Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Suriyelilere saldıranlar MOBESE ve sosyal medya paylaşımlarından tespit edilecek SAKARYA'nın Hendek İlçesinde dün gece 10 Suriyeli'nin yaralandığı olaylara karıştıkları belirlenen şüphelilere yönelik polisin araştırması sürüyor.

16.06.2017 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyelilere saldıranlar MOBESE ve sosyal medya paylaşımlarından tespit edilecek

SAKARYA'nın Hendek İlçesinde dün gece 10 Suriyeli'nin yaralandığı olaylara karıştıkları belirlenen şüphelilere yönelik polisin araştırması sürüyor. Polis İlçedeki MOBESE görüntüleri ve sosyal medya paylaşımlarını yakın takip altına aldı.

Hendek İlçesi'nde  dün  gündüz bir fabrikada bölüm sorumlusuyla kavga eden Suriyeli işçinin, yakınlarıyla birlikte gelip işçilerin bulunduğu servise taş ve sopalarla saldırdığı olayın ardından, akşam da  ilçe merkezinde toplanan yüzlerce kişinin, yoldan geçen 6 Suriyeli sığınmacıyı sokak ortasında darp ettikten sonra Suriyeli ailelerin kaldığı 3 eve de zorla girip evdekileri darp etti. Polis tarafından güçlükle önlenen olaylar sonrasında Suriyelilerin kaldığı evlerde polisler sabah saatlerine kadar bekleyerek önlem aldı.

10 SURİYELİ YARALANDI

Çıkan olaylarda Suriye uyruklu 10 kişinin çesitli yerlerinden yaralanarak  Hendek İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldıkları belirlendi. Hastanede darp edildikleri için getirilen Suriye uyruklu Mahmut Al Muhlif(27) Tarım Muhammet Matat(19) Hasan İbrahim Al Selam(23) Abdulkadir Seyyid Ali (19) Sami Assammir(23) Kahtein Adnan Suid(25) Ahmet Adnan Seyyid(20),  Abdullah Müslih Abdül(22) Hamit İbrahim Suud(21) ve Muhammet Ayvad(30) Hendek İlçe Devlet Hastanesinde müşalede altında tutulduktan sonra sabah saatlerinde taburcu edildiler.

MOBESE VE SOSYAL PAYLAŞIMLAR İNCELENİYOR

Olaylara karıştıkları belirlenen Recep D. ile Muhammet M.E.  polis tarafından gözaltına alınırken, yaşanan olaylar sonrasında  polis olaylara karışanları tespit edebilmek için ilçe merkezindeki  MOBESE  görüntüleri, olayla ilgili elde edilen görüntüler ve sosyal medya paylaşımlarını incelemeye aldı. Ayrıca yaklaşık 150 kişinin karıştığı Suriyelilere yönelik saldırı olayında sosyal medya üzerinden toplanmanın gerçekleştiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

(GEÇİLEN GÖRÜNTÜLERLE)

-Yaralıların ambulansa bindirilmesi

-Toplanan vatandaşlar

-Polis detayları

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ -Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya)-

====================================

Apartmanda ateş eden kadın için polisin bekleyişi sürüyor

SİVAS'ta oturduğu apartmanın içinde tüfekle rastgele ateş eden 54 yaşındaki Adalet G. kendini dairesine kilitledi. Polis ekiplerinin yaklaşık 19 saattir ikna çabaları sürüyor.

Olay dün saat 19.00 sırılarında Yenişehir Mahallesi 3'üncü Sokak'ta bulunan Lider Apartmanı'nda meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Adalet G. tek başına yaşadığı dairede, av tüfeğiyle evin içerisinde bir el ateş etti. Silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri emekli olduğu belirtilen Adalet G.'yi ikna edemeyince, tekrar ateş edebileceği düşüncesiyle olay yerine özel hareket polisleri sevk edildi. Apartmanın 8'inci katındaki dairede oturan kadının balkondan atlama ihtimaline karşı da itfaiye ekipleri, şişme yatak açarak önlem aldı. Ancak yapılan tüm ikna çabalarına karşın Adalet G. kapısını açmadı. Ekipler binada sabaha kadar nöbet tutmaya devam etti.

Mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşatan Adalet G. bu sabah da zaman zaman balkona çıkarak polis ekipleri ile konuştu. Evinin kapısını açmayan Adalet G. polis ekiplerinin 19 saat süren çabalarına karşın ikna edilemedi. Her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sağlık, itfaiye ve polis ekiplerinin bina önündeki bekleyişi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-Binanın görüntüsü

-Balkona çıkan kadının görüntüleri

-Polis ekiplerinin bekleyişi

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

============================================

Uzaklaştırma kararına rağmen 8 aylık hamile kadını eşi öldürdü, bebeği kurtarıldı (2)

BEBEK, AFYONKARAHİSAR'A SEVK EDİLDİ

Bilecik'de eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'ın sezaryenle alınan bebeği Afyonkarahiser Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Durumu ağır olan erkek bebeğin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Haber-Kamera: AFYONKARAHİSAR

==========================================================

Karacabey'de 2 kişi uyuşturucudan öldü

BURSA'nın Karacabey sentetik uyuşturucu bonzai kullandığı ileri sürülen 38 yaşındaki Ümmet Gedik ve 21 yaşındaki Onur Kocaboz, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kocaboz'un uyuşturucu kullanan iki arkadaşının tedavisi ise devam ediyor.

Karacabey'in Hamidiye Mahallesi'nde annesine ait evin bodrumunda, iddiaya göre bonzai kullanan Ümmet Gedik fenalaştı. Oğlunun uyuşturucu kullandığını fark eden annenin sağlık ekiplerine bilgi vermesi üzerine Karacabey Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunan ve duran kalbi 2 kez çalıştırılan Ümmet Gedik, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak burada da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karacabey'deki ikinci ölüm olayı ise Runguçpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Evinde arkadaşları 16 yaşındaki Y.E.Y. ve 21 yaşındaki Ş.Ö. ile birlikte bonzai kullandığı iddia edilen Onur Kocaboz fenalaştı. Haber verilmesi üzerine eve gelen 112 Acil Servis ekibinin müdahale ettiği genç kaldırıldığı Karacabey Devlet Hastanesi'nde yalpan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrası paniğe kapılarak kaçan 16 yaşındaki Y.E.Y. evinde, Ş.Ö. ise sokakta baygın halde bulundu. Hastanede tedavi alına alınan gençlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü iki ölümü olayıyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), -

=========================================================

Ak Parti Gençlik Kolları üyesinden MP5'li paylaşım

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, sosyal medyada yayınladığı silahlı fotoğraf nedeniyle tepkilere neden olan Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi Mehmet Aybek hakkında yazılı açıklama yaptı. Aybek'in yönetim kurulu üyeliğinden istifasının istendiğini belirten Keskin şöyle konuştu:

"Ak Parti Düzce Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi Mehmet Aybek'in sosyal medya aracılığı ile yapmış olduğu AK Parti ilke ve teamüllerine uygun olmayan paylaşımdan dolayı, emniyet birimleri gerekli tahkikatları yapmakta olup, AK Parti teşkilatı olarak bunun takipçisi olacağız. 10 milyona aşkın üyesi bulunan AK Parti teşkilatları içerisinde parti söylem ve politikalarına aykırı söylemlerde bulunan kişiler çıkmakla beraber bu söylemler kişisel fikirlerdir. AK Parti teşkilatlarını bağlamaz. Mehmet Aybek'in yapmış olduğu bu paylaşımdan dolayı Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeliğinden istifası istenmiştir. Kamuoyuna duyurulur."

Görüntü Dökümü

---------------

Haber: DÜZCE

======================================================

Bolu'da CHP'liler adliye önünde oturma eylemi yaptı

BOLU'da CHP'liler, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT Tırları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasını, Atatürk Anıtı'na 'Adalet' yazılı çelenk bırakıp adliye önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Başkanı Kazım Karsu, il ve ilçe yönetimleri ile ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu partililer, ellerinde 'Adalet' yazılı dövizler ve 'Adalet' yazılı tişörtlerle Anıtpark'ta toplandı. Partililer, Atatürk Anıtına üzerinde 'Adalet' yazılı çelenk bıraktı. Milletvekili Tanju Özcan, açıklamasında şöyle dedi:

"Aslında demokratik ülkelerde böyle yürüyüşler yapılmaz. Ama Türkiye'nin geldiği noktada başka çare kalmadı. Demokrasiden bahsedebilmemiz için önce bu ülkede adalet olması gerekiyor. Şu yaşanan tabloyu görüyorsunuz. FETÖ ile mücadele diye bir mücadele başlattılar.  FETÖ ile mücadeleyi bir kenara bırakıp kendilerine muhalif olan, cumhuriyet sevdalıları ile mücadeleye çevirdiler. Şimdi korumaları için birileri ortalığı ayağa kaldırıyor. Senin milletvekilin tutuklanmış kendi ülkende kılını kıpırdatmıyorsun. Hatta bundan mutlu oluyorsun. Böyle bir adalet olmaz. Bu adalet yürüyüşümüzü bütün dünya duyacak."

Özcan, Anıtpark'ta Atatürk anıtının önünde kurulan Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği'nin iftar çadırına da tepki göstererek, "Burası Mustafa Kemal Atatürk'ün meydanı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun bulunduğu meydan. Bunu niye yapıyorlar biliyor musunuz? Akılları sıra bu çadırı buraya getirerek Mustafa Kemal Atatürk'ü itibarsız hale getirecekler. Yazıklar olsun. Bu çadırı buraya kuranları da, bu çadırı buraya kurduranları da Bolu Milletvekili olarak açık bir şekilde kınıyorum. Ayıptır. Bunu yaparak Mustafa Kemal Atatürk'ü içimizden silip atabiliyorlar mı? Amaç buraya çadır kurmaksa niye 50 metre ileriye kurulmuyor" dedi.

Partililer, daha sonra parkın karşısında bulunan adliye binasına yürüdü. Adliye binasının bahçesine girmek isteyen partilelere polis izin vermedi. Partililer ile polis arasında yaşanan tartışmanın ardından Milletvekili Özcan ile beraberinde az sayıda partilinin bahçeye girmesine izin verilirken diğerleri dışarıda kaldı. Elinde 'Adalet' yazılı döviz bulunan Özcan ve partililer, adliyenin önünde oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 15 dakika süren eylemin ardından partililer dağılırken, Tanju Özcan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne katılmak üzere kentten ayrıldı.

Görüntü dökümü

-----------------------------------

-Anıtpark'taki eylemden görüntü

-Tanju Özcan'ın konuşması

-Çelenk bırakılması

-Adliye önünde Özcan ile polis arasında yaşanan gerginlik

-Partililer ile polis arasında yaşanan tartışmalar

-Oturma eylemi

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

===============================================

3 ilde FETÖ operasyonu: 20 gözaltı

ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 ilde düzenlenen operasyonda, 2 emekli polis ile 18 özel güvenlik görevlisi gözaltında alındı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah saatlerinde Konya, Ankara ve Antalya Gazipaşa, Manavgat ve Serik ilçelerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon timleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 2 emekli polisin yanı sıra 18 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

Şüphelilerin terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme aracı 'ByLock' kullandıkları tespit edilirken, evlerinde yapılan aramalarda ise örgütsel doküman ve dijital veriler ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Antalya Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, -

========================================================

Kamyondaki kediyi uyarı notu kurtardı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, park halindeki kamyonun motor bölümüne giren yavru kedi, komşuların bıraktığı not sayesinde fark edilip, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda park halinde duran 35 GA 282 plakalı kamyonun motor bölümünden bugün saat 01.00 sıralarında kedi sesi geldiğini duyan mahalle sakinleri, çıkartmak istedi. Uzun uğraşlara rağmen kediyi bulunduğu yerden çıkaramayan mahalle sakinleri, araç sahibine 'Aracınızın alt kısmına kedi sıkıştı. Çok uğraştık fakat çıkaramadık. Lütfen itfaiyeyi arayın' notu bıraktı. Bir şirkette çalışan araç sahibi Gökhan Ören, sabah saatlerinde aracın başına geldiğinde notu görünce, itfaiyeye bildirdi. Gönderilen itfaiye ekibi, 30 dakikalık çalışmayla yavru kediyi kurtarıp sokağa saldı.

Araç sürücüsü Gökhan Ören, "İşyeri önündeki araca bindim. Ancak cama yapışık notu görünce itfaiyeyi aradım. Bir uyarı belki de yavru kediyi kurtardı. Duyarlı komşularımıza teşekkür ediyoruz. Çok şükür kediye bir şey olmadı" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa), -

======================================================

Niğde'de fuhuş şüphelileri adliyeye sevk edildi

NİĞDE'de fuhuş şebekesine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi. Aynı operasyonda yakalanan 11 kişi ise serbest bırakıldı.

Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin teknik ve fiziki takip sonucu belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı Teknik takipte  şüphelilerin müşterilerine, 'Kankam' diye hitap etmesi üzerine 'Kanka' adı verilen operasyonda  3'ü yabancı uyruklu 12'si kadın 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 1 tabanca, 1 av tüfeği, cinsel gücü arttıran ilaçlar ve çok sayıda ıslak mendil ele geçirildi. Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüphelilerden 11'i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Fuhuşa aracılık ve yer temin etme suçlarından ifadesi alınan 6'sı kadın 16 kişi de sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların asayiş müdürlüğünden çıkması

Zanlı kadınlardan görüntü

Zanlı erkeklerden görüntü

Polis otobüsüne bindirilmesi

Polis otobüsünün hareket etmesi

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement