Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 9

Eylül'e tecavüz edip boğan şüpheliyi kendi sözleri ele vermiş YALOVA'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Koru Beldesi'nde sokakta oynarken kaybolan ve dün cesedi bulunan 6 yaşındaki Eylül U.'nun yapılan ilk otopside tecavüz bulgularına rastlandı.

02.06.2017 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eylül'e tecavüz edip boğan şüpheliyi kendi sözleri ele vermiş

YALOVA'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Koru Beldesi'nde sokakta oynarken kaybolan ve dün cesedi bulunan 6 yaşındaki Eylül U.'nun yapılan ilk otopside tecavüz bulgularına rastlandı. Minik Eylül'ü tecavüz ettikten sonra boğup öldüren ve cesedini bavul içinde inşaata atan  şüpheli Murat Şahin A.'yı katıldığı arama çalışmalarında jandarmalara, "Motosiklet üzerinde bana benzeyen bir kişi bavulla buradan geçip inşaata bavul bıraktı" sözleri ele verdi. Eylül'ün cesedinin bulunmasının ardından gözaltına alınan Murat Şahin A. suçunu itiraf etti ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çınarcık ilçesi Koru Beldesi Atakent Mahallesi'nde oturan Aysel-Nurettin U. çiftinin 7 çocuklarının en küçüğü olan Eylül, geçen çarşamba günü annesinin komşuya gitmesinin ardından evden çıktı. Bir süre sonra eve dönen anne Eylül'ü evde bulamadı. Akşam saatlerine kadar Eylül eve dönmeyince, kamyon şoförü Nurettin U., jandarmaya kızının kayıp olduğunu bildirerek, bulunmasını istedi.

Jandarmanın başlattığı araştırmada Eylül'ü son olarak akşam saatlerinde Atakent Mahallesi'nde bir futbol sahasında görüldüğü belirlendi. Bunun üzerine jandarma ile AFAD ekipleri mahalle sakinleriyle birlikte bölgede arama başlattı. Sabaha kadar sürün aramalardan sonuç alınamadı.

Dün sabah ekipler, Umutlu ailesinin evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta, deprem sonrası terk edilmiş bir inşaatta, bavul içinde Eylül'ün cesedini buldu. Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından minik Eylül'ün cesedi, Çınarcık Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk otopsinin ardından kesin ölüm nedeninin saptanması için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yürütülen soruşturma sonucu uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen Murat Şahin A., cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. İşsiz olan ve mahalleliyle birlikte Eylül'ü arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıkan ve suçunu itiraf eden Murat Şahin A. tutuklanarak, can güvenliği nedeniyle Kocaeli cezaevine gönderildi. Umutlu Ailesi ile yakınları aynı mahallede bulunan Murat Şahin A.'nın ailesinin oturduğu eve saldırmak istedi. Geniş güvenlik önlemi alan jandarma öfkeli kalabalığı güçlükle engelledi.

BOĞAZINI SIKARAK ÖLDÜRMÜŞ

Yürütülen soruşturma sonucu korkunç cinayetlerle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Katil zanlısı Murat Şahin A.'nın Eylül U.'yu öldürdükten sonra gece ve gündüz arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi. Yetkililer, "Arama çalışmaları sırasında şüpheli, dikkat çeken garip hareketler yapıyordu. Bir ara, 'dün buradan arkasında bavul bulunan bir motosiklet geçti. Sürücüsü bana benziyordu. Bavulu binaya atıp gitti' dedi. Bunun üzerine binada yapılan aramada ceset bulundu. Kendisi de gözaltına alındı" dedi.

Bu arada, Murat Şahin A.'nın, talihsiz kız çocuğunu bir başka yerde öldürdüğünü sonra bavula koyduğunu  belirten yetkililer,  "Eylül'ü elleriyle boğazını sıkıp öldürmüş. Yapılan ilk incelemede maalesef tecavüz bulguları var. Bunların kesin sonucu otopsinin ardından ortaya çıkacak" diye konuştu.

TEK KİŞİLİK HÜCREDE KALIYOR

Öte yandan, dün olayın ortaya çıkmasından sonra katil zanlısı Murat Şahin A.'nın evinde yapılan aramada, kullanılmış külotunun bulunduğu ve incelemeye alındığı öğrenildi.

Dün tutuklandıktan sonra Kocaeli Cezaevi'ne konulan Murat Şahin A.'nın burada da can güvenliği nedeniyle geceyi tek kişilik hücrede geçirdiği öğrenildi. Öldürülmekten korkan Murat Şahin A.'nın infaz koruma memurlarına, "bana bir şey yaparlar mı?" diye sorduğu öğrenildi.

KAYMAKAM AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Jandarma, öldürülen Eylül U.'nun evine yakın olan Murat Şahin A.'nın evine yapılacak saldırıyı önlemek için gece boyunca önlem alırken, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise dün ve bugün U. Ailesi'nin evine gidip taziye ziyaretinde bulunup başsağlığı diledi.

Bu arada 4 kardeşi olan cinayet zanlısı Murat Şahin A.'nın 3 kız kardeşinin evli olduğu, babasının ilçede oto tamirciliği yaptığı, annesinin ise 1.5 aydır hastanede yatarak tedavi gördüğü belirtildi.

KORU BELDESİNDE YAS VAR

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Koru Beldesi'nde kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip öldürülen Eylül U. için beldede yas var Çalıca Konutları Atakent Mahallesi'nde taziye evinde başsağlığı dileklerini kabul eden Eylül'ün babası Nurettin U.'ya Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi de basağlığı diledi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Çiftçi, olayın Türkiye'yi acıya boğduğunu belirterek, "5.5 yaşındaki Eylül kızımız menfur bir saldırıya maruz kaldı ve hayatını kaybetti. Maalesef ölen sadece küçük ir kızımız değildi. Ölen aslında insanlık değerleriydiö dedi.

Failin çok kısa sürede bulunarak adalete teslim edildiğini vurgulayan Kaymakam Çiftçi, "Bütün mücadelelere rağmen madde bağımlısı olan ve kullanma durumunda olan insanlar yeterince ceza alamıyor mevzuat dolayısıyla. O da mücadelemizi zorlaştırıyor. Çok olayları önledik ancak kullanmayla ilgili yasal mevzuattan kaynaklanan sıkıntılar var. Madde kullanan cezai hükümlülükleriyle ilgili sıkıntılar var. Onların aşılması gerekiyor ki bu uyuşturucuyla mücadelede daha rahat mesafe alınabilsin ama yaşadığımız bu olay inşallah bütün topluma bütün ailelere bir ders olur, bir örnek olur. ve ona göre bütün ailelerin gerek çocuklarına sahip çıkması noktasında gerek toplumun bu tür olaylara karşı hassasiyeti noktasında duyarlı olmamız gerekiyorö dedi.

Eylül'ün ailesinin yanında olacaklarını belirten Kaymakam Çiftçi, "Eylül kızımızı geri getirmeyeceğiz ama bundan sonra ailenin acısını dindirme noktasında biz Kaymakamlık makamı ve diğer kurumlar elimizden geleni yardımı yapacağızö dedi.

"TÜM TÜRKİYE'NİN ACISI

Öldürülen minik Eylül'ün amcası Metin U. da "Bu acı bir tek bizim acımız değil tüm Türkiye'nin acısı. Herkesten Allah razı olsun. Bütün polis, jandarma teşkilatımızdan Allah bin kere razı olsun. Allah zeval vermesin. İşime gitmek için kalktım. Şuradan çocuk önüme atladı. 'Amcacım' diye el salladı bana. Ben işe gittim. Akşam geldiğinde Eylül'ün kayıp olduğunu öğrendim" dedi.

Metin U., minik Eylül'ün bavul içine konulan cesedinin, 17 Ağustos depreminde yaptığı binalar çöktüğü için mahkum olan müteahhit Veli Göçer'in terkedilen inşaatında bulunduğunu anlattı. Metin U. yeğeni Eylül'ü öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan şüpheli Murat Şahin A.'nın yakalanmasını da şöyle anlattı:

"Eylül'ü bulamayınca jandarmayı bilgilendirdik. Ondan sonra meğerki bu şerefsiz, saat 2-3 gibi çocuğa ne yapmışsa bir valize koyup buradan götürmüş, onun çok yakın bir arkadaşı da 'Nereye gidiyorsun' diye sormuş kendisine. Kendisi de 'Ben ablamın yanına gidiyorum, elbisemi hazırladım valize koydum' demiş. ve akşam Çocuk Şube'den istihbarattan jandarmanın çok güzel bir çalışma sonucunda bundan da şüphelendiler. Sabah 08.00 sıralarında bunun arkadaşı, 'Ben 3-4 sıralarında elinde bir valiz gördüm' diyor. Nereye götürdüğünü tabii ki biliyor arkadaşı olduğu için. Götürüyorlar Veli Göçer'in terk edilmiş binanın bodrumuna çocuğun cesedini valizin içerisinde atıyorlar. Cezaevine girdi, suçunu itiraf etti. Bütün Türkiye'ye şunu demek istiyorum; seslenmek istiyorum. Bu acı bir tek benim ya da bizim acımız değil, bütün Türkiye'nin acısı olması lazım. 6 yaşında küçücük bir kız çocuğuna tecavüz edilmiş, boğularak öldürülmüş. Acımız çok büyük. İnşaat işçileri bu halı sahayı yaparlarken 'Gelin şu çuvalları toplayın, size para vereceğiz' diyorlar. Saat 12-13 sıralarına çocuklar da torbaları toplamış. Ondan sonra da çocuk ortada yok. Alıp götürmüş. Artık evde mi boğmuş cenazesini almış götürmüş orasını bilmiyoruz. Otopsi raporunda bunlar çıkacak. Henüz otopsi raporu açıklanmadı. Savcımız titiz ve yoğun bir çalışma yapmaktadır. İnşallah da en kısa sürede sonuçlanacaktır. Neticeyi biz de merak ediyoruz.ö

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

=================================================

Çermik'te TEOG'da 5 Türkiye birincisi

DİYARBAKIR'ın Çermik İlçesi'nde 5 öğrenci, girdiği TEOG sınavındaki 120 sorunun tamamını doğru bilen 5 öğrenci, Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonucunda Çermikli 5 öğrenci, 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasına girdi. Diyarbakır merkezde TEOG net ortalamasında yüzde 58.50'lik bir sonuç elde edilirken, Çermik ilçesinde net ortalaması yüzde 61.26 oldu.

Çermik Fatih Ortaokulu'nda eğitim gören ve TEOG-1'de de 120 sorudan 119'unu doğru cevaplayan Berfin Taşdemir, ikinci sınavda soruların tamamına doğru cevap verdi. 7 kardeşli ailenin 6'ncı çocuğu olan Berfin Taşdemir, ilk sınavda 119 soruya cevap verdikten sonra ikinci sınavda 120 soruyu da doğru cevaplayacağına inandığını ve bunu da başardığı için mutlu olduğunu söyledi. Aynı zamanda elde ettiği başarı ile hem ilçenin, hem de ailesinin gurur kaynağı olan Berfin Taşdemir, doktor olmak istediğini söyledi.

Yaylada hayvancılık ve çiftçilik yapan Berfin'in babası Zülfükar Taşdemir de, kızıyla gurur duyduğunu belirterek kızının yaylada kendilerine yardımcı olduğunu anlattı. Kızının kendilerine yardımcı olmasının yanında bu başarıyı elde etmesinden dolayı gurur duyduğunu anlatan baba Taşdemir, bundan sonra da kızının okuması için her türlü desteği vereceğini ifade etti.

İlçe merkezinde 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu öğrencisi İrem Merve Kurt, ilçe merkezine bağlı kırsaldaki Kayagediği Ortaokulu öğrencisi Yeşim Kızıl, Akkoyunlu Ortaokulu öğrencisi Ali Alpyaşar ve Yeşilova Ortaokulu öğrencisi Emine Demir de girdikleri TEOG sınavanda sorulan 120 sorunun tamamını bilen diğer öğrenciler oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bergin ve babası Zülfükar Taşdemir'in konuşmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-kamera: Levent BOZTEPE/ÇERMİK (Diyarbakır), -

===========================================

Serik'te geçen yıl 2 bin 500 Caretta caretta yuvası tespit edildi

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde Caretta carettalara yönelik çalışma yapan Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı Dr. Ali Fuat Canbolat, geçen yıl bölgedeki 2 bin 500 yuvadan 60-70 bin arasında yavru çıktığını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB) ortaklığında yürütülen Deniz Kaplumbağaları İzleme ve Koruma Projesi kapsamında bölgedeki çalışmalar başlatıldı. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlisi ve EKAD Başkanı Dr. Ali Fuat Canbolat öncülüğünde yürütülen çalışmalarda Belek, Boğazkent ve Denizkent bölgelerinde Caretta caretta kaplumbağalarının yuvaları kontrol edilerek, tahrip edilmesi önlenip, yuva ve yavru sayıları tespit ediliyor.

'GEÇEN YIL 2 BİN 500 YUVA TESPİTİ YAPTIK'

Çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Ali Fuat Canbolat, rutin sayım çalışmalarına başladıklarını belirterek, 4-5 aylık dönemde gönüllülerin de kendilerine destek vereceğini aktardı. 20 yıldır bölgede çalıştıklarını kaydeden Canbolat, "Geçen yıl 2 bin 500 yuva tespiti yaptık. Bu sayı bölgedeki rekor tespittir. Buna paralel olarak denize ulaşan yavru sayısında da oldukça artış sağlandı. Tahmini olarak 60 bin ile 70 bin arasında yavru Caretta caretta kaplumbağası dünyaya 'merhaba' dedi. Bölge olarak toplam 30 kilometrelik bir sahil bandında çalışmalarımızı yürüyoruz" dedi.

'EN BÜYÜK İHTİYACIMIZ EMEK'

Projenin 1998 yılında BETUYAB ile başladığını vurgulayan Canbolat, "Kolektif bir işbirliği içerisindeyiz. Projemize yurt içi ve yurt dışından her yıl yaklaşık 50 ila 60 civarında gönüllü öğrenci destek veriyor. En büyük ihtiyacımız emek. Tabi gönüllüler açısından düşündüğümüz zaman kumsal uzun, yuva sayısı fazla, bu yüzden iyi bir ekibe ihtiyaç duyuyoruz. Bu sadece bizim çalışmamız açısından ama en önemli zorluk da bölgenin turizm bölgesi olması, çok sayıda otel var. İkinci konutlar var, yazlık siteler var. Boş alanlar var ve en büyük zorluk aslında insanlarla iç içe olan bölgede yaşadığımız sorunlar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

RÖP: Ali Fuat Canbolat

Çalışmalardan detay

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

===========================================

Çocuklara karne hediyesi, uzay çadırı ziyareti

AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde öğrencilere karne hediyesi olarak uzay çadırı kuruldu.

CHP'li Koçarlı Belediye Bakanı Mutlu Öztürk 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrencilere karne hediyesi olarak ilçeye uzay çadırı kurdurdu. Koçarlı Belediye Düğün Salonu'na kurulan uzay çadırı ile ilkokul öğrencileri uzayın derinliklerine gitti. İki gün boyunca kalan uzay çadırını ilçede bulunun ilkokul öğrencileri ilgiyle gezdi. Çadırın içerisinde ışık sistemiyle uzayı ve astronotları anlatan gösterim yapıldığını anlatan Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, göktaşı ve gezegenlerin geçişinin gerçeği andırdığını, öğrencilerin heyecanlı dakikalar yaşadığını dile getirdi. Öztürk, "Daha önce bu uzay çadırını Eskişehir'de görmüştüm. Çocuklarımıza bir yıl sonu etkinliği sunmak istedik. Aynı zamanda çocuklar uzaya olan meraklarını da gidermiş oluyor" dedi.

"UZAYI GÖREREK YAŞIYORLAR"

Belediyenin daveti üzerine uzay çadırı ile birlikte Koçarlı'ya gelen astronom Ali Taşdemir ise "Amacımız ülkemizdeki çocuklarımız için en ücra köşelere kadar giderek, uzayla ilgili bilgilendirmek. Çünkü bizim eğitim modelimizde uzay hep soyut olarak işleniyor. Burada çocuklar somut olarak uzayı görüp yaşıyor. Yaparak ve yaşayarak öğrenmiş oluyorlar" diye konuştu.

Başkan Öztürk, uzay çadırından çıkan çocuklara meyve suyu ve kek ikramında bulunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Uzay çadırında çocukların uzayı izlemesinden görüntü,

-Başkan Mutlu Öztürk ile röp,

-Astronom Ali Taşdemir ile röp.

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/KOÇARLI(Aydın),

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı
    14:22 Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı

    Yalova Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek C.G'nin uyuşturucu ticareti yaptığını tespit etti. C.G. ve M.B. gözaltına alındı ve yapılan aramalarda uyuşturucu ile hassas teraziler ele geçirildi. Şüpheliler tutuklandı.

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.


Advertisement