Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

SAYIN EDİTÖRLERİN DİKKATİNE1)'Denizli Cumhuriyet Başsavcısı kazada öldü' başlıklı haberimizi gelişmeleriyle birlikte düzenleyip yeniden veriyoruz.

10.05.2017 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAYIN EDİTÖRLERİN DİKKATİNE

1)'Denizli Cumhuriyet Başsavcısı kazada öldü' başlıklı haberimizi gelişmeleriyle birlikte düzenleyip yeniden veriyoruz.

YENİDEN

DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, bu sabah cezaevine giderken, yan yoldan çıkan hafriyat  kamyonunun sol yanından çarpıp üstüne devrildiği makam aracında yaşamını yitirdi. Suikast gibi kazada Başsavcı Alper'in koruma polisi ise yaralandı. Denizli'de FETÖ soruşturmalarında etkin olan Başsavcı Alper'in öldüğü kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, suikast ihtimali de değerlendiriliyor.

Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında, Merkezefendi İlçesi Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerinde meydana geldi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan ve FETÖ soruşturmalarında etkin bir isim olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, evli ve 2 çocuk babası 48 yaşındaki Mustafa Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli yönetimindeki 20 AB 548 plakalı makam otomobiliyle kente 20 kilometre uzaklıktaki Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu'na gitmek üzere yola çıktı. Koruma polisi Ramazan Uğurlu'nun da bulunduğu Başsavcı Alper'in makam otomobiline kent çıkışındaki yeni açılan yolda, 7045 sokaktan çıkarken, levhadaki 'dur' uyarısına uymayan özel bir şirkete ait 53 yaşındaki Uğur Tufan'ın kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyon çarptı.

KAMYON MAKAM ARACININ ÜZERİNE DEVRİLDİ

Tonlarca toprak yüklü hafriyat kamyonu, makam otomobiline sol sürücü tarafından çarpıp, yandaki kablo fabrikasına doğru sürükledi ve ardından da üstüne devrildi. Kamyondaki yük de makam otomobilinin üstüne yığıldı.

Kazayı görenler sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirip yardıma koştu. Kaza yerine yakın şantiyeden getirilen bir kepçeyle, gecikmeksizin araçtakilere yardım için çalışma başlatıldı. Kepçe yardımıyla makam aracının üstündeki kamyon kaldırıldı. Ancak, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli'nin öldüğü belirlendi. Makam aracında bulunan ve yaralanan koruma polisi 34 yaşındaki Ramazan Uğurlu ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Uğurlu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kazadan sonra kaçmaya kalkışan hafriyat kamyonunun şoförü Uğur Tufan ise polis tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

VALİ OLAY YERİNDE

Kazanın duyulmasıyla birlikte Vali Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdür Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız hemen kaza yerine geldi. Hakimler, savcılar ve adliye çalışanları da bilgi almak için kaza yerine akın etti. Başsavcı ve şoförünün öldüğünü öğrenen adliye çalışanları gözyaşlarını tutamadı.

Çevik kuvvet polisleri bölgede geniş bir kordon oluşturdu. Ardından olay yeri inceleme ekipleri, kaza yerinde detaylı inceleme yaptıktan sonra, Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin cesetleri itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılıp, cenaze aracıyla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Başsavcı Alper'in kritik davalarda etkin rol oynaması ve kazanın oluş şekli nedeniyle suikast ihtimali üzerinde de durulduğu belirtildi.

BAŞSAVCI ALPER'İN ÖZGEÇMİŞİ

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde doğdu. Sırasıyla; Cumhuriyet İlkokulu, Kavaklıdere Ortaokulu, 60.Yıl S.M.Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku uzmanlığı ve yüksek lisans derecesi aldı. İzmir'de öğretim görevliliği ile avukatlık yaptı, askerliğini de İzmir'de tamamladı. 1995 yılında Ankara Hakim/Savcı adayı olarak mesleğe katılan Alper, stajının ardından Konya/ Ereğli, Muş/ Varto, Afyonkarahisar/ Dazkırı, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları; İskenderun, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

İngilizce bilen ve iş mahkemesi hakimi Hatıran Alper ile evli olan, 2 çocuk babası Başsavcı Mustafa Alper 13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu.

DENİZLİ/DHA

======================================================

2)ÇUKURCA'DA 1 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 2 PKK'LI TAKİP EDİLİYOR

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde üs bölgesine saldırı hazırlığında olan 1 PKK'lı ölü olarak ele geçirilirken, 2 PKK'lının da takip edildiği belirtildi.  Çukurca 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Karataş Üs bölgesi ile ilgili TSK bilgilendirmede bulundu. Dün akşam yaşanan çatışma ve aynı bölgede imha edilen mayınla ilgili şöyle denildi:

"10 Mayıs 2017 tarihinde 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında Hakkari/Çukurca Karataş üs bölgesinin güneybatısında, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, büyük çapta bir mayın imha edilmiştir. Halen sıcak takip kapsamında diğer 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi için sınır ve sınır ötesi bölgede operasyona devam edilmektedir."

HAKKARİ'DE BU YIL 156 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK'nın bilgilendirilmesinden 2017 yılının ilk ayından beni öldürülen PKK'lı sayısı ile ilgili de açıklama yapıldı. Açıklamada, "Hakkari'de sınırın Irak tarafında 78 bölücü terör örgütü mensubu, yurtiçinde ise 78 ( Şemdinli'de 15, Çukurca'da 33, Yüksekova'da 30) bölücü terör örgütü mensubu olmak üzere toplamda 156 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

ÇUKURCA(Hakkari), -

========================================================

3)HORTUM KÖYÜ YERLE BİR ETTİ

DÜZCE'nin Fındıklıaksu Köyü'nde etkili olan hortum, evlerin çatılarını uçurdu, ağaçları yerinden söktü, arı kovanlarını parçaladı. Merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Fındıklıaksu Köyü'nde dün akşam saatlerinde hortum etkili oldu. Ormanlık alanda başlayan ve köyün içine kadar gelen hortum yaklaşık 5 dakika sürdü. Hortum nedeniyle 60 hanenin bulunduğu köyde bazı evlerin çatıları uçtu, bazılarında kiremitler yerinden söküldü. Evleri hasar görenler komşularının evlerine sığındı.

Çok sayıda ağaç ya yerinden sökülerek devrildi, ya kırıldı. Bazı ağaçlar evlerin üzerine devrildi. Köydeki arı kovanlarının büyük bölümü de parçalanırken arılar hortuma kapılarak kayboldu. Hortumda tarım alanları da zarar görürken, köyün yanından geçen dere yatağı doldu. Köyde can kaybı yaşanmaması teselli oldu. Hortumun ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü köyde hasar tespit çalışmasına başladı.

Köy muhtarı Zekeriya Beyaz, hortumun yaklaşık 5 dakika sürdüğünü söyleyerek şöyle konuştu:

"Köyümüz yerle bir oldu. 60 hanenin büyük bölümünün çatı ve kiremitleri uçtu. Köy içinde bulunan meyve ağaçları, fındık ağaçları büyük zarar gördü. Kimisi dibinden söküldü, kimi üstten kırıldı. Yollar kapandı. Dereler şu anda kapalı durumda. Bir yağmur yağar ve büyürse o da büyük tehlike arz ediyor. Şu an gerçekten çok büyük afet yaşadık. Vatandaşlarımız mağduriyet yaşadı. O saatlerde ulaştığımız vatandaşları güvenlikli yerlere aldık. Güvenliklerini sağladık. Gerçekten ciddi bir afet yaşadık. Çoğu evlerde zara var. Evler tamir olmadan eve girilmiyor. Bir yandan yağmur yağıyor. Devletin bir an önce burada gereken çalışmayı yapmasını istiyoruz."

Köy sakinlerinden Necmi Öztaş, "Ağaçlar bahçelere zarar verdi. Fındıklar döküldü. Hortum burada evlerin çatılarını uçurdu. Zarar var. Allah'tan gelene razıyız. Devlet gereğini yapacaktır" dedi.

Arıları hortuma kapılan Hikmet Kazancı ise "Bütün kovanlarımızı yıktı, bazılarını parçaladı, bazılarını yuvarladı hortum. Şimdi toparlamaya çalıştık ama arılarımızın yüzde 70'i hortumla gitti. Yağmur da yağınca geri gelemedi. Gittikleri yerler uzaktır. Rüzgar hızlı esti. Bölüm bölüm buralarda ölü arılarımız var. Zararım 160 bin lira gibi bir rakam" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-------------------------------

-Muhtar Zekeriya Beyaz ile röp

-Necmi Öztaş, Aydın Yılmaz ve Hikmet Kazancı röp

-Evlerin uçan çatıları

-Dere yatağından görüntü

-Yerinden sökülen ağaçlardan görüntü

-Arı kovanlarından görüntü

Ölü arıların görüntüleri ve detaylar var

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

====================================================

4)VAN'DA ENGELLİNİN ALINAN AKÜLÜ ARACI İADE EDİLDİ

ŞIRNAK'ta geçen yıl hendek ve barikatların kaldırılması için başlatılan sokağa çıkma yasağı sırasında Van'a göç eden yüzde 93 engelli Abdulmecit Külter'e akülü tekerlekli sandalyesi iade edildi.

Şırnak'lı bir çocuk babası Abdulmecit Külter, 2004 yılında geçirdiği trafik kazasında felç kaldı. Daha sonra İstanbul'un Şişli İlçesi'nin dönemin Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından kendisine tekerlekli sandalye verildi. Külter, 2016 yılına kadar da bu tekerlekli sandalyeyi kullandı. Külter ailesi, Şırnak'ta 2016 yılında başlatılan sokağa çıkma yasağı ile birlikte Van'a göç etmek zorunda kaldı. Külter, Van'a geldikten sonra elindeki raporla birlikte Van Büyükşehir Belediyesi'ne gidip başvuruda bulundu. Bunun üzerine de Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ay önce kendisine akülü tekerlekli sandalye verildi.

TAMİR İÇİN ALMIŞLAR

Kayyum atanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri 1.5 ay önce Külter'in evine giderek, akülü tekerlekli sandalyeyi geri aldı. Külter, çaresiz bir şekilde beklerken, Büyükşehir Belediyesi ise sandalyenin tamir edilmek için geri alnıdığını söyledi. Külter, "Akülü tekerlekli sandalyem 1.5 ay önce zabıtalar tarafından gerekçe gösterilmeden alındı. Sonra tamir edilmek üzere alındığını söylediler. Benim aracımın tamire ihtiyacı yoktu. 15 gün önce getirip geri verdiler. Aracımın akülerini de yenilediler. Şimdi onlara duacıyım" dedi.

HDP'li vekiller de geçen ay İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru örengesinde, bunu Meclis gündemine getirmişti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Abdulmecit Külter ile ropörtaj

-Tekerlekli sandalyesi ile gitmesi ve detay görüntüler

Gülay KUYUCU- Orhan AŞAN/VAN, -

=======================================================

5)PROTOKOL KONUŞMALARI UZADI, SICAKTAN BUNALAN ENGELİLLER ALANI TERK ETTİ

ŞANLIURFA'da, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte protokol konuşmaları uzayınca 33 derece sıcaktan bunalan bazı engelliler alanı terk etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. Kentte faaliyet gösteren engelli dernekleri ile rehabilitasyon merkezlerinin katıldığı etkinlik, Ali Şelli Parkı'nda kortej yürüyüşü ile başladı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Polat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici ile engellilerin katıldığı kortej yürüyüşü yaklaşık 1 kilometre sürdü. Yürüyüşün ardından Rabia Meydanı'na gelen engeliler, Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici'nin konuşmalarını dinledi. Termometrenin 33 dereceyi gösterdiği kentte hava sıcaklığından bunalan bazı engelliler, gölgelik alana geçerek uzun süren protokol konuşmalarını sona ermesini bekledi. Protokol konuşmalarının uzaması nedeniyle sıcaktan bunalan ve su bulamayan engelliler zor anlar yaşadı. Susuz kalan engellilerin imdadına görevli öğretmenleri yetişti. Çevrede bulunan bakkallardan törenin düzenlendiği alana su getirilip, engellilere dağıtıldı. Gölgelik alan ve oturacak sandalyenin bulunmadığı alanda bazı engeliler etkinliği izlemeden alandan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Engellilerin kortej yürüyüşü

Engellilerin düzenlediği etkinlikler

Sıcaktan etkilenen engelliler

Engellilere su dağıtılması

Bazı engelli grupların alandan ayrılması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 167 MB

============================================================

6)ENGELLİ ANNESİ, 'YILIN ANNESİ' SEÇİLDİ

TOKAT Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafında "Aile Haftası" olması nedeniyle düzenlenen programda iki çocuğundan biri engelli olan 47 yaşındaki Gülizar Akdağ yılın annesi seçildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kent merkezinde özel bir otelde Aile Haftası olması nedeniyle program düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürülüğü ev de bakım hizmeti alan aileler arasında yaptıkları değerlendirmeler sonrasında yılın annesi olarak, kent merkezinde ikamet eden evli ve serebral palsi hastası olan engelli 22 yaşındaki kızı Sevda Akdağ'a bakan Gülizar Akdağ seçildi. Düzenlenen programda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, "Bizim evde bakım hizmeti olarak 6 bin ailemiz var. Her birisi bir birinden üstün. Devletimizin kendilerine sağladığı imkanlarla, engellilerimize çok daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşattıklarını görüyoruz. Ben bu özverilerinden dolayı tüm ailelerimize teşekkür ediyorum" dedi.  İl Müdürü Özdemir konuşmasının ardından, yılın annesi seçilen biri engelli olmak üzere iki çocuk annesi Gülizar Akdağ'a hediyesini takdim etti. Engelli kızı Sevda ile doldu dolu yaşadığını kaydeden Akdağ, "Sevda bana her şeyi yaşattı. İyiyi de kötüyü de, sevinci de yaşattı. Benim bir sağlıklı çocuğum var ama bende Sevda'nın yeri bir başkadır. Sevda ile ben her yere gidiyorum. Ben devletimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız kaliteli yaşıyor. Yılın annesi seçildiğim için çok mutluyum" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Programdan görüntüler

-Konuşmalar

-Yılın annesine ödül verilmesi

-Anne ve kızının görnütüleri

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(154 mb)

=======================================================

7)ENGELLİLERDEN DAVUL-ZURNALI KUTLAMA

ÇANAKKALE'de kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından engelliler, davul-zurna eşliğinde göbek atıp, oynayarak haftayı kutladı.

Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından, Engelliler Haftası için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Çanakkale'de faaliyet gösteren Engelli Dernekleri temsilcileri, engelliler ile çok sayıda vatandaş törene katıldı. Engelli Dernekleri'nin temsilcilerinin anıta çelenk sunmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Remzi Bolaman konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Atatürk anıtındaki tören Engelliler Halk Oyunu ekibinin gösterisiyle sona erdi. Tören sonrası, anıt önünde vatandaşlar ile engelliler, çalan davul ve zurna eşliğinde her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasını göbek atıp, oynayarak kutladı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Atatürk anıtındaki törenden görüntü

Engelli Halk Korosu gösterisinden görüntü

Engelli vatandaşların davul zurna eşliğinde göbek atmasından görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=======================================================

8)YAŞLI ADAMIN CESEDİ DENİZDE BULUNDU

TEKİRDAĞ'da 77 yaşındaki Durmuş Kara'nın denizde cesedi bulundu.

Marmara Denizi'ne kıyısı olan Tekirdağ'da, sahilde dolaşmaya çıkanlar, denizde ceset olduğunu görerek polise haber verdi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı ekipleri botla cesedi alarak kıyıya çıkardı. Yapılan incelemede cesedin 77 yaşındaki Durmuş Kara'ya ait olduğunu belirledi. Kara'nın cebinde Tekirdağ Devlet Hastanesi, Üroloji Bölümü'ne ait muayene barkodu çıktı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan araştırmada, Kara'nın yat limanı dalga kıran kayalıkları civarından denize düştüğü tespit edildi. Savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Kara'nın cesedi Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Dalgıç polisler

-Zodyak bota cesedin denizden çıkarılması

-Olay yerindeki meraklı vatandaşların çalışmayı izlemesi

-Cesedin kıyıya getirilmesi

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi
    13:18 Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Öğrenciler, antik kentteki yapılar hakkında bilgi alarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük, öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdi.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor
    13:13 Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor

    Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik çerçevesinde yaptığı çalışmaları yeni dönemde de sürdürüyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, ihtiyaç sahipleri, engelliler ve bakıma muhtaç aileler için çeşitli uygulamaları hayata geçireceklerini belirtti. Aksaray Belediyesi, hastalara bakım seti ve yeni doğan bebeklere hoş geldin seti hediye ediyor. Ayrıca glütensiz gıda desteği, evde sağlık hizmeti, evde bakım hizmeti gibi sosyal yardımlar da sunuluyor.


Advertisement