Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

Yıldırım Kars'ta: Avrupa kıskanıyor, Türkiye'nin büyümesini istemiyor (2)ENGELLİ VATANDAŞTAN TABLOKars'ta bulunan Başbakan Binali Yıldırım'a engelli bir vatandaş yaptığı tabloyu hediye etti.

31.03.2017 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Kars'ta: Avrupa kıskanıyor, Türkiye'nin büyümesini istemiyor (2)

ENGELLİ VATANDAŞTAN TABLO

Kars'ta bulunan Başbakan Binali Yıldırım'a engelli bir vatandaş yaptığı tabloyu hediye etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-engelli vatandaşın Başbakan Yıldırım'a tablo hediye etmesi

Haber: KARS

=======================================

Fadimana, şehit oğlunun yanında toprağa verildi

15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in hayatını kaybeden annesi 69 yaşındaki Fadimana Halisdemir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını kaybeden 7 çocuk annesi Fadimana Halisdemir için Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Kasabası'nda tören düzenlendi. Hamzalı Camii'nin önündeki cenazeye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özgen, Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu,

Fadimana Halisdemir'in eşi Hasan Hüseyin Halisdemir, çocukları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Vatandaşların Türk Bayrakları açtığı törende kılınan cenaze namazının ardından Fadimana Halisdemir'in cenazesi omuzlara alınarak 500 metre uzaklıktaki Çukurkuyu Mezarlığı'na götürüldü. Üzerine 15 Temmuz kahramanı oğlu Ömer Halisdemir'in fotoğrafı da bırakılan Halisdemir'in cenazesi şehit oğlunun kabrine 10 metre uzaklıkta açılan mezarda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Cenaze katılan kalabalık

Cenaze yakınlarının görüntüsü

Cenaze namazının kılınması

Cenazenin götürilmesi

Haber-Kamera: NİĞDE,

===============================

Bakan Soylu: PKK'nın adını bir daha kimse anmayacak

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Terörle mücadelede hiç bir endişeniz olmasın. Biz daha yeni başladık ve şunu çok net söylüyorum. Bu ülkede PKK'nın adını bir daha kimse anmayacak" dedi.

Bakan Soylu, Kastamonu'da belediye düğün salonunda sivil toplum örgütlerinin temscileri, esnaflar ve işadamlarıyla bir araya geldi. Soylu, MHP ile ortak yolda uzlaşıp Anayasa değişikliği metnini hazırladıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Peki CHP, Kılıçdaroğlu kiminle uzlaştı? PKK ile uzlaştı, FETÖ ile uzlaştı, arkasına başka şeyler de aldı. Peki PKK ile hangi dönemde uzlaştılar? PKK ile mücadelenin en kavi, en kuvvetli olduğu dönemde, tam belini kırmak üzere olduğumuz bir dönemde, terörün değirmenine can suyu taşıdı. Kandil diyor ki 'Evet çıkarsa biz bittik.' Şimdi siyaset yapabilirsiniz. Ama memleketin beka meselesi olunca, memleketin geleceği meselesi olunca biraz düşünmekle mükellefsiniz. Durup düşünmek zorundasınız."

Dün gece Van Erciş'te 2 PKK'lı teröristin daha etkisiz hale getirildiğini belirten Soylu, "Bir korucumuzu şehit etmişlerdi, bir muhtarımızı şehit etmişlerdi. Bundan 3 ay önce Erciş Belediyesi'nin önüne bir kamyon getirip, bütün Erciş'i havaya uçurabilecek o mühimmatı hazırlamışlardı. Evlatlarımız hemen gidip, gereğini yerine getirdiler" dedi.

'SİYASİ HAYATA BİR DARBEDİR'

Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkan olduğu sürece değinen Soylu, "Belgeleriyle, bilgileriyle yargıya verdik. Bu ilişki nasıl bir ilişkidir? Nasıl devam eder böyle bir ilişki? Kim bu ilişkiyi destekler? Bu ilişkiyi kim, nasıl, kimin menfaatini oluşturarak Türkiye'nin başına getiririp, siyasete müdahil eder? Bu darbedir, bunu net bir şekilde söylüyorum. Bu demokrasiye bir darbedir. Siyasi hayata bir darbedir. Siyasi hayatı ürkütmedir ve korkutmadır, başka bir şey değildir. Milletin iradesine bir darbedir. Bunu getirdiniz. ya ortaksındır, ya diyet ödüyorsundur, ya da esirsindir. Bunun ötesi başka bir şey yok" diye konuştu.

'TERÖRLE MÜCADELEDE ENDİŞENİZ OLMASIN'

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de değinen Soylu, "Bu sistem, mevcut sistem gibi baba ile oğulu birbirine düşüren bir sistem değildir. Bu sistem; hizmet, büyüme ve kardeşliği sağlayabilecek bir sistemin, uzlaşmayı sağlayabilecek bir sistemin adıdır. Ama Türkiye'de bunu istemiyorlar. Niçin? Çünkü her an bir 15 Temmuz tehdidiyle, her an bir 7 Haziran tehdidiyle Türkiye'yi karşı karşıya bırakmak istiyorlar. Bu kadar basit ve nettir. Şimdi bir kardeşiniz olarak söylemek istiyorum; terörle mücadelede hiç bir endişeniz olmasın. Biz daha yeni başladık ve şunu çok net söylüyorum. Bu ülkede PKK'nın adını bir daha kimse anmayacak. Bütün güvenlik kuvvetlerimiz, tüm hükümetimiz kararlılık içerisinde devam etmektedir. Şimdi tam fırsatı ve zamanı. Hangi oyunu kurarlarsa kursunlar önemli değil" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

------------------------------------

-Bakan Soylu salona girişi

-Bakan Soylu kahvaltı

-Bakan Soylu konuşması

Dosya adı: kst_süleymansoylu

Haber-Kamera: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU,

=========================================

Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: 16 Nisan'da 'evet' diyoruz

SAMSUN'da düzenlenen 'Samsun Güreş'in En'leri' programına katılan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Federasyon olarak 16 Nisan'da düzenlenecek referandumda 'evet' diyeceklerini belirterek, "Güreş ailesi olarak bu istikrar ve bu başarının devamı için büyük Türkiye'nin inşası için federasyon olarak 16 Nisan'da 'evet' diyoruz" dedi.

Güreş Federasyonu tarafından Samsun- İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda 'Samsun Güreş'in En'leri' programı düzenlendi. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, federasyon olarak 16 Nisan'da düzenlenecek referandumda 'evet' diyeceklerini belirterek, "Güreş Federasyonu Başkanı olarak, Güreş ailesi olarak bu istikrar ve bu başarının devamı için büyük Türkiye'nin inşası için federasyon olarak 16 Nisan'da 'evet' diyoruz. Sayın bakanımızı ve Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz" dedi.

BAKAN KILIÇ: DUA EDECEK VE RAKİBİNİZİN ÜSTÜNE ATILACAKSINIZ

Sporcuların güçlerinin tükendiği noktada dua etmelerini isteyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, "Ülkenizin bayrağını en üst taşımak için hepiniz çok çalışacaksınız. Gücünüzün tükendiğini hissettiğiniz noktada da tek bir şey, duanızı edeceksiniz ve rakibinizin üzerine atılacaksınız. Allah'ın izniyle tuş edeceksiniz. Sayı elde edeceksiniz, madalyalar alacaksınız. Ecdadınıza milletine layık birer evlat olacaksınız. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan olan ya da başpehlivanlıkta mücadele eden Fatih Atlı, Recep Kara, Abdullah Güngör, Serhat Gelemen, Salih Erine, Bayram Ertan ve Hüseyin Şahinol'a plaket verdi. Ardından da 520 sporcuya içerisinde spor malzemeleri olan çanta dağıttı.

Görüntü dökümü

--------------------

-Salondan detay

-Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın konuşması

-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın konuşması

-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın plaket vermesi

-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporculara çanta dağıtması

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

==============================================

Kazadan mucizevi kurtuldu, 3 gün sonra ameliyat edildi

Güvenlik kamerası görüntüleri

MERSİN'de bisikletiyle kavşakta geçerken iki otomobilin çarptığı 27 yaşındaki Engin Murat Ersoy'un mucizevi kurtuluşu güvenlik kamerasına yansıdı. Kazada çenesi, burnu, kaburgaları, bir parmağı kırılan, sağ kulağının yarısı kopan Ersoy, ambulansla kaldırıldığı hastanede 'Bir şeyim yok' diyerek tedaviyi kabul etmedi. Ersoy, kazadan 3 gün sonra ameliyat edildi.

Olay, 28 Mart'ta Alsancak Mahallesi Yumuktepe mevkiinde meydana geldi. Psikolojik sorunları olan 1 çocuk babası Engin Murat Ersoy'a, bisikletle kontrolsüz şekilde girdiği yolda otomobil çarptı. Savrulan Ersoy'a arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Yaklaşık 5 metre sürüklenen Ersoy, ağır yaralandı. Güvenlik kamerasınca kaza anı kaydedilen Ersoy, olay yerine çağrılan ambulansla Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te Engin Murat Ersoy'a, iddiaya göre doktorlar, ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Ancak tedaviyi kabul etmeyen Ersoy, hastaneyi terk etti.

Merkez Yenişehir Mahallesi'ndeki evine kendi imkanlarıyla dönen Ersoy'u akşam babası Erdal Aksoy, tekrar aynı hastaneye getirdi. Yaralarına pansuman yapılan Ersoy, evine gitti. Kazada çenesi, burnu, kaburgaları, bir parmağı kırılan, sağ kulağının yarısı ise kopan Ersoy, bir gün evinde kaldıktan sonra dün aynı hastaneye geldi. Muayene edilip, ameliyat edilmesi gerektiğini anlatılan Ersoy, tedaviyi kabul edip evine gitti. Bugün hastaneye gelen Ersoy, ameliyat edildi.

ŞOKUN ETKİSİYLE NE DEDİĞİMİ BİLMİYORUM

Yaşanan kazada mucizevi şekilde kurtulan ve kazanın üzerinden 3 gün geçtikten sonra ameliyata alınan Engin Murat Ersoy, "Kazadan sonra getirildiğim Şehir Hastanesi'nde kaza geçirdiğimi, çenem, burnum ve parmağımın kırıldığını, kulağımın yarısının koptuğunu, tedavi edeceklerini, ameliyat edeceklerini söylediler. Ben o an şokun etkisiyle ne dediğimi bilmiyorum. Tedaviyi kabul etmediğimi söylemişim. Ben çıkmak istedim onlar bıraktı. Ne girişte ne de çıkışta herhangi bir belge imzalatmadılar. Büyük acı çektim" dedi.

Memur emeklisi baba Erdal Ersoy, oğlunun hastaneye götürüldüğünde 'Psikiyatri sorunları var' diye hemen bir yafta yapıştırdığını, olayın şoku ile tedaviyi kabul etmediğini söyleyince de evine gönderildiğini ileri sürdü.

TEDAVİYİ KABUL ETMEYİP HASTANEYİ TERK ETTİ

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Aydın, kazada yaralanan Engin Murat Ersoy'a, acil serviste yatışı yapılarak tedavi olması gerektiğinin söylediğini ancak tedaviyi kabul etmeyerek hastaneyi terk ettiğini açıkladı. Ersoy'un aynı zamanda madde bağımlısı olduğunu da belirten Dr. Aydın, "Daha sonra tekrar geldiklerinde yine arkadaşlarımız yatış yapılarak tedavisinin yapılması gerektiği anlatılmasına rağmen kabul etmeyerek hastaneyi terk etmiş. Daha sonra tekrar geldiği hastanede görüştüğü doktor arkadaşın ameliyat önerisini kabul ediyor ve bugün gereken operasyon yapılıyor" dedi.

Öte yandan kazaya ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şehir Hastanesinden görüntüler

-Engin Murat Ersoy yatakta yatarken

-Ersoy'un yaralarından görüntüler

-Ersoy'un kulağından görüntüler

-Ersoy'un konuşması

-Güvenlik kamerasından çarpma anı görüntüler

-Ersoya birinc, araba çarparken-Sersoy'u ikinci araba sürüklerken

-Kaza yerinden görüntüler

-Baba Erdal Ersoy'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Ali Ekber Şen Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN),

=================================

AK Partili Başkan Cahan'dan ciritçilerle referandum klibi

UŞAK Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde, 'evet' klibi çeken ciritçilerle birlikte ata binip rol aldı. Yeni anayasaya Türkiye'nin ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan Cahan, "Ev, köy, mahalle ve esnaf toplantılarıyla anayasa paketindeki değişiklikleri halkımıza anlatıyoruz" dedi.

Ata sporu ciritin yaygın olduğu kentlerden biri olan Uşak'ta, 16 Nisan referandumuna özel klip çekildi. Neden 'evet' oyu kullanılacağının vurgulandığı klipte, Uşak'taki 10 atlı cirit kulübünden lisanslı 100 ciritçi ile birlikte rol alan Başkan Cahan, ata bindi. Türkiye'nin 2023 hedefleri için Uşak'ın tüm unsurlarıyla hazır olduğunu belirten Başkan Cahan şunları söyledi: "7'den 70'e tüm vatandaşlarımız, ülkemizin daha ileriye gitmesini ve şimdiye kadar önüne çıkarılan engellerin tamamen ortadan kalkmasını istiyor. Şu an ülke olarak içeride ve dışarıdaki hainlere karşı mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizi de 'evet' diyerek ortak paydada yapıyoruz. Yoğun bir özveri gerektiren ata sporumuz ciriti icra edenlerle birlikte, ülke davasına destek olmak istedik ve bir klip hazırladık. Güçlü Türkiye'ye giden yolun inceliklerini ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlattık. Ciritçilerimizle birlikte evet pankartlarının yer aldığı hoş bir çalışma oldu. Umarım Uşaklı hemşehrilerimiz de beğenirler."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Klipten görüntü

-Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile röp.

Haber: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

==========================================

2 çocuğun öldüğü koğuş yangınına 62 yıl hapis istemi

ADANA E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda sevk olmak isteyen çocuk mahkumların koğuşta çıkardığı 2 çocuğun ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili dava açıldı. Yangından yaralı kurtulan 14 yaşındaki R.K. hakkında 62 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olay, 18 Ocak'ta merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Kürkçüler Cezaevi Kampusu'nda bulunan Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi. İddiaya göre, cezaevinden sevk olmak isteyen, R.K., Muhammed Erdoğan (17), Ferhat Kaya (18) ve M.A. (17) koğuşta yangın çıkartmaya karar verdi. Muhammed Erdoğan floresan lambanın için açıp kabloları kullanarak tutuşturduğu kağıtla kapı önüne yığdıkları yatak, battaniye ve kıyafetleri yaktı. Alevlerin yükselmesi üzerine çocuklar yardım isterken cezaevi görevlileri itfaiye yardımıyla yangına müdahale edip çocukları dışarı çıkardı. Dumandan etkilenen Muhammed Erdoğan ile Ferhat Kaya hayatını kaybetti. R.K. ise tedavisinin ardından tekrar cezaevine gönderildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Tedavisinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan R.K. suçlamayı kabul etmeyerek olayı şöyle anlattı: "Ölen Muhammed Erdoğan 'Yeni bir cezaevi yapılacakmış oraya gitmek istemiyorum. Bu odayı yakalım o zaman sevke gideriz, belki de bizi Ankara'ya sevke gönderirler, ateşi yakınca banyoya geçeriz. Nasıl olsa ateş oraya girmez, ateş söndürülünce bizi önce müşahede odasına götürürler, sabah olduğu gibi bizi sevke gönderirler' diyerek odayı yakmayı teklif etti. Ben ve C.Y. kabul etmedik. Muhammed Erdoğan, Ferhat Kaya ve M.A. yatakları kapının önüne yığdı. Muhammed, tavanda bulunan floresana ait elektrik kablolarıyla ellerindeki kağıdı tutuşturdu onunla da yatakları yaktı. Alevler tavana kadar yükselince söndürmeye çalıştık. Başaramayınca banyoya gittik. Bayılmışım gözümü hastanede açtım" diye savunma yaptı.

PERSONELİN İHMALİ YOK

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Bilirkişi raporuna göre kamu personelinin herhangi bir ihmalinin bulunmadığını belirten savcı, itfaiye raporuna göre yangının tavan aydınlatılmasına müdahale edilmesi sonucu yangının çıktığını kaydetti. Savcı, R.K. hakkında 2 kişinin olası kasıtla ölümüne neden olma, 2 kişiyi olası kasıtla yaralama ve mala zarar verme suçlarından 62 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Savcı, ayrıca R.K.'nın yaşının 18'den küçük olması nedeniyle cezasında indirim yapılmasını istedi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haber: : Salih ÜÇTEPE/ADANA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement