Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

1)KILIÇDAROĞLU, 20'NCİ GÜNDE YAĞMURDA YÜRÜDÜ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlatığı 'Adalet Yürüyüşü'nü, 20'nci gününde zaman zaman yağan yağmur altında sürdürdü.

04.07.2017 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KILIÇDAROĞLU, 20'NCİ GÜNDE YAĞMURDA YÜRÜDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlatığı 'Adalet Yürüyüşü'nü, 20'nci gününde zaman zaman yağan yağmur altında sürdürdü. İzmit kent merkezindeki Seka Park alanında 1 saat mola veren Kılıçdaroğlu, ardından yürüyüşüne devam etti.  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün geceyi İzmit'in Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki kamp alanında geçirdi. 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar, Yahya Kaptan Mahallesi'nde kamp alanında toplanırken çadırlar kuruldu. Bu sırada mahalle halkı duş almak isteyenleri evlerine davet etti. Yağmurun başlaması üzerine mahalle sakinleri çadırlarda kalanları evlerinde konaklamaya davet etti. Bir kadın, 'Yatıya misafir kabul edilir' yazılı dövizle kamp alanına gelerek yürüyüşe katılanları evlerine davet etti. Yağmurun başlaması üzerine yürüyüşü katılan kadınlar gelen davetleri kabul ederken, erkekler ise çadırlarda kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah erken saatlerde ise ilk olarak İzmit Bağçeşme Mahallesi'nde bulunan Şehitlik Mezarlığı'na gitti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu anıt önünde dua okuduktan sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu trafik kazasında yaşamını yitiren İzmit Belediye Başkanı Leyla Atakan'ın mezarını ziyaret ederek dua okuyup, çiçek bıraktı. Kılıçdaroğlu buradan tekrar Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki kamp alanına geçti. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Yürüyüşümüzün 20'nci günündeyiz. Bugün hava biraz yağmurlu ve bizim için bir şans, çünkü dün çok sıcaktı. Bugün daha iyi bir atmosferde umarım yürüyüşümüzü gerçekleştirmiş olacağız. Az önce İzmit'in kurtuluşunda şehit olan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Aynı zamanda İzmit'e büyük hizmetleri dokunan İzmit'in efsane belediye başkanı Leyla Atakan'ı ziyaret ettik. Mezarlarında dualarımızı okuduk, Allah rahmet eylesin diyoruz. Bu ülkenin bağımsızlığına, kurtuluşuna katkı veren bütün şehitlerimizi şükranla minnetle rahmetle anıyoruz. Bunu da ifade etmek benim boynumun borcu."

TÜRKİYE 20 TEMMUZ'DAN SONRA PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞTÜ

Türkiye'nin 20 Temmuz'dan sonra parti devletine dönüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Adalet Yürüyüşümüzü yapıyoruz. Adalet Yürüyüşü'nün bizce anlamı çok büyük. Bu artık toplumun her tarafından hissediliyor. Türkiye'nin temel bir sorunu var. Özellikle Türkiye 20 Temmuz'dan sonra süratle bir parti devletine dönüştü. Bütün kamu kuruluşları üç aşağı beş yukarı bir siyasal partinin şubesine dönüştü. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan MİT Müsteşarlığı'na kadar efendim EPDK'dan tutun bakanlıklara kadar her şey bir anlamda böyle siyasal bir partinin şubesine dönüştü ve bir parti devleti oluştu. Bu da bizim demokratik parlamenter sistemimizdeki köklü zararlar veriyor. Bu yürüyüşün bir anlamı da biz kendi ülkemizde kendi düşüncelerimizi özgürce ifade edebileceğimiz ve devletin bir partiye değil, devletin 80 milyona hizmet edebilecek bir konuma gelmiş olması ve bu amaçla yolumuza devam ediyoruz. Dolayısıyla siyasi iktidarın bizim yürüyüşümüze kulak kabartması niçin biz yürüyoruz? Hangi gerekçeyle yürüyoruz? Bunu biraz daha dikkatle izlemesi benim en temel arzularımdan birisidir. Yolumuza devam edeceğiz."

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından yürüyüşe geçti. Aşırı sıcakların ardından bugün yağmur yağışı etkili olurken, İstanbul'a daha da yaklaşan CHP Genel Başkanı, yağmura aldırış edilmeden yürüyüşünü sürdürdü.

TEPKİ VE SEVGİ GÖSTERİLERİ

'Adalet Yürüyüşü'nün 20'nci gününde, yağmur yağışı altında yürüyüşe geçildi. Yahya Kaptan Mahallesi'nden D-100 karayoluna girildiğinde trafik kilitlendi. Sürücüler kornalarıyla tepki gösterdi. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, yol kenarında bulunan bazı kişiler 'CHP- PKK omuz omuza' ve 'Recep Tayyip Erdoğan' diye bağırarak, Rabia işareti yaptı. Güzergahta aynı zamanda binalara Türk bayrakları asanlar ise sevgi gösterilerinde bulunarak yürüyenleri alkışladı. İzmit Seka Park'a gelindiğinde mola verildi. Yürüyüşe katılanlara çay ve su ikram edildi. Mudanya Belediyesi bandosu çeşitli marşlar çalarken, oyun havaları çalınca yürüyüşe katılanlar oyunlar oynayarak eğlendi. Yaklaşık 1 saat süren molanın ardından yeniden yürüyüşe geçildi.

BİR KİŞİ TEHDİT SAVURDU

'Adalet Yürüyüşü'nde İzmit'ten Derince'ye doğru yürünürken, Kuruçeşme mevkiinde 'bozkurt' resmi gösteren bir kişi, "Teröristlerle kol kola gezmenin hesabını vereceksin. Hepiniz asılacaksanız" diye bağırarak tehditte bulundu. Yol kenarında bulunan polisler bu kişiye müdahalede bulunarak, bölgeden uzaklaştırdı.

AYKUT ERDOĞDU'NUN ANNESİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, 'Adalet Yürüyüşü' sırasında annesinin öldüğünü öğrendi. Aykut Erdoğdu sosyal medya hesabından 'Annemi kaybettim' yazarak, annesinin ölümünü bildirdi. Aykut Erdoğdu annesinin cenazesine katılmak için 'Adalet Yürüyüşü'nden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

-KIlıçdaroğlu nun yürüyüşünden görüntü

-Sevgi gösterileri  ve tepkilerden  görüntü

-Bir kişinin tehditler savurması,  polisin müdahalesi

Ergün AYAZ- Faruk KIYAK- Selda Hatun TAN- Alişan KOYUNCU/KOCAELİ, -

=====================================================

2)ÇUKURCA'DA ROKETLİ SALDIRI: 3 ASKER YARALI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Güvendağı Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu 3 asker yaralandı. Hakkari Valiliği, bugün yapılan roketatar ve taciz ateşi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "04.07.2017 günü, ilimiz Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatarlı taciz ateşi yapılmıştır. Yapılan saldırı neticesinde 3 askeri personel hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, sevk edildikleri Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavilerine başlanılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

ÇUKURCA (Hakkari), (DHA ) -

===================================================

3)DİYARBAKIR'DA 1 POLİSİN YARALANDIĞI OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

DİYARBAKIR'da, boşanma davası süren  Kadri B., çocuğunun velayetini alan ve çocuğunu almaya gelen eşinin yakınlarına, ardından sevk edilen polislere pompalı tüfek ile dün ateş açılarak 1 polisin yaralandığı olayın cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde. ayağından yaralanan polisin sendelleyerek yürümesi ve silah sesi duyulurken, polislerin saldırganı yere yatırması da kayıtlara yansıdı. Kadri B, bugün emniyetteki işlemlerinden sonra Adliye'ye çıkarıldı.

Merkez Bağlar İlçesi Emek Caddesi E Tipi Cezaevi yakınında dün meydana gelen ve Kadri B.'nin pompalı tüfek ile sağa sola ateş açarak olaya müdahale eden bir polisin ayağından yaralanmasına yol açan olayın cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı. Önce hakkında açılan boşanma davasında velayeti verilen çocuğunu almaya gelen eşinin yakınlarına ardından olaya müdahale eden polislere ateş açan Kadri B.'nin cep telefonlarına yansıyan görüntülerde polisler tarafından yere yatırılıp etkisiz hale getirildiği ve ayağından yaralanan polisin sendeleyerek yürüdüğü ve ardından sedye ile olay yerinden götürüldüğü görüldü. Görüntülerde, yine Kadri B.'nin pompalı tüfek ile ateş etmesi nedeniyle silah sesinin de geldiği görüldü.

Yaralı polis memuru Selahattini Eyubi Devlet Hastanesi Ek binasına kaldırılarak tedavi altına alınırken, pompalı tüfek ile çevresine korku salan Kadri B., ise bugün Emniylettek işlemlerinin ardından Adliye'yle sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

-Kadri B.'nin yere yatırılması ve etkisiz hale getirilmesi

-Yaralı polisin sendelleyerek yüremeye çalışması

-Yaralı polisin sedye ile olay yerinden götürülmesi

-Kadri B.'nin sıktığı tüfekten gelen silah sesi

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

=======================================================

4)BAYRAMLAŞMAYA GİDEN SURİYELİ'LERDEN 22 BİNİ DÖNDÜ

RAMAZAN Bayramı'nı ülkelerinde geçiren 68 bin 238 Suriyeli'den şu ana kadar 22 bin 205'i Türkiye'ye döndü. Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden 13- 23 Haziran tarihleri arasında bayram tatili için ülkelerine giden Suriyeli'lerin dönüşleri sürüyor. Kilis Valiliği tarafından izin verilen Suriyeli'ler, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine giderek doğdukları veya yakınlarının yaşadıkları bölgelerde Ramazan bayramını geçirdi. Bayramın bitmesinin ardından Suriyeliler, yeniden Türkiye'ye dönmeye başladı. 14 Temmuz tarihine kadar devam edecek geri dönüşler nedeniyle Suriyeli'ler, hem Azez'deki Es Selame hem de Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda işlemlerinin yapılması nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye'den bayram öncesi ülkesine giden 68 bin 238 Suriyeli'den şu ana kadar 22 bin 205'inin geri döndüğü öğrenilirken, yetkililer Suriyeli'lerin dönüşlerinde sıkıntı yaşamamaları için gece geç saatlere kadar sınır kapısında işlemlerini yapıyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Suriyelilerin gelişi

İşlemlerin yapılması ve kapıdan geçişleri

Suriyeliler ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 413 MB

==============================================

5)AMASRA'DA DALGA HATIRASI

BARTIN'ın Amasra ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle denizde 5 metreyi bulan dalgalar oluştu. Bazı ziyaretçiler limanda yükselen dalgaları arkalarına alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Amasra'da saatteki hızı 40 kilometreyi bulan rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Amasra Küçük Liman'da kayalara çarpan dalgaların boyu 4-5 metreyi buldu. Ziyaretçiler, limanda yükselen dalgaları arkalarına alarak selfie çekti. Bazıları da yakınlarına poz verdi. Kıyıya yaklaşan bazı ziyaretçilerden bazıları dalgaların etkisiyle ıslandı. Şiddetli rüzgar balıkçıları da etkiledi. Balıkçı tekneleri limana sığındı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Dalgalardan görüntü

-Detay görüntüler

-Turistlerin selfie çekmesi

-Islanan vatandaşlar

-Röp.

Süre: 2.51 Boyut: 91,3 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

===================================================

6)KAZDAĞLARI'NDA 36 KAÇAK YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesi sınırlarında kalan Kazdağları'nın Kuzey yamaçlarındaki Gedik ve Külcüler köyleri arasındaki ormanlık alanda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 36 kaçak yakalandı. İstanbul'dan geldikleri ve yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığında oldukları belirlenen kaçakların, jandarmanın yol kontrolüne takılmamak için otobüslerden inip, ormanlık alana saklandıkları belirlendi.

Bayramiç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 09.00 sıralarında, ormanlık alanda kaçaklar bulunduğunu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma, Gedik ve Külcüler köyleri arasında kalan ormanlık alana sabaha karşı gelerek, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için hazırlık yaptığı belirlenen 35'i Suriye, 1'i Pakistan uyruklu toplam 36 kaçağı yakalandı. İstanbul'dan geçen 1 Temmuz'da, iki otobüsle geldikleri belirlenen, aralarında 8 çocuk ve 10 kadının da bulunduğu kaçakların ifadelerinden, Çanakkale- Ayvacık güzergahında insan kaçaklığı olaylarını önlemek için önlem alan jandarmayı farkeden organizatörler tarafından Çan ilçesinde indirilip, ormanlık alana terkedildikleri belirlendi. Çan'dan temin ettikleri başka araçlarla yine aynı gün Bayramiç'e bağlı Karaköy Köyü'ne gelerek ormanlık alana saklandıkları anlaşılan kaçakların, burada Midilli Adası'na geçiş için plan yaptıkları belirlendi.

Kaçakların, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık İlçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilecekleri bildiridi. Jandarma, kaçakları terkedip kaçan 2 organizatörün yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Ormanlık alanda yakalanan kaçaklardan görüntü

(Haber - Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

===================================================

7)ŞANLIURFA'DA 2 GÜNLÜK BEBEĞİ PARKTA BIRAKTILAR

ŞANLIURFA'da, 2 günlük kız bebek, battaniyeye sarılarak parka bırakıldı.

Olay, öğle saatlerinde Hekimdede Mahallesi'ndeki Karakoyun Parkı'nda meydana geldi. Parkta gezen bir kişi, ağlama sesi duyunca baktığı ağacın altında battaniyeye sarılı bebek olduğunu gördü. Battaniyeye sarılı bebek, parkta bulunan muhtar kulübesine götürülerek, durum polis ve sağlık görevlilerine bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, 2 günlük olduğu belirlenen kız bebeği muayene ettikten sonra ambulansla hastaneye götürdü.

Polis ekipleri, bebeği parka bırakan anne ve babasının kimliğinin belirlenerek bulunması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------

Bebeğin bırakıldığı park

Sağlık ekiplerinin bebeği götürmesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 44 MB

==================================================

8)SİGARALI SALDIRGAN BERAATINI İSTEDİ

ANTALYA'da, yolda sigara içtiği gerekçesiyle Eda Kayaş'a küfür ettiği, kendisine tepki gösteren ablası Esin Yıldırım'ı yumrukladığı, Yıldırım'ın kızı Dilay Özel'in ise boynunda sigara söndürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan 33 yaşındaki Başaran T., beraatını istedi.

Olay geçen 13 Mayıs günü Fener Mahallesi'nde meydana geldi. Üniversiteye hazırlanan 20 yaşındaki Dilay Özel, teyzesi 42 yaşındaki Eda Kayaş ve annesi 45 yaşındaki Esin Yıldırım ile evlerine giderken karşılarından gelen Başaran T. ve arkadaşı Bahtiyar S. ile karşılaştı. İddiaya göre Başaran T., sigara içen Eda Kayış'a, "Ya arkadaş bu ne rahatlık. Bu kadınların nasıl sigara içmelerine izin veriyorlar. Bu kadın neden sokakta sigara içiyor" dedikten sonra küfür etti. Bu sözleri duyan Eda Kayaş tepki gösterdi. Esin Yıldırım ise Başaran T.'ye müdahale etti. Tartışma sonrası Başaran T., Esin Yıldırım'ın boğazını sıkıp yumruk attı. İddiaya göre T., Dilay Özel'in de boynunda sigara söndürdü.

TUTUKLANIP SERBEST KALDI

Olaydan sonra Bahtiyar S. kaçarken, Başaran T. çevredekiler tarafından yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Başaran T. hakkında Antalya 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Başaran T., yaklaşık bir ay tutuklu kaldıktan sonra geçen haziran ayında adli kontrolle tahliye edildi.

Davanın ilk duruşmasında Başaran T., Dilay Özel, annesi Esin Yıldırım ve tarafların avukatları hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen T., sigarayla ilgili genel bir görüşünü paylaşırken yanlarından geçen Eda Kayaş'ın bu sözleri üzerine alınması üzerine olayın meydana geldiğini belirterek, "Bana 'Sana mı soracağım. Özgürlüğüme karışamazsın' gibi hitaplarda bulundu. Yanındaki Dilay Özel de üzerime yürüdü. Ben kendimi korumak amacıyla Dilay Özel'i ittirdim. Bu sırada elimdeki sigara temas etmiş. Ben kesinlikle kasıtlı olarak sigara bastırmadım" dedi. Başaran T., beraatını istedi.

Dilay Özel ise sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Esin Yıldırım da "Sanık benim birkaç adım önümden yürüyen kızımla kız kardeşime hakaret ettikten sonra benim yanıma doğru yürüyerek geldi. Ben kendisine tepki gösterince 'Sana ne oluyor geri zekalı sana mı söylüyorum' diyerek hakaret edip boğazımdan sıkarak göğsüme yumruk attı. Ben aldığım darbeyle düşünce yanımıza gelen Dilay'ın boynuna da sanık sigarayla bastırdı. Sonra kaçmaya başladı" dedi.

Müştekilerin avukatı Mustafa Altan Kızıltan, sanığı, sigara içtikleri gerekçesiyle kadınlara karşı cinsiyet ayrımı yaparak nefret suçu işlediğini ileri sürdü. İddianamede bu suçlara yer verilmediğini belirten Kızıltan, sanığın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme sanığın tutuklanma talebini reddedip, duruşmayı erteledi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Dilay Özel ile annesi Esin Yıldırım'ın avukatları Altan Kızıltan ve bir gurup CHP'liyle adliyeden çıkarken görüntüleri

Avukat Altan Kızıltanın açıklamaları

Dilay Özel'in açıklamaları

Esin Yıldırımın açıklamaları

132 MB/// 04.08"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA-DHA)

======================================================

9)TURİSTİN DÜŞÜRDÜĞÜ CÜZDANI ZABITA BULDU

KAZAKİSTANLI turist Gülnarra Baibasheva'nın Antalya'nın Serik İlçesi'nde kurulan semt pazarında düşürdüğü para cüzdanı, zabıta ekiplerince kendisine teslim edildi.

Belek Turizm Bölgesi'nde bir otelde tatil yapan Gülnarra Baibasheva, sabah saatlerinde Kadriye Mahallesi'nde kurulan semt pazarına alışverişe gitti. Alışverişini tamamlayan kadın turist, kiralık aracıyla pazardan ayrıldı. Bu sırada pazar yerini denetleyen Serik Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam ve zabıta ekipleri, yol kenarında para cüzdanı buldu. Durumu polise haber veren zabıta ekipleri, bir yandan da bölgedeki otellerle bağlantı kurarak Gülnarra Baibasheva'nın nerede kaldığını tespit etmeye çalıştı.

Cüzdanın bulunduğu mevkide bekleyen zabıta ekipleri, bir kadının telaşlı şekilde sağı solu araştırdığını fark etti. Zabıta ekiplerinin yanına gelen Gülnarra Baibasheva, cüzdanını kaybettiğini söyledi. Zabıta ekiplerinin kimlik tespitinden sonra içinde 844 dolar, 10 bin 500 ruble ve 80 lira, kimlik kartı, ehliyet ve kredi kartı bulunan cüzdan önce polise teslim edildi. Polis ekipleri cüzdanı tutanakla Gülnarra Baibasheva'ya verdi.

Antalya'ya tatil için geldiğini anlatan Gülnarra Baibasheva, "Belek'te kalıyorum. Kiraladığım araçla alışverişe geldim. Otele gittiğimde cüzdanımın olmadığını fark ettim. Cüzdanımı bulan zabıta ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Cüzdanı bulan zabıta ekipleri

Cüzdanını kaybeden turistin koşarak gelişi

Ve cüzdanın teslim edilişi

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK(Antalya),

=============================================================

10)BİLECİK'TE FETÖ ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE

BİLECİK'de FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan eski müftülük çalışanı 5 kişi adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen İl Müftülüğü çalışanlarına yönelik geçen Cumartesi günü operasyon düzenledi. Operasyonda biri kadın 5 kişi gözaltına alındı. Götürüldükleri TEM şubesinde sorgulamaları tamamlanan FETÖ şüphelisi 5 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şüphelilerin polisler tarfından adliyeye getirilişinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Cafer ELMAS/ BİLECİK,-

========================================================

11)UNİ ANNELERİ DİNLEYEREK BÜYÜYOR

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Eczacıbaşı'nın bebek ürünleri üretim tesisinde kurduğu Anne- Bebek İçgörü Merkezi'nde annelerin değerlendirmeleri doğrultusunda ürün geliştiriliyor. Eczacıbaşı, Uni markasıyla bebek olan her eve en az bir ürünüyle girmeyi ve yakın coğrafyada büyümeyi hedefliyor.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu bünyesinde yer alan Uni, faaliyetlerine Avrupa Kozmetik Direktifi hijyen koşullarına uygun Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni üretim tesisinde devam ediyor. 20 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesisin toplam 23 bin metrekarelik kapalı alanı bulunuyor. Geçen yıl Mart ayında faaliyete geçen tesisin 14 bin metrekaresi bebek ürünleri üretim tesisi, 9 bin metrekaresi ise Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Dağıtım Merkezi olarak hizmet veriyor. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu'nun kişisel bakım pazarının ilk üç oyuncusundan birisi olmak vizyonu ile faaliyetlerine devam ettiğini belirten Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hakan Uyanık, "Bebek bakım pazarı kişisel bakım pazarının beşte birini oluşturuyor ve sektörün çok üzerinde bir büyüme hızı gösteriyor. Bu pazarda yer alan markamız Uni ile kişisel bakım pazarında daha yukarılara çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

AR-GE ÇALIŞMALARININ İLHAM KAYNAĞI ANNE VE BEBEKLER

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Coşkun Bedük ise, "Uni markasıyla temel felsefemiz ürünlerimizin ne içerdiği değil ne içermediğidir. Temel felsefemiz doğrultusunda bebeklerin hassas cildini her gün daha iyi tanımaya odaklanıyoruz. Ürünlerimizin içeriğinde alkol, paraben, boya, fosfat, ağartıcı, SLS/SLES gibi maddelere yer vermiyoruz" diye konuştu.

Yeni tesisin anne ve bebekleri daha yakından anlamak için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Bedük, "Tesisimizde bebeklerimize en doğru ürünleri geliştirmek için Anne-Bebek İçgörü Merkezi'ni kurduk. Bu merkezde anneleri bebekleriyle birlikte misafir ederek onların beklenti ve ihtiyaçlarını dinliyoruz ve bebek bakım alışkanlıklarını gözlemliyoruz. Annelerin geri bildirim ve değerlendirmeleri ürün geliştirme sürecimizin en önemli adımlarından biri. Burada annelerden aldığımız içgörüler ile inovasyon ve üretim gücümüzü birleştirerek yeni ürünlerimizi geliştiriyoruz" dedi.

BÜYÜYEN BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK PAZARI

Türkiye'de bebek bakım pazarının büyüklüğünün 700 milyon TL olduğunu belirten Bedük, "2016 yılında; bebek mendili pazarı yüzde 15 büyüme göstererek 440 milyon TL, bebek kozmetiği pazarı ise yüzde 18 oranında büyüme göstererek 194 milyon TL pazar büyüklüğüne ulaştı. Uni, bebek mendilinde liderliğini sürdürürken bebek şampuanında da hızlı bir büyüme göstererek pazarın üçüncü markası olmayı başardı" diye konuştu.

Bedük temizlik kategorisinde yer alan bebek deterjanı ve yumuşatıcı pazarının ise toplamda 66 milyon TL büyüklüğünde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Uni olarak 2015 yılında portföyümüze bebek çamaşır deterjanı ve yumuşatıcısı ürünlerini ekledik. Paraben ve ağartıcı içermeyen deterjan ve yumuşatıcı ürünlerimiz ile hızlı büyüme kaydediyoruz. 2016 yılında yüzde 15 pazar payına ulaştık, 2017'de de pazar payımızı yüzde 25'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bugün 0-4 yaş arası bebeği olan her 4 aileden birinin Uni ürünlerini tercih ettiğini görmekten çok mutluyuz. 1.2 milyon 0-4 yaş arası bebek bulunan eve bebek bakım ve temizlik ürünleri ulaştırıyoruz. Hedefimiz, Türkiye'de 0-4 yaş arası bebek olan her evde en az bir Uni ürünüyle yer almak"

Bedük yeni tesis ile birlikte odak noktalarının Türkiye pazarındaki liderliği güçlendirirken, yakın coğrafyada hızlı büyümek olduğunu vurguladı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Tesislerden görüntü

Hakan Uyanık ve Coşkun Bedük'ün açıklamaları

Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli), -

Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli),

==========================================================

12)İTFAİYEDEN KIRLANGIÇ OPERASYONU

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde iki katlı ahşap evin çatısında ipe takılan kırlangıç, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Çay Mahallesi Müslehettin Sokak'ta oynayan 7 yaşındaki Yiğit Berk Özkan ve 12 yaşındaki Meryem Kozan, 2 katlı ahşap evin çatısında ipe dolanan kırlangıcı fark etti. Bu durum karşısında kayıtsız kalmayan Yiğit ve Meryem, çevredekilere durumu anlattı. Haber verilmesi üzerine itfaiyeden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla ulaştıkları kırlangıcı bulunduğu yerden aldı. Ayağına dolanan ipi bıçakla kesen itfaiye eri, daha sonra kırlangıcı Yiğit Berk'le birlikte serbest bıraktı.

Kırlangıcın durumuna çok üzüldüklerini bildiren Yiğit Berk Özkan, "Top oynarken gördüğümüz kırlangıcın durumuna çok üzüldük. İtfaiye haber verdik. Kurtarıldığı için çok sevindik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

-Çatıda ipe dolanan kırlangıç çırpınırken

-İtfaiyenin kırlangıcı kurtarma çalışmasından

-İtfaiye eri ve Yiğit Berk Özkan kırlangıcı severken

-RÖP1Yiğit Berk Özkan

-RÖP2Meryem Kozan

-İtfaiye eri kırlangıcı kurtarırken

-Kırlangıç uçurulurken

63,5 MB/// 01.59ö

(HABER-KAMARA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

======================================================

13)BACADA MAHSUR KALAN YAVRU BAYKUŞLAR KURTARILDI

BARTIN merkeze bağlı Büyükkıran Köyü'nde evin baca boşluğuna yuva yapan peçeli baykuşun 4 yavrusu, AFAD ekibi tarafından kurtarıldı.

Köyde oturan Hasan Yalçın, evin baca kısmından sesler gelmesi üzerine AFAD'dan yardım istedi. Gelen ekipler, bacadan giren baykuşun yan taraftaki boşlukta yaptığı yuvayı tespit etti. Ekipler, bacanın yanındaki duvarı keserle kırıp 4 yavru peçeli baykuşu çıkardı. Kafese konulan yavru baykuşlar daha sonra doğaya bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Yavru baykuşların kurtarılması

-Ailenin sevinci

Süre: 30 sn. Boyut: 772 KB

Haber: Ayhan ACAR/BARTIN,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce Gençlik Merkezi, Yunus Efendi İlkokulu'nu Renklendiriyor
    11:18 Düzce Gençlik Merkezi, Yunus Efendi İlkokulu'nu Renklendiriyor

    Düzce Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı gönüllü gençler, Yunus Efendi İlkokulu öğrencilerinin daha canlı ve enerjik dolu bir ortamda öğrenim görmesi için okulu renklendirdi. Gençlik Merkezi tasarım ekibi ve Genç Hemşireler topluluğu tarafından yapılan boyamalar, öğrencilerin dikkatini çekiyor.

  • Kırıkkale'de Siber Suçlarla Mücadele Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı
    11:18 Kırıkkale'de Siber Suçlarla Mücadele Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı

    Kırıkkale'de siber suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında 9 şüpheli yakalandı ve 7 işlem başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesaplarında suç unsuru tespit edilen 102 kullanıcıyı belirledi. Ayrıca, SİBERAY Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde 160 vatandaş bilgilendirildi.

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.

  • Tekirdağ'da Gizli Bölmede Kenevir Yetiştiriciliği Operasyonu
    11:17 Tekirdağ'da Gizli Bölmede Kenevir Yetiştiriciliği Operasyonu

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri, bir adreste yaptıkları aramada evin gizli bölmesinde iklimlendirme yöntemiyle yetiştirilen kenevir ile karşılaştı. Yapılan operasyonda 2 kök kenevir bitkisi, esrar ve silahlar ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor
    11:17 Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

    16 yaşındaki milli dartçı Süleyman Can Durmuş, 7 yıllık sporculuk kariyerinde 75 madalya kazandı. Türkiye'de katıldığı 82 müsabakanın yarısında şampiyonluğu elde eden Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dart Milli Takım Antrenörü Halil Durmuş, yeğeni Süleyman'ın başarılarından gurur duyduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtti. Süleyman Can Durmuş ise dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

  • ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı
    11:17 ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, son 3 ayda 73 bin 602 ızgara ve 699 sel kapanını temizledi. Alt geçitlerde bin 223 temizlik kontrolü yapılırken, Coğrafi Bilgi Sistemi'nde kaydı eksik olan 60 bine yakın ızgara da sisteme kaydedildi. Bu dönemde 482 noktada, 17 yeni sel ızgarası ve bin 648 yeni ızgara imal edildi.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Hastaneden Taburcu Oldu
    11:17 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Hastaneden Taburcu Oldu

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçirdiği rahatsızlığın ardından yapılan tedaviye alerjik reaksiyon gösterince hastaneye yatırıldı. Bugün taburcu olan Başkan Ergün, dinlendikten sonra seçim çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

  • Depremde dükkanını kaybeden afetzede berberden seyyar çözüm
    11:16 Depremde dükkanını kaybeden afetzede berberden seyyar çözüm

    Hatay'da asrın felaketinde iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, seyyar berberlik yaparak geçimini sağlıyor. Depremzede esnaf, müşterilerini evlerinde ve iş yerlerinde tıraş ederek ekmek parasını kazanıyor. Seyyar berberden faydalanan müşteriler ise berber dükkanı olmadığı için onu yanlarına çağırıyor.

  • TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak
    11:15 TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak

    TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kulübe verilen transfer yasağının yanlış değerlendirildiğini belirterek, hedeflerinin ligde düşme tehlikesinden uzak bir sıralamada kalmak olduğunu söyledi. Korkmaz, takımın güvenli bölgede kalmak için mücadele ettiğini ve şampiyonluğu belirleyebilecek güce sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve takıma destek vermelerini istedi.

  • Cam Kemik Hastası Esat Balcı, Tekerlekli Sandalyesiyle Seçmenlerle Buluşuyor
    11:15 Cam Kemik Hastası Esat Balcı, Tekerlekli Sandalyesiyle Seçmenlerle Buluşuyor

    Düzce'de yaşayan cam kemik hastası Esat Balcı, belediye meclis üyesi adayı olarak tekerlekli sandalyesiyle kapı kapı dolaşıp seçmenlerle buluşuyor. Balcı, engelleri ortadan kaldırmak ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyor.


Advertisement