanda, Almanya, Belçika, İsviçre, Danimarka telaş ve korku içinde. Sanırsınız ki biz Türkiye'nin hükümet sistemini değil de Almanya'nın hükümet sistemini değiştirip, değiştirmeyeceğimizi 16 Nisan'da oylayacağız. Herkesi bir panik ve korku sarmış durumda. Yahu size ne? Biz kendi hükümet sistemimizi değiştirip, değiştirmeyeceğimizi oylayacağız. Sizin hükümet sisteminize dair bizim bir oylamamız yok ki." şeklinde konuştu.

'HAYIR DİYENLER TERÖRİST' ELEŞTİRİSİNE YANIT

Hayır propagandası yapanların sanki AK Parti tarafından terörist ilan edildiği eleştirilerine yanıt veren Bakan Bozdağ, "Biz şimdi propaganda yapanları söyleyince hemen deniyor ki, 'Hayır diyene terörist diyor'. Bunu kim diyorsa ahlaksızın büyüğüdür, çarpıtan da ahlaksızın büyüğüdür" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN ERBAKAN'I ANMASI...

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi'nin Ankara'da düzenlediği, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu reform olsun diyenler var, olmasın diyenler var. Propagandayı yapanlara bakın. Merhum Necmettin Erbakan hocamızın ölüm yıldönümündeki anma toplantısına kim katıldı? 28 Şubat'ın önden çekişli arabası da CHP'dir, arkadan çekişli arabası da CHP'dir. Yandan, soldan, ortadan bütün destekçisi CHP'dir. 28 Şubat'ın en büyük mağduru Necmettin Erbakan'dır. Gitti oraya elini açtı dua etti. Niye gitti? Bu halk oylaması olmasaydı hiçbir güç Sayın Kılıçdaroğlu'nu o toplantıya götürüp, Erbakan hocaya dua ettiremezdi. Sizden korktuğu için, Saadet Partililerinin oyuna ihtiyacı olduğu için yaptı. Bu sistem geldiği zaman herkes sizin oyunuza bakacak. Başka mahallelere de açılmak zorunda kalacak.

"CUMHURBAŞKANINA SAYGISIZ DİL KULLANMAYIN TALİMATI VERİLDİ"

Referandum sürecinde CHP'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için saygısızlık ifade eden bir dil kullanılmaması yönünde teşkilatlara talimat verdiğini söyleyen Bozdağ, "Tayyip Bey'i her mahalle seviyor. O yüzden 16 Nisan akşamına kadar Sayın Recep Tayyip Erdoğan deyin, sakın saygısızlık ifade eden bir dil kullanmayın. 16 Nisan'a kadar saygı orucu tutma kararı almışlar. Ben de diyorum ki, 'Sayın Kılıçdaroğlu bir dünya bir araya geldi bu millet Tayyip Bey'i kimseye yedirmedi, senin bu şark kurnazlığına mı yedirecek." dedi.

"BEN ÇOCUKKAN BAYKAL BAKANDI"

Seçilme yaşının 18'e indirilmesini eleştiren CHP'ye yanıt veren Bakan Bozdağ, "Sanki 18 yaşını dolduran herkes parlamentoya girecek. yok öyle bir şey. Bu bir fırsattır. Allah'ın nasip ettiği bazı gençler bu imkanı kullanabilir. Ben çocukken Baykal bakandı. Ben ilkokul öğrencisiyim sayın Baykal bakan. Biz geldik gidiyoruz hala mecliste" şeklinde konuştu.

Bakan Bozdağ buradaki programının ardından Bursa'daki ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüntü dökümü

Bakanın konuşması

Salondan detaylar

Haber-Kamera: Edip TEKİN/ BURSA, -

===================================================

Bakan Yılmaz Sivas'ta şehitleri andı (2)

BAKAN YILMAZ, ŞEHİT AİLELERİ İLE YEMEKTE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yemekte, şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kentteki bir otelde düzenlenen yemek programı, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Programa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, şehitlik makamının önemine değirenerek, "Bugün bu konuşmayı yapıyorsak, bugün burada al bayrağın altında hür bir şekilde yaşıyorsak, biz bunu bu ülke için yapılabilecek en büyük fedakarlık olan canlarını, kanlarını veren şehitlerimize borçluyuz. Allah onlardan ebediyen razı olsun. Bizim bütün gayemiz insan olarak cennete varmak, peygamber efendimize komşu olmak. Yine inanıyoruz ki peygamberlikten sonra en büyük makam şehitliktir. Gazilik de şehitlik hükmüne tabidir. Dolayısıyla biz bu ülkede 'ben de keşke şehit olayım, gazi olayım' diyenler olduğu sürece hiç şüpheniz olmasın ki ilelebet bu vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak al bayrağın gölgesinde yaşayacağız. Allah birliğimizi ve beraberliğimiz daim etsin. Bugün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yılı cenabı Allah'a hamdolsun. 1071'de Alparslan'ın bu coğrafyayı Türk yurdu yapmasından bu yana kadar uğruna can verdikleri değerleri güçlendirerek geliyoruz. İnşallah hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirecek, daha da yüceltecektir. Biz bunları şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizden bize kalan emanete sahip çıkma irademize borçluyuz" dedi.

Programın ardından basına kapalı olarak bazı şehit ailelerini evinde ziyaret eden Bakan Yılmaz, taziye dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü:

-Şehit aileleri ile yemek programı

-Bakanın buradaki konuşması

Haber-Kamera: SİVAS, DHA)

==========================================

Bakan Akdağ bir şehit yeğeni ile asker selamı verdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da şehit ailelerine verilen yemeğe katılan bir şehit yeğeni olan 5 yaşındaki Sefa Gündüzhev ile asker selamı verdi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle Valilik koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürülüğü tarafından Öğretmen Evi'nde şehit ailelerine yemek verildi. Yemeğe Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu, 9'uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile gaziler ve şehit yakınları katıldı. Şehit aileleri ile tokalaşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 1986 yılında şehit olan Mehmet Gündüzhev'in yeğeni ile yakından ilgilendi. Asker üniforması ile dolaşan Sefa Gündüzhev'i seven Bakan Akdağ onunla birlikte selam verdi. Törende şehit ailelerine bir konuşma yapan Bakan Recep Akdağ şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz bir dönem Çanakkale değildir ama adeta ikinci bir Çanakkale'dir. Bu milletin üzerine kaç terör örgütünün hesabı var ve arkalarında da onları destekleyen hain güçler var. Ama onlar bilmiyorlarki bu şehit olan kardeşlerimizin yanı sıra bu milletin 80 milyonu da yeri geldiğinde şehit olmaya hazırdır. Hepimiz hazırız, onlar bu milletin şehadete verdiği ehemmiyeti bilmiyorlar. Üstümüze PKK'lıları, DAEŞ'lileri, FETÖ çetesini göndermekle bu millete diz çöktüreceklerini zannediyorlar, çöktüremezler. Bu topraklar hep şehit kanı ile ıslanmış. 93 harbinde, Kurtuluş savaşında, ondan sonrada böyle olmuş. Ne bu toprakları kimseye teslim ederiz, ne de şehitlerimizin mirasına bir halel getiririz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bakan Akdağ'ın aileler ile selamlaşması

-Şehit yeğeni ile selam vermesi

-Yemeğe katılanlar

-Kuran okunması

-Vali Seyfettin Azizoğlu'nun konuşması

-Bakan Akdağ'ın konuşması

Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

==============================================

Bakan Özlü: Kredi Garanti Fonu devreye giriyor (2)

ŞEHİT AİLELERİYLE BULUŞTU

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tekirdağ'da şehit ve gazi aileleriyle yemekte bir araya geldi. Özlü, "18 Mart Çanakkale zaferini kazandığımız tarihtir. Bu anlamlı günde Tekirdağ'da bulunuyor ve sizlerle birlikteyiz. Sabah da şehitlerimizi anma töreni vardı. Bizde katıldık törendeydik. Şu anda burada sizlerle bir arada olmaktan son derece mutlu ve bahtiyarım. Coğrafya'dan Vatan'a diye bir kitap vardı eskiden. Coğrafya nedir. Vatan nedir? Coğrafya bir toprak parçasıdır. Denizi vardır. Toprakları vardır. Ama vatan dediğimiz şey, bize şehit ve gazilerimizin emanet ettiği topraklardır. Yani şehitlerimiz ve gazilerimiz olamazsa, coğrafya, vatan olmaz. Tarihimizde çok sayıda savaşlar ve olaylar oldu ve çok sayıda insanımızı şehit verdik. Şehitlerimiz olmasa biz bu topraklarda yaşıyor olmayabilirdik. Bir vatanımız olmazdı. Dolayısı ile bu coğrafyayı ve bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimizi ve bu topraklar için savaşmış ve hayatta kalmış gazilerimizi bugün burada bu anlamlı törende rahmetle anıyor ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yemeğe katılan şehit ve gazi yakınları

Yemekten detaylar

Bakan Özlü'nün konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

=======================================

Çevrecilerden 'ormanda betona hayır' eylemi

EDİRNE'de Kent Konseyi, kentin piknik alanlarından Tavuk Ormanı'nda beton dökülüp bisiklet yolu yapılmasına tepki gösterdi.

Edirne Kent Konseyi Yeşil Alan ve Kıyı Grubu'dan yaklaşık 50 kişi, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'nde bulunan tavuk Ormanı'na belediye tarafından beton dökülerek bisiklet yolu yapılmasına tepki gösterdi. Osmanlı döneminde padişahların av alanı olarak kullanıldığı alana beton dökülüp bitkilerin ve yaşayan canlıların zarar verdiğini iddia eden protestocular, ormanın tahrip edilmemesini istedi. Protestocular adına konuşan Yılmaz Eren, "Türkiye'de ender rastlanan bu tarihi mirasın nesilden nesile kalmasını sağlamak mümkündür. Aynı zamanda çok değerli rekreasyon alanı olan bu tabiat parçaları için de Edirne Sümbülü, Orman Sümbülü gibi bitkilerin olduğu bu bölge turizm bahçesi haline getirilebilir. Edirnelilerin soluklanacakları, streslerini atacakları şehir içinde bu eşsiz tabiatın yeterince tanıtılması korunması için herkesin duyarlı olması gerekmektedir. Ormanın tahrip edilmesini istemiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kalabalıktan genel

Kalabalık detay

Yılmaz Eren röp

Ormandan genel detay

Kalabalıktan genel detay

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

===========================================

Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde anılıyor

GEZİ Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de katıldığı gösteride dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz doğum gününde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından her yıl Ali İsmail'in doğum günü olan 18 Mart'ta düzenlenen anma, bu yıl ilk kez Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde gerçekleştirildi. Bugün başlayan etkinliklerde Samandağ Belediyesi Deniz Hızır Alanı, Defne Gençlik Merkezi ve Ekici'de bulunan Ali İsmail'in evinin önünde atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirildi.

ALİKEV İletişim ve Kaynak Geliştirme Direktörü Hazal Yaşacan, etkinlikte gelenekselleşen Ali İsmail Korkmaz Ödülü'nün verileceğini söyledi. Yaşacan, "Ali İsmail Korkmaz Ödülü, bu yıl özgürlük teması ve illüstrasyon dalında yapılan yarışmaya katılan sanatçılar arasından sahibini bulacak"dedi.

Hazal Yaşacan, yarın da devem edecek etkinlik kapsamında çeşitli söyleşi ve atölye çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------

ALİKEV'den detaylar

Yapılan ilk söyleşi ve dramadan detaylar

Hazal Yaşacan röp

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

============================================

3 aydır komşularında kalan şehit ailesinin yanan evi yenilendi

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde çıkan yangında kullanılmaz hale gelen şehit ailesinin evi, Türk Kızılayı Keşan Şubesi tarafından Yunanistan'ın İskeçe Müftülüğü'nce bağışlanan parayla yenilendi. Yaklaşık 3 aydır komşularında kalan şehit ailesi, yenilenen evlerine dönmenin mutluluğunu yaşadı.

Keşan'ın Yenimescit Mahallesi'nde 25 Ağustos 1996'da Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde şehit olan Piyade Er Hakan Korkmaz'la aynı adı taşıyan oğlu Hakan Korkmaz ve ailesinin yaşadığı evde geçen yıl Aralık ayında elektrik kontağından dolayı yangın çıktı. Çıkan yangında evde büyük çapta hasar oluşurken, eşyalar kullanılmaz hale geldi. Türk Kızılayı Keşan Şubesi, İskeçe Müftülüğü tarafından bağışlanan parayla şehit ailesinin evi bakım ve onarımdan geçirilerek, eşyaları yenilendi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehit ailesine, bakım ve onarımdan geçirilerek, eşyaları yenilenen evin anahtarı törenle teslim edildi. Törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan Vekili Cengizhan Aktan, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Ercan Tan, Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez ile vatandaşlar katıldı.

Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, şehit ailelerinin Türk milletine emanet olduğunu belirterek, "Ev tamamen yanmıştı. Baştan sona tadil edildi. Beyaz eşyalarında tamamı yanmıştı. Tamamen yenileyerek şehit ailesine teslim ediyoruzö dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Ercan Tan da, "Böyle anlamlı bir günde şehit ailesinin yanında olmak önemli. Onlar bizim kutsal emanetlerimiz. Onların yanında olmak bizlere gurur veriyor. Onlar bu ülke için canlarımızı vermişler, biz de elimizden geldiği kadar bize emanet bıraktıkları ailelerine destek olmak için buradayızö dedi.

Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez de, Türk Kızılayı ve İskeçe Müftülüğü'ne minnettar olduklarını söyledi.

KOMŞULARINDA KALIYORLARDI

Şehidin oğlu Hakan Korkmaz ise eşi ve 1.5 yaşındaki oğluyla yaklaşık 3 aydır komşularında kaldıklarını belirterek, Türk Kızılayı ve İskeçe Müftülüğü'ne yardımlarından dolayı teşekkür etti. Evin anahtarı okunan duaların ardından Keşan Kaymakamı Nuri Özder tarafından Hakan Korkmaz'a teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yenilenen ev

-Ev dış genel

-Vedat Koyuncu röp.

-Ercan Tan röp.

-Ferhat Dönmez röp.

-Hakan Korkmaz röp.

-Dua edilmesi

-Evin ziyaret edilmesi

-Hakan Korkmaz'ın eşi ve çocuğu

-Hakan Korkmaz'a anahtarının teslimi

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

==============================================

Mart karı 30 köy yolunu kapattı (3)

Engellileri taşıyan araç yoldan çıktı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde aniden bastıran kar sürücülere zor anlar yaşattı. Eleşkirt'teki özel bir rehabilitasyon merkezine ait minibüs öğrencileri almak için yola çıktı. Öğrencileri aldıktan sonra yolun kar nedeniyle kaygan olması üzerine minibüs Ergözü ve Oklavalı köyü arasında yoldan çıktı. Yücekapı Belde Belediyesi ekiplerinin çalışması ile içerisinde engelli öğrencilerin bulunduğu minibüs 1,5 saat sonra dönüş yoluna geçebildi. Eleşkirt halkı baharı beklerken kışın tekrar geri dönmesinden yakındı. Karın keyfini yine çocuklar çıkardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kar topu oynayan çocuklar

-Vatandaşlar ile röp.

-Yolda kalan minibüs

-Rehabilitasyon merkezi müdürü Seyfi Kahraman ile röp.

Haber-Kamera: Ayhan İSEN/ ELEŞKİRT, (Ağrı),

==============================================

Gölcük'te kar güzelliği

BOLU'nun doğa harikalarından Gölcük Tabiat Parkı, kar yağışının ardından hafta sonunda güneşin yüzünü göstermesiyle ziyaretçi akınına uğradı.

Çam ormanlarının arasında saklı Gölcük, kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Etrafındaki çam ormanları kar örtüsüyle kaplanan tabiat parkı, hafta sonunda güneşin yüzünü göstermesiyle ilgi odağı oldu. Çevre il ve ilçelerden ziyaretçiler Gölcük'e akın etti. Girişteki otoparkların büyük bölümü doldu. Ziyaretçiler, yeşil ve mavi ile beyaz örtünün buluştuğu tabiat parkında oluşan güzel manzarının keyfini çıkardı. Ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyerek bol bol fotoğraf çektirdi. Kimi tatilciler ise kiraladıkları golf arabaları ve bisikletlerle göl turu attı. Ziyaretçiler, çam ağaçlarının altında kar üzerinde mangal yakıp gün boyu doğanın keyfini çıkardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Gölcük manzarası

-Selfie çekenler

-Göl etrafında yürüyenler

-Göl ve ev

Haber-Kamera: Ersin ERCAN/BOLU, -

==============================================

Tren rayların cesedi bulunan genci, haraca bağlamak istediği lokantacı öldürmüş

KONYA'nın Akşehir ilçesinde tren raylar üzerinde bıçakla boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulunan 31 yaşındaki Soner Arlı'nın, iddiaya göre bedava yemek ve haraca bağlamak istediği lokantacı 32 yaşındaki Engin İ. tarafından öldürülerek yanında çalışan Özbekistanlı iki çalışanı ile birlikte rayların üzerine bırakıldığı ortaya çıktı.

Konya- İzmir seferini yapan yük treninin makinisti, geçtiğimiz Cuma günü saat 06.00 sıralarında Akşehir İlçesi Kozağaç Mahallesi yakınlarındaki rayların üzerinde bir kişinin yattığını fark etti. Bunun üzerine treni durdurup, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma yaptığı incelemede, yerde kanlar içinde yatan kişinin Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı olay yerine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Yeşilçiftlik Beldesi'nde oturan Soner Arlı'ya ait olduğunu ve boğazından kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Vücudunda da yara izleri bulunan Arlı'nın cesedi otopsi için Akşehir Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Jandarma, Arlı'yı öldüren kişi ya da kişilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Yeşilçiftlik Beldesi'nde araştırma yapan jandarma ekipleri Soner Arlı'nın beldedeki bir petrol istasyonunda lokanta işleten 32 yaşındaki Engin İ. ile kavga ettiğini ve aralarında husumet bulunduğunu öğrendi. Petrol istasyonuna giden jandarma ekipleri lokanta sahibi Engin İ. ile yanında çalışan Özbekistanlı Mustafokulov K. (23) ile Abdurrakhmanov A.'yı (22) gözaltına aldı.

Sorgusunda suçunu itiraf eden Engin İ.'nin, bedava yemek ve haraca bağlamak istediği için olay günü lokantaya gelen Soner Arlı'yı önce dövdükleri sonra kendisinin bıçakla boğazını keserek öldürdüğü ardından da tren raylarına bıraktıkları yönünde ifade verdiği öğrenildi. Jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Olay yerinden detay

-Zanlıların adliyeye sevki

-Ölen şahsın fotoğrafları

Haber-Kamera: Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR(Konya),

==============================================

Kütahya'da 3 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından ihraç edilen 202 hakim ve savcıdan, haklarında yakalama kararı bulunanlardan 3 hakim ile 1 savcı Kütahya'da gözaltına alındı.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, ihraç edilen hakim ve savcılardan haklarında gözaltı kararı bulunan hakim K.A.'yı Kütahya kent merkezinde, hakim H.B.'yi Tavşanlı İlçesinde, kadın hakim F.K.'yı Altıntaş İlçesinde, savcı Y.D.'yi de Simav İlçesinde gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan 3 hakim ve 1 savcı Kütahya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan savcı ve hakimler daha sonra polisler tarafından soruşturmanın yürütüleceği İzmir'e götürüldü.

Görüntü dökümü:

-Gözaltına alınanların polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılırken çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

===================================================

KESK'ten oturma eylemi

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Manisa Şubeler Platformu üyeleri, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraç edilen ve açığa alınan üyeleri için 'İşimi ekmeğimi geri istiyorum' adıyla başlattığı oturma eyleminin 9'uncusunu yaptı.

KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri, ihraç edilen ve açığa alınan üyeleri için 'İşimi ekmeğimi geri istiyorum' adı altında başlattığı oturma eylemlerinin 9'uncusunu yaptı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılan eylemde, platform adına Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel açıklama yaptı. Demirel, "İhraç olan üyelerimizle işimize ekmeğimize geri dönmek istiyoruz ve talep ediyoruz. Artık bu insanların çığlığını duyun diyoruz. İhraç edilen 100 bine yakın kamu emekçilerinin içerisinde birçoğunun yanlışlıklar ve ön yargılar ile ihraç edildiğini bilin. Bu yanlışlıklardan dönülecek ve hepimiz geri döneceğiz. Bundan eminiz" dedi.

Açıklamanın ardından "Yaşasın iş, ekmek, mücadelemiz" ve "İşimizi geri istiyoruz" sloganları atan grup, 1 saatlik oturma eylemi sonunda sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel açıklama

Slogan ve oturma eylemi detayı

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

=======================================================

Şenlendirici, Çanakkale şehitlerini trompet ile andı

İZMİR'in Bergama ve Kınık ilçeleri arasında bulunan çiftliğine gelen dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Çanakkale şehitleri için trompet ile 'Çanakkale Türküsü'nü çaldı.

Klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, bu kez klarnet dışında başka bir müzik aleti olan trompet ile 'Çanakkale Türküsü'nü çaldı ve görüntüsünü 'Çanakkale'de şehit olan atalarımızı, ata enstrümanı ile andık' notuyla sosyal medya hesabından paylaştı. Yumurta topuklu ayakkabısı, 8 köşe kasketi ve deve yünü kıyafeti ile dikkat çeken Şenlendirici, 18 Mart ile ilgili duygularını çalarak anlattığını söyledi. Klarnet ustasının, trompet ile çaldığı 'Çanakkale Türküsü' sosyal medyada büyük beğeni kazandı.

KLARNET KAMPI 10-16 TEMMUZ'DA

Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, çiftliğinde geçen yıl düzenlediği klarnet kampında dünyaca ünlü virtüözleri ağırlamıştı. 10-16 Temmuz'da tekrarlanacak olan klarnet kampı ile ilgili bilgi veren Şenlendirici, "Bu yıl 2017 Klarnet Kampı'nda dünyaca ünlü klarnet virtüözleri konuğumuz olacak. Kampa kayıt ve katılım işleri ile ilgili tüm detaylar sosyal medya hesaplarımızda ve www.klarnetkampi.org adlı internet sitemizde bulunuyor. Şimdiden tüm klarnet sevenlere ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Hüsnü Şenlendirici'nin trompet ile 'Çanakkale Türküsü'nü çalarken görüntüsü.

Haber - Kamera: Oben ULU/ BERGAMA (İzmir),

============================================================

Vinç altında kalan liman işçisi öldü

KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde bir limanda çalışan 56 yaşındaki Osman Akçay vincin paletlerinin altında kalarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Osman Akçay hayatını kaybetti.

Olay gece saatlerinde, Başiskele İlçesi Sepetlipınar Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bulunan limanda meydana geldi. Limanda işaretçi olarak çalışan Osman Akçay, vincin paletlerinin altında kaldı. Ağır yaralanan Osman Akçay, 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Vincin diz üstünden geçmesi sonucu yaralanan Osman Akçay aşırı kan kaybı sonucu hayatını kaybetti. Vinç operatörü S.Ö. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber:

Soner GÜLEZER/ BAŞİSKELE(Kocaeli), -

=========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

  • Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı
    15:41 Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı

    Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali Havza Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokullar kategorisinde Merkez İlkokulu birinci, Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu ikinci oldu. Ortaokullar alanında ise Havza İmam Hatip Ortaokulu birinci, Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu ikinciliği elde etti. Yarışmanın amacı öğrencilere kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandırmaktı.

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ve oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı
    15:38 Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Yunus ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayanların attığı peçetelerden 8 gram esrar çıktı. Amansız kovalamacanın ardından, motosikletli 2 genç yakalandı. Bora K. ve Serdar Y.'nin kaçmış olduğu alanın yapılan incelemesinde, 2 ayrı peçeteye sarılı halde tahmini toplam ağırlığı 3-5 gram olan Esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili şahıslar hakkında gerekli tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı
    15:38 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı

    Besni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil şarampole yuvarlandı ve sürücü yaralandı. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti
    15:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret ederek, ikinci dönemde de birçok önemli projenin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü
    15:35 Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü

    Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızılay Adıyaman Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyasına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Bir gün sürecek olan etkinlikte 150 ünite kan toplanması hedeflenirken, kan bağışının insan sağlığına iyi geldiği ve hayat kurtardığı vurgulandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise mutluluklarını dile getirdi.


Advertisement