Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Kiralık otomobille alkol alıp kanala uçtularAYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde alkollü içki içen 2 kişi, kiraladıkları otomobili DSİ'nin sulama kanalına düşerek yaralandı.

15.06.2017 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kiralık otomobille alkol alıp kanala uçtular

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde alkollü içki içen 2 kişi, kiraladıkları otomobili DSİ'nin sulama kanalına düşerek yaralandı. Vatandaşların yardımıyla otomobilden çıkarılan yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında, Osmanbükü Mahallesi ile Yazıdere Mahallesi arasında bulunan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait su kanalında meydana geldi. Söke'deki bir firmadan kiraladıkları 09 FG 7471 plakalı otomobille geziye çıkan sürücü Mustafa Göç ile arkadaşı Hakan Elmas, gece birlikte içki içti. Sabah saatlerinde DSİ sulama kanalı yanındaki toprak yoldan anayola gitmek üzereyken, içi su dolu kanala düştü. Kanala düşen otomobil içindeki iki kişi, önce camı kırarak dışarı çıkmaya çalıştı. O sırada yakındaki tarlalarda çalışan vatandaşların yardım etti. Araçtakiler, dışarı çıkarıldı. Olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri, yaralıları yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

ALKOLLÜ  ÇIKTILAR

Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı kontrollerde, otomobil sürücüsü Mustafa Göç'ün 202 promil alkollü olduğu belirlendi. Yanındaki Hakan Elmas'ın ise 0.83 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Yaralıların durumunda çok ciddi bir şeyin olmadığı öğrenildi. Olaydan sonra kanala düşen otomobil vinçle düştüğü yerden uzun uğraşlar sonrasında çıkarıldı. Bu sırada yolda yaklaşık bir saatte yakın trafiğe kapalı kaldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaza yerinden görüntü

Otomobilin kanaldan çıkarılma görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera:  Burhan CEYHAN/İNCİRLİOVA(Aydın),

==================================

Şırnak'lı işadamı 3 Engelliyi sevindirdi

ŞIRNAKLI işadamı Metin Dündar, Silopi İlçesi'nde yaşayan bedensel engelli 3 vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.

Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer'in girişimleri ile Şırnak'lı işadamı Metin Dündar, Silopi'de yaşayan engelli 3 vatandaşa, tekerlekli sandalye gönderdi. Gönderilen tekerlekli sandalyeler dernek binasından araca yüklenerek ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine götürülüp teslim edildi. İlk olarak Karşıyaka Mahallesi'nde yalnız yaşayan yaşlı çiftin evi ziyaret eden Başkan Süer, bakıma muhtaç Lale Doru'ya tekerlekli sandalyesini verdi. Başkan Süer, daha sonra doğuştan bedensel ve zihinsel engelli Zübeyra Buluş'un tekerlekli sandalyesini anne Songül Buluş'a teslim etti. Buradan da Barbaros Mahallesi'ne geçen Dernek Başkanı Abdullah Süer, burada Tayşun ailesinin evine giderek, ayağından felçli Mehmet Tayşun'a sandalyesini teslim etti.

Yaklaşık 1 ay önce engelli yakınları tarafından kendilerine müracaat yapıldığını hatırlatan Dernek Başkanı Süer, Şırnaklı İşadamı Metin Dündar ile yaptığı görüşme sonucu tekerlekli sandalyelerin satın alındığını söyledi. İşadamı Dündar'a teşekkür eden Başkan Süer, diğer işadamlarına bu yardımın örnek olması çağrısında bulundu.

Görüntü Dökümü:

-Tekerlekli sandalyelerin kutularından çıkartılması

-Tekerlekli sandalyelerin araca yüklenmesi

-Tekerlekli sandalyelerin engellilere teslim edilmesi

-Engelli yakınlarının konuşmaları

-Dernek Başkanı Abdullah Süer'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), -

=======================================

Vali Yılmaz Çavdır'da

BURDUR Valisi Şerif Yılmaz Çavdır İlçesi'ni ziyaret ederek bir dizi incelemede bulundu.

Vali Şerif Yılmaz, Çavdır programı kapsamında Kaymakamlık konferans salonunda mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantı yaptı. Önceliklerinin köylerin su sıkıntısının giderilmesi olduğunu söyleyen Vali Yılmaz, bundan dolayı da gelen birinci dilim KÖYDES ödeneğini bu konuya ayırdıklarını aktardı. Köylerin su sıkıntılarını yakından takip ettiklerini belirten ve muhtarlardan su depolarının hijyen durumu ve klorlamalarına dikkat edilmesini isteyen Yılmaz, KÖYDES ikinci dilim ödeneğinin gelmesiyle birlikte devam eden sıcak asfalt çalışmalarına hız vereceklerini, 3 yıl içerisinde il geneli köy grup yollarının sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayacaklarını vurguladı.

Muhtarlardan köylerine gelen yabancı kişileri güvenlik güçlerine bildirmesini isteyen Vali Şerif Yılmaz, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hayvan hırsızlıklarının çoğaldığını belirterek, genellikle bu hırsızlıkların dışarıdan gelen yabancılar tarafından yapıldığını vurguladı.

Vali Yılmaz, daha sonra yapımı devam eden Çavdır hükümet konağı inşaatında incelemelerde bulanarak Kaymakam Abdullah Şahin ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Hükümet konağı inşaatındaki incelemelerinin ardından Çavdır Kapalı Spor Salonu'nu gezen Vali Yılmaz, salonun ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Toplantıdan detay

İncelemelerden

Vali Yılmaz'ın konuşması

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==========================================

Kendilerini sivil polis olarak tanıtıp gasp yaptılar

İZMİT'te kendilerini sivil polis olarak tanıtıp iki kişinin üst aramasını yaparak üzerinde bulunan para ve cep telefonlarını gasp eden 3 şüpheli polisin takibi sonucu yakalandı.

Olay, 3 gün önce Kozluk Mahallesi İstasyon Caddesi Tren Garı önünde meydana geldi. Kendilerini sivil polis olarak tanıtan 47 yaşındaki E.D, 42 yaşındaki A.D. ve 23 yaşındaki E.Ş. durakta bekleyen Ali Ç. ve Nadi A.'nın yanına yanaşarak Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması ve üst araması yapacaklarını söyledi.  Şahıslar Ali Ç.'nin üzerinde bulunan bin 900 lira para ile cep telefonunu, Nadi A. isimli kadının üzerindeki 400 lira ve cep telefonunu alarak olay yerinden kaçtı.

Olayın şokunu yaşayan iki kişi çevreden geçenlerden yardım isteyerek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede yaptıkları incelemelerde güvenlik kamerasına takılan 3 şahsı tespit etti.  Çarşı merkezinde dolaştıkları tespit edilen 3 şüpheli şahıs polisi görünce kaçmaya çalıştı. Kısa bir kovalamaca sonrasında şahıslar yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Mağdur iki vatandaşında teşhis ettiği 3 şahıs alınan ifadelerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yakalanan şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Haber: ALİŞAN KOYUNCU-Kamera : ÇAĞLA DAŞCI-İZMİT-

============================================

Tekirdağ'da CHP'liler, 'Adalet' yürüyüşü düzenledi

TEKİRDAĞ'da CHP'liler, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet' yürüyüşüne destek vermek için kentte 1 kilometre süren 'Adalet' yürüyüşü yaptı.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'dan-Ankara'ya bugün 'Adalet' yürüyüşü başlattı. Tekirdağ"da CHP'liler de genel başkanlarına destek vermek için 'Adalet' yürüyüşü düzenledi. CHP'nin parti binası önünde toplanan ve aralarında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa İlçesi Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İl Başkanı Recep Öktem, kadın, gençlik kolları üyeleri ile yaklaşık 400 kişi 1 kilometre mesafedeki Tuğlalı Park'a yürüdü. Yürüyüş sırasında 'Adalet', 'Adalet istiyoruz' yazılı pankartlar taşınarak, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Faşizme karşı omuz omuza", "Basın özgürdür susturulamaz" sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında polis, sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Tuğlalı Park'ta saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Öktem, Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına şiddetle karşı çıktılarını söyledi. Öktem, "AKP iktidarı göreve geldiğinde üstünlerin hukuku diyerek kendi hukukunu yaratmıştır. ve yarattığı hukuk sitemi ile Ergenekon ve Balyoz davalarında senaryolarla Türk hukukunu zayıflatmıştır. Fethullah Gülen örgütü ile kol kola girmiş ve Gülen örgütünün mensupları referans olarak görülerek devlet kadrolarına yerleştirilmiştir. ve daha sonrada aldandık diyerek Türkiye'nin yetiştirdiği ender subayları Atatürkçü, çağdaş subayları, ülkesi için asla canını vermekten çekinmeyen ordu mensuplarımızı yıllarca mahkum etmiş ve hapislerde tutmuştur. Artık herkes için adalet istiyoruz" dedi.

Grup daha sonra park yanında bulunan Tekirdağ Adliyesi önüne giderek, taşıdıkları pankartları açıp, alkışlı protestoda bulunduktan sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Parti önünde toplanma

Yürüyüşün başlaması

Açılan pankartlar

Polisin güvenlik önlemi

Yürüyüşten detaylar

Parkta toplanma

Öktem'in konuşması

Adliye önünde alkışlı protesto

Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

===============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement