Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

1)BETON MİKSERİ, MİDİBÜSLE ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 17 YARALITEKİRDAĞ'ın Saray İlçesi'nde beton mikseri ile yolcu taşımacılığı yapan midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı.

12.05.2017 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BETON MİKSERİ, MİDİBÜSLE ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 17 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Saray İlçesi'nde beton mikseri ile yolcu taşımacılığı yapan midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı. Kaza, bugün öğle saatlerinden Saray İlçesi'nin girişindeki kavşakta meydana geldi. İlyas Demirbaş'ın kullandığı 59 TG 533 plakalı beton mikseri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait Çerkezköy-Saray arasında yolcu taşıyan Mehmet Öztürk yönetimindeki 59 M 8553 plakalı midibüs ile çarpıştı. Kazada midibüste bulunan 55 yaşındaki Fikriye Yıldırım ile henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın olmak üzere 2 kişi öldü. Kazada iki aracın sürüsünün de arasında bulunduğu 17 kişi de yaralandı. Yaralılar, Saray ve Çerkezköy İlçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza bölgesine gelen ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Saray Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kürşat Çetinkaya da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Polis, kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Kaza bölgesinden detaylar

Kazaya karışan araçlar

Polisin çalışmaları

Olay yerindeki çalışmalar

Detaylar

Haber-Kamera: Şenol AKSOY/SARAY(Tekirdağ),

====================================================

TRAFİK MAGANDALARI TARAFINDAN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN KADIN DOKTOR, 7 AY VÜCUDUNDA KURŞUNLA YAŞACAK(EK)

2)SALDIRGAN TUTUKLANDI

Konya'da trafikte tartıştığı hamile doktor Aliye Avcı'yı, tabancayla ateş ederek yaralayan Hasan Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İsmail U. da cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

KONYA/DHA

===================================================

3)HEMZEMİN GEÇİTTE TREN OTOMOBİLE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesi'nde bariyeri kapalı olan hemzemin geçitten, karşı şeridi kullanarak geçmek isteyen sürücünün otomobiline kömür yüklü tren çarptı. Güvenlik kamerasına yansıyan kazada hurda yığınına dönen otomobilin sürücüsü yaralandı, yanındaki akrabası öldü. Kaza, saat 11.30 sıralarında Merkez Mahallesi Gaziler Caddesi'ndeki hemzemin geçitte meydana geldi. 50 yaşındaki Cevat Erikoğlu, 67 EY 973 plakalı otomobili ile iki tarafı da bariyerle kapalı olan hemzemin geçitten geçmek istedi. Ters şeritten hemzemin geçide girip zikzak yaparak kendi şeridinden çıkmak isteyen otomobile, Karabük'e giden TCDD'ye ait 2437 sayılı kömür yüklü tren çarptı. Trenin yaklaşık 40 metre sürüklediği otomobil hurda yığını haline geldi. Kaza sırasında araçtan fırlayan Döndü Gencel, olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan sürücü Cevat Erikoğlu ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan sürücünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Kaza anı yol kenarındaki marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde Döndü Gencel'in hemzemin geçit önünde duran otomobile bindiği, ardından bariyer kapalı olmasına rağmen hareket eden otomobile trenin çarptığı görülüyor. Kaza nedeniyle yol yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı kaldı.

Çevre sakinleri, hemzemin geçitte bariyerler kapandıktan sonra sürücülerin ters şeritten girerek geçtiklerini, bu yüzden bariyerlerin boyunun uzatılarak geçidin tamamen kapatılmasını istedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Kaza anı güvenlik kamerası

-Kaza yeri

-Trenden detaylar

-Polisin inceleme yapması

-Hurdaya dönen otomobil

Süre: (4.55) Boyut: (155 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/GÖKÇEBEY(Zonguldak),

======================================================

4)AKSARAY'DA KAZA: 1 ÖLÜ

AKSARAY'da  kamyonun, önündeki otomobile çarpması ve otomobilin savrulup şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü.

Kaza, bugün saat 10.30 sıralarında AKsaray- Konya karayolunun 35'inci kilometresinde meydana geldi. Aksaray'dan Konya'ya giden  55 yaşındaki Kamil Gündoğdu yönetimindeki 42 FY 677 plakalı kamyon, önündeki 43 yaşındaki Erkal Koç'un kullandığı 34 NP 3665 plakalı otomobile arkadan çarptı. Otomobil, çarpışmanın şiddetiyle savrulup, şarampole yuvarlandı. Kazada hurdaya dönemin otomobilin sürücüsü Eskişehir nüfusuna kayıtlı Koç, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazadan yara almadan kurtulan kamyon şoförü Kamil Gündoğdu da gözaltına alındı.

Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

Kaza yerinden detay

araçlar ve cesetten detay

Polisin inceleme yapması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

====================================

5)BURSA POLİSİNDEN OKULLARIN ÇEVRESİNDE HUZUR OPERASYONU

BURSA'da polis ekipleri, okul çevreleri, çocuk parkları ve çocuk yaştakilerin yoğun bulunduğu bölgelerde, huzur uygulaması düzenledi. Polis ekipleri özellikle okul çevrelerinde dolaşan şüpheli kişi ve otomobilleri durdurarak denetim yaptı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, il genelinde çocuklara ve gençlere yönelik huzur uygulaması gerçekleştirdi. Okul önleri ve çevresi, çocuk parkları, internet kafeler, atari salonları, oyun salonları, büfe ve kafelere giren polis ekipleri, şüpheli kişiler üzerine arama ve GBT sorgulaması yaptı. Özellikle okul çevresinde dolaşan kişiler, polis tarafından uzaklaştırıldı. Şüpheli görülen araçlar durduruldu. Otomobillerde detaylı arama yapılırken, GBT, ehliyet, ruhsat ve alkol kontrolü yapıldı. Tüm ilçelerde eş zamanlı olarak yapılan ve 4 saat süren uygulamanın, çocukların olumsuz durumlardan uzak tutulabilmesi ve ailelerin rahat olabilmesi için artarak devam edeceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Okuldan detaylar

-Polis ekiplerinden detaylar

-Okul önlerinde arama yapılması

-Otombillerde arama yapılması

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

SÜRE: 2 dakika 34 saniye

BOYUT: 230 MB

===================================================

6)ÜNİVERSİTELİLERDEN SAHİL TEMİZLİĞİ

İSKENDERUN Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri sahilde temizlik yaptı.

İSTE Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü Başkanı Güneş Erdemir ile öğrencilerin, sosyal sorumluluk projesi kapsamında İskenderun Belediyesi desteği ile gerçekleştirdiği çalışmada, sahildeki çöp ve atıklar toplandı. Güneş Erdemir "İskenderun sahilinde yaptığımız temizlik ile vtandaşlarımız da çevre temizliği, sahil ve kıyı temizliği farkındalığı oluşturmak istedik.ö dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Sahilde bir araya gelen üniversiteliler

Üniversiteliler ellerinde eldiven ve poşetlerle temizlik yapmaları

İSTE Çevre Koruma ve Kontrol Bölüm Başkanı Güneş Erdemir'in açıklaması

SÜRE: 03'07"     BOYUT: 149 MB

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

=====================================================

7)NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ESRA HATİPOĞLU: EKONOMİ HAYATIMIZIN TAMAMINI KAPSIYOR

EDİRNE'de Nişantaşı Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliği ile 'Uluslararası Ekonomi Araştırmaları ve Finansal Piyasalar Kongresi' düzenlendi. Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, "2017 küresel eğilimlere baktığınızda hemen hemen bütün konuların aslında en sonunda ekonomiye çıktığını görüyoruz. Uluslararası çalıştığım için bunu çok rahat bir şekilde söyleyebiliyorum. Ekonomi, hayatımızın tamamını kapsıyor" dedi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki 'Uluslararası Ekonomi Araştırmaları ve Finansal Piyasalar Kongresi'ne, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Ege Yazgan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Cem Uzun ve üniversite öğrencileri katıldı. Moderatörlüğünü Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu'nun yaptığı kongrede konuşmacı olarak Ekonomist Dr. Nuri Sevgen,  Gazeteci ve televizyoncu Aslı Şafak, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko ve Nişantaşı Üniversitesi öğretim görevlisi Mert Yılmaz yer aldı. Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, kongreyle birlikte ekonomi konusunda çalışan akademisyenleri ve bu konunun profesyonellerini bir araya getirdiklerini söyledi. Kongreye Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin katıldığını ifade eden Prof. Dr. Hatipoğlu, "Edirne'de olmaktan dolayı çok mutluyuz. Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda akademisyen arkadaşımız var. Ama bu kongrenin en önemli kısmı belki de finans ve ekonomi alanında çalışan, her alanda, hem uygulamada, hem pratikte birlikte çalışan arkadaşlarımızı bir araya getirmemiz oldu. Çok derinlikli ve farklı konuların tartışıldığı bir programımız var. Hem finans konusunda, ekonomi konusunda çalışan akademisyen arkadaşlarımız, hem bu konunun profesyonelleri, uygulamada kişileri aynı zamanda finans medyasının değerli mensupları aramızda. Hemen hemen her oturumda farklı konuları tartışacaklar. Gündem çok sıcak, uluslararası küresel düzlemde hem de genel olarak Türkiye'ye baktığımızda günlük ekonomik ve siyasi değişimlerin bir çok tartışmanın yapıldığını görüyoruz. 2017 küresel eğilimlere baktığınızda hemen hemen bütün konuların aslında en sonunda ekonomiye çıktığını görüyoruz. Uluslararası çalıştığım için bunu çok rahat bir şekilde söyleyebiliyorum. Ekonomi, hayatımızın tamamını kapsıyor. Dolayısıyla bu kongrenin de tüm bu konuları ele almasından dolayı, çok ciddi bir akademik tartışma ortamı yaratacağından hiç şüphem yok. Bu yüzden bu yılki ana teması küresel, finansal dönüşüm ve ekonomiye etkileri" şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Cem Uzun ise finans ve ekonomi anlamında Edirne'de ilk kez uluslar arası bir kongre yapıldığını belirterek, "Uluslararası finans ve ekonomi kongresi Edirne'de ilk kez yapılıyor. Bundan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Trakya Üniversitesi olarak buna katkıda bulunmaktan dolayı da onur duyuyoruz" dedi.

Kongreyle ilgili bilgiler veren Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Müdürü Mehmet Altuntaş, finans piyasasındaki aktif çalışanları da kongreye getirerek, o teorinin uygulamada ne boyutta gerçekleştiğini tartışılması anlamında etkin ve verimli oturumlar oluşturduklarını söyledi. Kongrenin Merkez Bankası destekli olduğunu anlatan Altuntaş, "Kongrenin ana teması bu yıl küresel, finansal dönüşüm bağlamında reel ekonomiye etkiler şeklinde belirledik. 2 gün ve 6 oturumdan oluşan kongreye Trakya Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Projede Türkiye'den ve uluslararası üniversitelerden katılımlar söz konusu. 180 kadar bilgisi özeti aldık. Bunları bilim kurulumuza ilettik ve sonuç olarak 100 adet bildiriyle kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongrenin en önemli özelliği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası destekli bir kongredir. Bölgesel kalkınmayı desteklemek için Edirne'yi tercih ettik. Nişantaşı Üniversitesi olarak her yıl başka bir üniversite ile kongrelerimizi sürdüreceğiz. Sadece akademisyenlerin değil, piyasa oturumlarının olduğu bir kongre yapıyoruz. Türkiye'de yapılan genel kongrelere baktığımızda üniversitedeki akademisyenler ölçeğinde gerçekleştirilen kongreler olduğunu düşünülüyor. Biz bir adım öteye giderek, piyasa oturumları ekledik. Finans piyasasındaki aktif çalışanları da buraya getirerek, o teorinin uygulamada ne boyutta gerçekleştiğini tartışılması anlamında etkin ve verimli oturumlar oluşturmaya çalıştık. Bunun katılımcılara fayda sağlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu'nun yaptığı kongrede Ekonomist Dr. Nuri Sevgen, Gazeteci ve televizyoncu Aslı Şafak, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko ve Nişantaşı Üniversitesi öğretim görevlisi Mert Yılmaz değerlendirmelerde bulundu. Kongrede finans akademisi, finans piyasası uzmanları ve finans medyasının bir araya getirilerek teori ve uygulamanın etkin bir şekilde tartışılması amaçlanıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Toplantıya katılanlar

Rektör Hatipoğlu'nun konuşması

Salondan detaylar

Mehmet Altuntaş'ın konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

=================================================

8)YILANI KEDİDEN İTFAİYE KURTARDI

İZMİT'te, sokak kedisi ile kavga eden yılanı gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekibi kedinin saldırısı sonucu vücudunda yara oluşan yılanı doğaya salınmak üzere torbaya koyarak götürdü.

İzmit Yahya Kaptan Mahallesi Rüzgarlı Sokak'ta bahçede sokak kedisi ile kavga eden yılanı gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Bahçelerinde yılan olmasından endişelenen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibinin gelmesiyle kedi uzaklaştı. İtfaiyeci, kedinin saldırısı sonucu vücudunda yara oluşan yılanı bir aparatla yakaladı. Yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılan doğaya salınmak üzere torbaya konularak bölgeden götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------------

İtfaiyecinin yılanı yakalaması

Yılanın torbaya konulması

Vatandaş ile röp.

Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -

======================================================

9)ENGELLİLER ÇAKI GİBİ ASKER OLDU

MANİSA'da 54 bedensel ve zihinsel engelli gençler, kışlada 1 günlük eğitimin ardından askerlik yemini etti. Çocuklarının mutlu gününe ortak olan aileler, sevinç gözyaşı döktü.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, Engelliler Haftası kapsamında, bedensel ve zihinsel engelli 54 genç, 1 günlük eğitimin ardından asker olmasının sevincini yaşadı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ve engelli askerlerin aileleri düzenlenen yemin törenine katıldı. Engelli askerler adına Muammer Keser, yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende askerlere ödülleri verildi. Aileler bu anları, cep telefonları ve kameralarla görüntüledi. Törende konuşan Albay Şefik Güvenç, askerlik yükümlülüğü olan herkes için askerliğin şeref olduğunu dile getirerek, "Sizler herkese nasip olmayacak üniformalarınızı giyerek, vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda gerektiğinde canınızı feda edeceğinize yemin ettiniz. İçtiğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisinin, mertliğin, dürüstlüğün, kendini vatana adamanın bir göstergesidir. Atalarımıza ve şehitlerimize yakışır bir şekilde,kutsal askerlik borcunu, vatan borcunu ödemek üzere bir gün bile olsa gönüllü olarak gelerek bizimle aynı duyguları paylaşması bizlerin gurur kaynağı olmuştur" dedi. Törende konuşmaların ardından özel tertip askerler marşlar eşliğinde tören geçişi yaptı. Töreni izleyen askerler de, "Her Türk asker doğar", "En büyük asker bizim asker" sloganları ile engelli askerlere moral verdi. Tören geçişinin ardından bir günlük de olsa asker üniforması giyip, asker olan engelli gençler ile aileleri kavuştu.

ANNE VE BABALARA BÜYÜK GURUR

Oğullarının asker olduğunu gören anne ve babalar, yemin töreninde gözyaşlarını tutamadı. Engelli Fırat Kanat'ın babası Enis Kanat, çok güzel bir gün yaşadığını belirterek, bir baba olarak oğlunun bu sevincini yaşadığını için mutlu olduğunu söyledi. Asker Ahmet Yüksel'in dedesi Ahmet Yüksel de, torununu asker olarak görmekten çok mutlu olduğunu ve gururlu olduğunu söyledi. Baba Ramazan Yüksel de, ağlamamak için kendini zor tuttuğunu anlattı.

"ASKER OLMAZSAM EVDEN KAÇARIM"

Törende yemin eden engelli askerlerden Mehmet Ali Can Demirtaş'ın anneannesi Yeter Serder ise torununun asker olmayı çok istediğini, bu yüzden de "asker olmazsam evden kaçarım" dediğini anlattı. Yeter, "İstanbul GATA'ya gittik 4 defa. İstanbul'daki komutan 'izin veremem' dedi. 'Ezerler orada' dedi. Torunum da 'bulaşık yıkayayım, patates soyayım lütfen beni alın' dedi. 10 günden beri asker elbisesi istiyordu. Burada asker olduğu için çok sevindi. Asker elbisesini giydiği için çok mutlu" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Tören alanından görüntü

Törene katılan protokolden ve ailelerden görüntü

Engelli askerlerin görüntüsü

Yemin edilmesi

Askerlere başarı belgelerinin verilmesi

Tören geçişinin yapılması

Asker ailelerinin konuşmaları

(Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement