Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

91)ALİ AĞAOĞLU'NUN ULUDAĞ'DAKİ OTELİNİN KAÇAK BÖLÜMLERİ YIKILIYOR İŞADAMI Ali Ağaoğlu'nun Uludağ'daki Ağaoğlu My Resort Otel'in kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümünün yıkımına başlandı.

11.05.2017 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ-9

1)ALİ AĞAOĞLU'NUN ULUDAĞ'DAKİ OTELİNİN KAÇAK BÖLÜMLERİ YIKILIYOR

İŞADAMI Ali Ağaoğlu'nun Uludağ'daki Ağaoğlu My Resort Otel'in kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümünün yıkımına başlandı.Ali Ağaoğlu'nun kullanmadığı bu otelin kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümü yargı sürecinin tamamlanmasının ardından dün Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kepçelerle kullanılamaz hale getirildi. Bu işlemin yargı sürecinin sona ermesinden sonra gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, "Oteldeki kaçak bölümlerin tamamı, tahsisli alanlar ayrı tutularak yıkılacak. Bu yıkım ise ödenek gönderildikten hemen sonra yapılacak. Ayrıca Uludağ'da, bu durumda bulunan bazı oteller var. Mahkemelerde davalar  sonuçlanınca buraları da yıkacağız" dedi.Kış turizminin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da, 1'inci yerleşim bölgesindeki tüm otellerin yıkılmasını öngören 'Dönüşüm Planı'na otel işletmecileri tepki göstermişti. Ali Ağaoğlu da 2009 yılında 4 yıldızlı Ağaoğlu My Resort'u kapatmış, eşyayı da ihtiyacı olan okullara  ve kişilere dağıtmıştı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

BURSA/DHA

===================================================

2)SİVEREK'TEKİ ŞİVAN PERVER HEYKELİ KIRILDI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, 2009 yılında belediye tarafından bulvara dikilen Kürt sanatçı Şivan Perver'in heykeli kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldı.

Siverek'te 2009 yılında dönemin belediye yönetimi tarafından ilçenin Adnan Menderes Bulvarı üzerine yurt dışında oturan, aslen Siverekli olan Kürt sanatçı Şivan Perver'in elinde bağlama bulunan heykeli dikildi. Yıllardan bu yana bulvar üzerinde bulunan Perver'in heykeli dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Bağlaması, elleri kırılıp yüz kısmına zarar verilen heykel, bu sabah ise belediye ekiplerince yerinden sökülerek kaldırıldı. Heykele zarar verilmesine ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını ve güvenlik güçlerince olayın araştırıldığını belirten Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, şöyle dedi:

"Şivan Perver'in heykeline zarar verilerek kırılmasıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunduk. Zarar gören heykelin kırık şekilde durmaya devam etmesi uygun değildi. Heykeli kaldırdık tadilatını yaparak yeniden yerine taşıyacağız."

Görüntü Dökümü

----------------------------

2009 Yılında heykelin dikilmesi

Dikilen Şıvan Perver heykeli

Kırılan Heykel

Heykelin boş yeri

Vatandaşın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 450 MB

===================================================

3)DÜŞÜP ÖLDÜĞÜ SANILAN PARAŞÜTÇÜ OTELİNDE BULUNDU

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yamaç paraşütüyle Babadağ'dan havalandıktan sonra yedek paraşütüyle düşerken görülen ve öldüğü sanılan Ukrayna uyruklu 28 yaşındaki Anastasia Karpinska, 3 saat süren aramanın sonunda otelinde dinlenirken bulundu.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne eğitim uçuşu için gelen Anastasia Karpinska, arkadaşı Ukrayna uyruklu Alex Denisov ile birlikte dün (çarşamba) saat 13.00'te, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'ın 1900 metre pistine çıktı. Karpinska ve Denisov yamaç paraşütüyle arka arkaya single (tekli) atlayış yaptı. Kalkışın ardından Denisov, havada paraşütün kontrolünü kaybeden Karpinska'yı yedek paraşütü açmış vaziyette düşerken gördü. Babadağ'ın Güneydoğu yamacında Karpinska'yı gözden kaybeden Denisov, Belceğiz Plajı'na inerek Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'na ihbarda bulundu.

ÖLDÜĞÜNDEN KORKULUYORDU

Cep telefonu ve telsizle iletişim kurulamadığı için yaşamını yitirdiğinden korkulan Karpinska'yı aramak için bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edildi. Denisov'u da yanlarına alan kurtarma ekibi, Babadağ 1900 metre pistine çıkarak dün saat 15.00'te arama çalışmasına başladı. Arazi araçlarıyla ulaşım sağlanabilen Babadağ eteklerinde 3 saat boyunca Karpinska'yı arayan ekipler, Seydikemer'in Minare Mahallesi'ne ulaştı. Bu sırada bölgeye İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri de sevk edildi. Karpinska saat 18.00'de Ölüdeniz Mahallesi'ndeki oteline ulaşınca rahat bir nefes alan Denisov ve kurtarma ekipleri çalışmalara son verdi.

MİNİBÜSLE OTELE ULAŞMIŞ

Karpinska'nın yedek paraşütle Babadağ ile Mendos Dağı arasındaki 1100 rakımlı ormanlık alana düştüğü, ancak yaralanmadığı anlaşıldı. Cep telefonun şarjı biten Karpinska'nın 1 saatlik yürüyüşün ardından Babadağ yoluna ulaştığı ve paraşüt firmasına ait minibüsle Ölüdeniz'e geldiği belirlendi. Sağlık durumu iyi olan Karpinska'nın eğitim uçuşlarına devam edeceği kaydedildi. UMKE ekibi de oteldeki Karpinska'yı ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Babadağ 1900 metre pistinden görüntü

Pistten çevreyi izleyen UMKE ekibinin görüntüsü

UMKE ekibinin arama çalışmalarından görüntü

Alex birlikte UMKE ekibinin görüntüsü

Kendi imkanlarıyla oteline dönen Karpinska'nın UMKE ekibi ile birlikte fotoğrafı

(Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

=====================================================

4)CHP'NİN KEDİSİ ŞERO KONGREDE SUNUM YAPTI

BURSA'da Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Sokak Hayvanları Refahı Kongresi başladı. Katılımcılara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin resmi kedisi Şero slayt şeklinde yapılan sunumla katılımcılara seslendi.

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Veteriner Hekimler Odası iş birliğiyle 2. Sokak Hayvanları Refahı Kongresi Crown Plaza Otelde başladı. Kongrede hayvanları koruma kanununda yapılabilecek değişiklikler ve sokak hayvanlarının refahı adına yapılması gerekenler konuşuldu. Toplantının başında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin resmi kedisi Şero, slayt şeklinde yapılan sunumla izleyicilere seslendi. Şero'nun fotoğrafı kullanılarak seslendirme yapılan sunumda, şunlar söylendi:

"Benim adım Şero. Ben bir kediyim. CHP genel merkezinde yaşıyorum. CHP'nin resmi kedisiyim. Fotoğrafta eşlik ettiğim hayvanseverin İnsan Hakları ve Doğadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok.  Yazardır aynı zamanda. Birde şimdi genel merkeze Poyraz isminde bir köpek geldi. Ama ben daha popülerim. Zeynep Altıok halasının sağlık sorunu sebebiyle gelemeyince beni görevlendirdi. Sokak hayvanları adına konuşmak üzere buradayım. Her canlının siz insanlar kadar bizim de hakkımız var.

Şero'nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü ve Kongre Başkanı Fikriye Eker, hayvan hakları konusunda insanların yapması gerekenleri anlattı. Eker, "Hayvanlara eziyetin Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılarak sorumluların cezai işleme tabi tutulması önemli bir gereklilik. Kongremiz bilinç uyandırmak açısından sokak hayvanlarına ilişkin sorunların çözülmesine ilişkin katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Kongre'de konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise hayvan hakları konusunda insanların bilinçlenmesini eğitime bağladı. Bozbey, "Küçük yaşta çocuklarımıza insan, hayvan, canlı sevgisi vermeliyiz. Bunun en etkili yolu ise eğitimdir. Eğitimin ilk safhasından itibaren hayvan sevgisini insanlara öğretmeliyizö şeklinde konuştu.

Bozbey, hayvan hakları dendiğinde akla sadece kedi köpek gelmemesi gerektiğini belirterek, "Kuşlar, balıklar, kaplumbağalar ve nice sayamadığım bir çok hayvan da bizler kadar hak sahibidir. Yaşamak onların da hakkıdırö dedi.

13 Mayıs'a kadar devam edecek olan kongrede hayvan hakları konusunda yapılması gerekenler konuşulacak.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Şero'nun slayt şeklindeki sunumu

Kongreden görüntü

Katılımcılar

Eker ve Bozbey'in konuşması

Edip TEKİN/ BURSA, -

BOYUT: 356 mb

SÜRE: 4,50

=====================================================

5)İSTİNAT DUVARI YAPIMINDA TOPRAK KAYDI: 3 YARALI

BARTIN ile Kurucaşile İlçesi arasındaki yolda devam eden istinat duvarı yapımı çalışmasında kayan toprak altında kalan 3 işçi hafif yaralandı. Olay, saat 10.00 sıralarında Bartın-Kurucaşile yolu Hacımahmut Köyü mevkisinde meydana geldi. Geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen sel felaketinde yer yer heyelanların meydana geldiği yolun 3 kilometrelik bölümünde çalışma başlatıldı. Yolun onarılması ardından istinat duvarı yapımına başlandı. İstinat duvarı için temel çalışması sırasında yamaçtan topkak kaydı. İşçiler 21 yaşındaki Erdal Gören, 34 yaşındaki Okay Tercan ve 35 yaşındaki Mehmet Düşek, kısmen toprak altında kaldı. İş arkadaşları tarafından kurtarılan işçiler çağrılan ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Olay yeri

-Kayan toprak

-İstinat duvarı

-Güvenilk şeridi

-Yaralı işçilerin hastaneye götürülmesi

Süre: 2.33 Boyut: 81,8 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=====================================================

6)20 ÜLKEDEN 226 KİŞİLİK TEKSTİL ALIM HEYET BURSA'DA

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ur-Ge projesi kapsamında başta Rusya, Fas, İran ve Belarus olmak üzere 226 yabancı alıcı giysilik kumaş sektöründe faaliyet gösteren Bursalı firmaların ürünlerini yakından inceleyerek yeni işbirliklerinin yollarını arıyor.

10 ayrı Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (Ur-Ge) ile Türkiye'deki oda ve borsalar arasında en fazla projeyi yürüten BTSO, firmaların ihracatını artırmaya yönelik önemli organizasyonlara imza atmayı sürdürüyor. Daha önce yine tekstil sektörüne yönelik iki ayrı alım heyetiyle 400'e yakın yabancı alıcıyı Bursalı firmalarla buluşturan BTSO şimdi de giysilik kumaş sektörü üyelerine yönelik alım heyeti organizasyonu düzenledi. Başta Rusya, Fas, İran ve Belarus olmak üzere 20 ülkeden 226 firma temsilcisi BURTEX kurumsal markası adı altında bir araya gelen 50'ye yakın Bursalı firmanın ürünlerini inceleyerek önemli ticari bağlantıların adımlarını atıyor.

14 Mayıs tarihine kadar Merinos AKKM'de devam edecek organizasyonda Bursalı firmalar ürünlerini yabancı alım heyetlerinin beğenisine sunarak gerçekleştirecekleri yeni iş bağlantılarıyla ihracatlarını artırmanın yollarını arayacak.

"STRATEJİK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZö

Ur-Ge projeleri kapsamında tekstil sektöründe üçüncü kez alım heyeti organizasyonu düzenlediklerini söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, "Bugün de dünyanın farklı ülkelerinden önemli alıcıları yine üyelerimizle buluşturuyoruz. Türkiye'nin ikinci büyük ihracatçı kenti olan kentimizin ihracatı yılın ilk 4 ayında yaklaşık yüzde 14 artış gösterdi. Bursa'mızın ihracatta yakaladığı bu başarının çıtasını her geçen gün artırmak için stratejik çalışmalar yürütmeye devam ediyoruzö diye konuştu.

UR-GE PROJELERİ İLE 1 YILDA 7 ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU

Ticari Safari Projesi kapsamında bugüne kadar 80'i aşkın ülkeden 10 bin yabancı alıcıyı Bursalı firmalarla işbirliği masasında buluşturduklarını hatırlatan İsmail Kuş, "Ur-Ge projelerimiz ile de bir yılda 7 ayrı alım heyeti organizasyonu düzenledik. Geçtiğimiz ay Gıda Ur-Ge projemiz kapsamında düzenlediğimiz organizasyonumuzda doğru alıcıları Bursa'ya getirerek sektöre önemli bir hareketlilik kazandırdık. Firmalarımıza ürünlerini doğrudan pazarlama fırsatı sunduğumuz bu organizasyonlar için sadece referandumun ardından 30'u aşkın ülkeden yaklaşık 1.000 alıcıyı üyelerimizle bir araya getirdik. Bu organizasyonlarda yapılan her dört iş görüşmesinin biri siparişle sonuçlandıö diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş basın açıklamasının ardından Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses ile birlikte stant açan firmaları ziyaret etti. Organizasyon kapsamında başta Rusya, Fas, İran ve Belarus olmak üzere Bursa'ya gelen işadamları stantları gezerek ürünleri yakından inceledi. Yabancı alıcılar, Bursa programı kapsamında Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi BUTTİM'i ve Bursalı firmaların üretim tesislerini de ziyaret edecek.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Katılımcıların karşılanması

-Fuar alanına alınması

-heyetlerin ikili görüşmeleri

-Standlardan detay görüntüler

Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

======================================================

7)TÜRK OCAKLARI'NDAN ATATÜRK'E HAKARETE TEPKİ

TÜRK Ocakları Sivas Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bozdağan, Mustafa Kemal Atatürk'e hakarette bulunanlara tepki göstererek, "Türk milliyetçileri, Atatürk'ün şahsında Türklüğe hakaret edenlerden hesap soracaktır" dedi.

Türk Ocakları Sivas Şubesi üyeleri, ocak binasında basın toplantısı düzenleyerek bir televizyon kanalındaki programda ve sosyal medyada Atatürk'e hakaret eden kişilere tepki gösterdi. Yaklaşık 25 kişilik grup adına açıklama yapan Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bozdağan, Atatürk'ün kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

"Atatürk şahsında Türk milletine hakaret edenler, hainliklerini açıkça belli etmiş olurlar. Çünkü Müslüman Türk milletine yönelik düşmanca tavırlarını her vesileyle açığa vuran PKK/PYD, FETÖ/PDY gibi uluslararası terör örgütleri ve adı 'dost' olup da tavırları düşmanlıktan başka bir tarife sığmayan çeşitli devletlerin tercihleriyle içimizdeki bu hainlerin hem düşünceleri hem de davranışları bire bir örtüşmektedir. Yani içimizdeki bu hainlerin, devletimizin ve milletimizin gizli ve açık düşmanlarından hiçbir farkı yoktur. Bunlar bugün dünya yüzünde Türklüğe ve Türk devletine açıktan veya dolaylı yoldan saldıranlarla aynı dili, aynı tavrı kullanmaktadırlar. Yüce Türk milleti, gizli ve açık düşmanlarına karşı tarihsel süreç içinde sergilediği tavrı, zamanı geldiğinde günümüzdeki gafillere ve hainlere karşı da sergileyecek, yaptıklarının hesabını onlardan soracaktır."

Görüntü Dökümü:

-Toplantıdan görüntüler

- Bozdoğan'ın açıklaması

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

(82.2 mb)

================================================

8)ENGELLİ DURSUNALİ'NİN POLİS OLMA HAYALİ GERÇEK OLDU

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde polis olmayı hayal eden zihinsel engelli 23 yaşındaki Dursunali Öztürk'ün hayali gerçek oldu. Emniyet Müdürü üniforması giyen Öztürk, bir süre Çorlu Emniyet Müdürü makamında oturup, ilçede araç denetimine çıktı.

Çorlu'da ailesi ile birlikte yaşayan ve Çorlu Sakatlar Derneği üyesi olan Dursunali Öztürk, sürekli annesi Canan Öztürk'e polis olmak istediğini dile getirdi. Anne Öztürk de oğlunun isteğini Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Canan Yurdseven'e iletti. Yurdseven'in konuyu aktardığı Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Öztürk'ün hayalini gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Önce Öztürk için özel olarak Emniyet Müdürü üniforması hazırlanıp, kendisine hediye edildi. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün makam aracı evine gidip, Dursan Ali Öztürk'ü Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi.

Emniyet Müdürü üniformasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne makam aracı ile gelen Dursunali Öztürk'ü burada Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile Emniyet Müdürü Aykut Efe karşıladı. Buradan makama geçen Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe ile bir süre sohbet etti. Engellilerin asker ve polis olmalarının kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Öztürk, "Ben polis olma hayalimi gerçekleştirdim. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dursunali Öztürk, daha sonra makam aracı ile polis ekiplerinin uygulamasına gitti. Burada araçları kontrol eden Öztürk, yolcular üzerinde kimlik uygulaması yaparak, sürücülerden emniyet kemeri takmalarını istedi. Öztürk, bir günlük polis olma hayalini gerçekleştirdikten sonra yeniden makam aracı ile evine bırakıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Dursunali Öztürk'ün emniyete gelişi

Öztürk'ün karşılanması

Öztürk, Kaymakam Kılıç ile konuşması

Makam geçilmesi

Makamda Emniyet Müdürü ile konuşması

Öztürk'ün makam aracına binmesi

Öztürk'ün uygulaması noktasına götürülmesi

Polisin Öztürk'e tekmil vermesi

Öztürk'ün kimlik kontrolü yapması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

==============================================

9)ÇOCUKLARDAN TRAFİKTE YAŞAM DERSİ

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir ilkokulun ikinci sınıf öğrencileri, polis yeleği giyerek emniyet kemeri ve radar kontrolü yaptı. Yaya geçitlerinde araçların yayalara davranışlarını ve yayaların trafiğe uygun hareket edip etmediklerini izledi. Uyanlara teşekkür eden minikler, uymayanları bilgilendirdi.İbrahim Zeki Emgin İlkokulu öğrencileri, iki gün boyunca ders aldıkları uzman trafik polisleri eşliğinde önce kontrol noktası kurdu. Ardından emniyet kemeri kontrolü yaptı. Kemer takıp kurallara uyanlara şeker ve limonata ikramında bulundu. Daha sonra radarla hız kontrolü yapan minikler, hız kurallarına uyanlara teşekkür etti. Kurallara uymayan sürücülere ise bilgilendirme broşürleri dağıttı. Araçların içindeki miniklere ise trafik konulu boyama kitapları dağıtıldı. Çocukların üçüncü durağı ise bir yaya geçidi oldu. İkişerli gruplar halinde yaya geçinden geçen çocuklara karşı, araç sürücülerinin davranışları gözlendi. Araç sürücülerine yönelik çalışmalardan sonra yayalara bilgilendirme yapıldı. Yayalara broşürler dağıtan çocuklar, sürücüler kadar yayaların da kurallara uyması gerektiğini anlattı.

ARABA MEZARLIĞI

Trafik kurallarına uymamanın getirdiği sonuçları ise çocuklara çok etkili bir şekilde göstermek için, yedi emin deposuna gidildi. Kaza yapan araçları inceleyen çocuklar, o araçta kaç ölü veya yaralı olabileceği konusunda tahminlerde bulundu. O araçlarda kaza yapanların çocuklarının neler hissettiklerini anlamaya çalıştı. Kaza yapan araçlardan oldukça etkilenen öğrenciler, burada büyüklerine bir mesaj göndermek istedi. Kendilerine eşlik eden trafik polisi Hüseyin Kalaycı'nın söylediği "Trafik kazaları, uyulmayan trafik kurallarının intikamıdır. Trafik sizden intikam almadan önce lütfen trafik kurlarına uyalım, uymayanları uyaralım" sloganını tekrarlayan çocuklar, anne babaları başta olmak üzere tüm sürücü ve yayaların trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Çocuklar yolda kemer uygulaması yaparken.

Kurallara uyanlara ikramlar, broşürlerle bilgilendirme.

Bir sürücü ile röp.

Radar aracında görevli polisin radar uygulaması ve amacı hakkında çocuklara bilgi vermesi.

Yaya yolunda uygulamalı sürücü tepkilerini görme.

Yayaları bilgilendirme

Kaza yapan araçlar başında çocuklara bilgi verme.

Kaza yapan araçlar başında tahminde bulunan çocuklar

Çocukların anne babalara mesajları.

Trafik polisinin sloganını tekrarlamaları.

Haber- Kamera: Latif SANSÜR/ KUŞADASI (Aydın),

=====================================================

10)17 UYUŞTURUCU ZANLISI ADLİYEDE

MUĞLA'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 17 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Uyuşturucu ticaretine karşı ülke genelinde geçen pazartesi günü gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde de 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 99 gram esrar, 4 uyuşturucu hap, 51 kök hintkeneviri, 2 hassas terazi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Zanlıların adliyeye sevklerinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

================================================

11)BESNİ'DE ENGELLİLERDEN DAYANIŞMA YÜRÜYÜŞÜ

ADIYAMAN'ın Besni ilçesi'nde, Engelliler Haftası, Anadolu Sakatlar Derneği ve  Ahmet Emine Çil Özel Eğitim Ortaokulunun hazırladığı etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak engelli vatandaşlar tarafından dayanışma yürüyüşü gerçekleştirildi. Mehteran takımı eşliğinde Besni Askerlik Şubesi kavşağından başlayan ve Hükümet Konağı önünde son bulan yürüyüşe, İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Karakuş, Mustafa Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilciler ile vatandaşlar katıldı.

Hükümet konağı önünde son bulan yürüyüşün ardından halk oyunları gösteri sergilendikten sonra, Besni Ahmet Emine Çil Özel Eğitim Ortaokulunun hazırladığı el işi ve resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Engellilerin ve vatandaşların yürüyüşü

Mehteran takımı

Vatandaşlar

Engellilerin folklor gösterisi

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 78,6 MB

================================================

12)ENGELLİLERİN YÜRÜYÜŞÜNE VALİ VE BAŞKANDAN GÖZ BANTLI VE BASTONLU DESTEK

KIRIKKALE'de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlar ellerindeki dövizlerle sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da göz bandı takıp, ellerindeki beyaz bastonların yardımıyla engellilerle birlikte sessiz yürüyüşe destek verdiler.

Toplumun dikkatini engellilere yöneltmek, engelliler konusunda toplumu bilinçlendirmek, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek üzere Kırıkkale Belediyesi önünden başlayan sessiz yürüyüşe il protokolü de destek verdi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da göz bandı takıp, ellerindeki beyaz bastonların yardımıyla engellilerle birlikte sessiz yürüyüşe manevi destek verdiler. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün organizesinde gerçekleştirilen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Cumhuriyet Meydanında  devam eden programda tüm engellilerin adına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli görme engelli Ayşe Güran, engellilerin gözüyle hayatı anlatan bir konuşma yaptı. Güran'ın ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, engellilerin hayatlarını kolaylaştıran çalışmalar hakkında bilgiler sundu.

'ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HAYATLARINI ZORLAŞTIRMAYALIM'

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz ise yaptığı konuşmada, bazı vatandaşların araçlarını engelli park alanlarına, rampa önlerine park ederek engelli vatandaşların hayatlarını zorlaştırdığını ve bu durumun da bilinç yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümünün zaman ve daha çok kaynağa bağlı olduğunu ifade eden Vali Haktankaçmaz, "Engelliler Haftası nedeniyle yaptığımız bu etkinlik esasında bir farkındalık yaratma, bilinçlendirme ya da dikkat çekme amacıyla yapılan bir faaliyet. Elbette ki bir hafta içinde yapılan çalışmalarla ülkemizdeki engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözemeyiz. Bu zaman ve kaynak gerektiren bir şey. Ama daha da önemlisi bilinç gerektiren bir şey. Bende bizzat yaşadım. Engelliler için ayrılmış bir park yeri var. Hiç bakmadan ve dikkat etmeden park yeri bulamayı gelip bu alanlara park edenler oluyor. ya da belediye kaldırıma rampa yapış, o rampanın orda olduğuna bakmadan arabasını bırakıp gidiyor. O rampayı kullanamayan engelli kardeşlerimiz çok büyük sıkıntı yaşıyorlar. Dolayısıyla engeli kardeşlerimizin yaşadığı sorunların büyük bir kısmı bu bilinç yetersizliğinden kaynaklanıyor" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Yürüyüşten görüntü

Vali ve Belediye başkanını göz bandı takıp, ellerindeki beyaz bastonlarla yürüyüşe destekv ermesi

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikten görüntü

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz'ın konuşması

Detay

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,

=========================================================

13)ŞANLIURFA'DA, 'ENGELLİLER HAFTASI' KUTLANDI

ŞANLIURFA'da, Engelliler haftası nedeniyle, Engelliler Koordinasyon ve Yaşam merkezinde düzenlenen etkinliklere engelliler yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Engelliler haftası nedeniyle Engelliler Koordinasyon merkezinde etkinlik düzenledi. Merkezde düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, eşi Sema Çiftçi, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Daire Başkanları ile engelliler katıldı. Engelliler tarafından hazırlanan el sanatları sergisini gezen Başkan Çiftçi, duvar süslemesi satın alarak engellilere destek oldu. İşaret dili ile İstiklal Marşı'nın okunduğu etkinlikler tiyatro gösterisi ve Dama Müzik grubunun seslendirdiği şarkılarla son buldu. Başkan Çiftçi, engellilerin şehri rahat ve özgür bir şekilde kullanabilmeleri için engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Engelliler Koordinasyon ve Yaşam merkezi

Serginin gezilmesi

Başkan Nihat Çiftçi'nin programa katılması

Başkan Çiftçi'nin konuşması

Tiyatro ve müzik grubunun gösterisi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 121 MB

==========================================================

14)SİVAS'TA ENGELLİLER HAFTASI KUTLANDI

SİVAS'ta Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü ile kentte faaliyet gösteren engelli dernekleri Engelliler Haftası'nı kutlandı.

Program ilk olarak engelliler için yürüyüş ile başladı. Grup kampus içinde engelliler için çeşitli sloganlar atarak ellerinde 'Engelli olmak engel değildir', 'En büyük engel sevgisizliktir' yazılı dövizlerle yürüdü. CÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, engelliler ve ailelerinin katıldığı yürüyüş Kültür Merkezi konser alanında sona erdi. 'Engelsiz Gelecek İçin El Ele' programında konuşan KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç üniversitede içinde engelliler için ilk defa böyle bir program yapıldığını söyleyerek, "Bizler engellileri sadece Engelliler Haftası'nda değil hayatın her döneminde, her gününde hayatın engellilere sunmuş olduğu engelleri ortadan kaldırıp onların sosyal yaşamın içerisinde bütünleştirmek, onları diğer insanlardan en ufak dezavantaj pozisyonuna düşürecek herhangi bir hususu ortadan kaldırmayı kendimize bir vazife bilmemiz gerekiyor" dedi. Konuşmanın ardından üniversite öğrencileri engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturma ve engellilerin günlük hayatta karşılaştığı zorlukları gösterebilmek için empati istasyonunda yürümeye çalıştı. Programda otizm hastası öğrencilerin gösterisi büyük beğeni topladı. Program görme engelli kardeşlerin konseri ile sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Empati istasyonundaki etkinlik

-Konuşmalar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(166 mb)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement