Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Hatay şehitleri gözyaşlarıyla uğurlandı (EK)1)ŞEHİT POLİS BAYRAM BOZDOĞAN TOPRAĞA VERİLDİKahramanmaraş'ın Andırın İlçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit polis Bayram Bozdoğan'ın cenazesi, Hatay'daki törenin ardından, helallik alınmak üzere ilk olarak ailesinin uzun yıllar önce yerleştiği...

10.07.2017 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay şehitleri gözyaşlarıyla uğurlandı (EK)

1)ŞEHİT POLİS BAYRAM BOZDOĞAN TOPRAĞA VERİLDİ

Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit polis Bayram Bozdoğan'ın cenazesi, Hatay'daki törenin ardından, helallik alınmak üzere ilk olarak ailesinin uzun yıllar önce yerleştiği Osmaniye merkez Yenimahalle'deki baba evine götürüldü. 21 yıllık polis memuru şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Bozdoğan'ın cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Asri Mezarlık Kompleks Camiine getirildi. Buradaki törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, MHP Milletvekili Ruhi Ersoy, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çok sayıda polis ve askeri ile binlerce kişi katıldı.Şehidin babası İbrahim Bozdoğan, annesi Döne Bozdoğan, eşi ev kadını Hilal Bozdoğan, çocukları İlayda Nur ile Burak Sait gözyaşı dökerken, Funda Beray da yakınlarıyla beraber cenaze törenine katıldı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun öğle namazından sonra kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehit polis memuru Bayram Bozdoğan'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenaze törenine katılan protokolden detay

Cenaze aracının gelişi, naaşın araçtan indirilmesi

Polislerin omzunda şehidin taşınması

Şehidin naşının katafalka konulması

Şehit polisin tabutu başında nöbet tutan polisler

Şehidin babasından yakın görüntü

Nöbetçi polisin görüntüsü

Helallik alınması

Şehidin özgeçmişinin okunması

Cenaze namazının kılınması

Dua edilmesi

Cenazenin mezarlığa götürülüşü, araca konulması

SÜRE: 02'30" BOYUT: 80.2 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

===============================================

ERZİNCAN'DA 3 ASKERİN YARALANDIĞI SALDIRIDA, 1 GÖZALTI (EK)

2)BAŞKAN BAŞSOY, YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Erzincan Belediye Başkanı AK Partili Cemalettin Başsoy, dün askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen saldırıda yaralanan askerleri, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Belediye Başkanı Başsoy, yaralı Mehmetçiklere 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Sağlık durumları iyi olan askerlere bir süre sohbet eden Başkan Başsoy, her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

ERZİNCAN/DHA

====================================================

3)BAKAN AKDAĞ: VAN SAĞLIK ALANINDA TÜRKİYE'NİN EN İYİ İLLERİ ARASINDA

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, toplantı ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi. Van depreminin ardından yapılan sağlık yatırımlarıyla kentin önemli bir konuma geldiğini belirten Bakan Akdağ, "Van sağlık alanında Türkiye'nin en iyi illeri arasında" dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ilk olarak Van Valiliği'ni ziyaret etti. Van Valisi Murat Zorluoğlu tarafından kapıda karşılanan Bakan Akdağ, burada Van'ın sağlık alanındaki yatırımlarını anlattı. Van çevresi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde önemli bir il olduğunu belirten Bakan Akdağ "Van'da yüksek teknolojiye sahip sağlık yatırımlarımız itibariyle şu anda Türkiye'nin en iyi illeri arasına girmiş durumda. Nitelikli yatak dediğimiz, hasta odalarında banyo, tuvaletin bulunması, odaların en fazla iki kişilik olması, refakatçilerin odalarda rahatlıkla kalabilmeleri ve diğer ihtiyaçlarını görebileceği her türlü yüksek teknolojiye sahip bütün alanları itibariyle vatandaşın rahatını sağlayan hastanelerimiz var Van'da. Erciş'te hastanemizde bir gecikme var. İşi yapan yükleniciden kaynaklanan bir gecikme. Onu takip ediyoruz, inşallah kısa zamanda hizmete almayı amaçlıyoruz" dedi.

PKK BÖLGEDE GÜÇ KAYBEDİYOR, MUTLUYUZ

PKK terör örgütünün gün geçtikçe güç kaybettiğini söyleyen Akdağ "Şükürler olsun bölge halkı asayişin temin edilmesi, bölücü terör örgütü PKK'nın gücünü kaybediyor.  Bu mutluluğu gittiğim her ilde, her bölgede vatandaşlarımızla ben de yaşıyorum. Şükürler olsun bu hususta devletin gücü artık tamamen meseleye hakim durumdadır. Vatandaşlarımız şunu bilmelidir. Biz vatandaşlarımızın huzur içinde daha rahat, refah içinde yaşamaları için mücadele ediyoruz. Buna engel olmaya çalışan kim olursa devletin gücünü karşısında bulacaktırö dedi.

Bakan Akdağ Valilik ziyaretinin ardından Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Van Şubesini ziyaret ederek dernek yetkilileri ile bir araya geldi. Akdağ, "Bizde Ak Parti olarak sivil toplumun gelişmesine çok önem veriyoruz. Yeter ki sivil toplum adı altında kurulmuş olan kuruluşlar bayrağımıza, vatanımıza ters gözle bakmasınlar." dedi.

Buradaki ziyaretinden ardından Ak Parti Van İl Başkanlığı'na geçerek partililerle bir araya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada da birlik ve beraberlik çağrısı yaparak terör örgütü PKK'nın başının ezileceğini söyledi. Sivil siyasetçilerin katledilmesini kınayan Bakan Akdağ, birçok Avrupa ülkesinin terör örgütlerine destek verdiğini de belirterek, "Gerek PKK için, FETÖ için destek veriyorlar. Türkiye bulunduğu konum itibariyle her zaman tehdide uğrayacak bir ülkedir. Önemli olan bunlarla başedebilmektir. Bayrak davasına sahip çıkmak önemliydi. Güzel günler bizi bekliyor. Halk oylaması yapıldı. Kalkınma hamlesi de devam ediyor. Van'da 23 il içinde cazibe merkezleri programı içinde. Üniversite hastanelerine de destek vereceğiz. FETÖ belasından dolayı Van YYÜ'deki hastanede öğretim üyesi eksikliği var. Ama biz bu hastaneye de gereken her türlü desteği vereceğiz"dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni de ziyaret ederek tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Murat ÇAĞLAR-Orhan AŞAN-Arif KARAKAŞ/ VAN, -

=====================================================

4)DİPSİZ GÖL ŞELALESİ ZİYARETÇİLERİNİ BÜYÜLÜYOR

SİVAS'ın Doğanşar ilçesi Kozağaç Köyü mevkisinde bulunan Dipsiz Göl Şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Yayla evleri, çeşmeleri, piknik alanları ve doğal güzelliğiyle yeni keşfedilmeye başlayan Dipsiz Göl Şelalesi doğaseverlerin, piknikçilerin uğrak yeri olmaya başladı. Sivas'a 82 kilometre uzaklıktaki Dipsiz Göl ve yaklaşık 30 metre yükseklikten dökülen şelalesi soğuk suyuyla yaz günlerinde serinlemek isteyenlere imkan sağlıyor. Doğanşar- Hafik ilçe yolu üzerinde olan Dipsiz Göl Şelalesi'ni bu güzergahı kullananlar ziyaret ederek dinlenme fırsatı buluyor. Ziyaretçiler, şelaleyi görebilmek için yaklaşık 200 metre uzunluğundaki merdivenleri inerek zemine ulaşılıyor. Ziyarete gelenler Dipsiz Göl Şelalesi'nin eşsiz bir görüntüsü olduğunu belirterek, mutlaka görülmesi gerektiğini ifade ediyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Şelalenin görüntleri

-Ziyaretçilerin yoğunluğu

-Ziyaretçilerin konuşmaları

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(131 mb)

========================================================

5)KİRAZ MEVSİMİ FİLMİNİN ÇEKİMLERİ ERMENEK'TE BAŞLADI

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde Kiraz Mevsimi adlı filmin çekimleri başladı.

Durmuş Akbulut'un yönettiği, senaristliğini ve yapımcılığını Ramis Tanacı'nın üstlendiği Kiraz Mevsimi'nin çekimlerine Karaman'ın Ermenek ilçesinde start verildi. Ramis Tanacı'nın çocukluğundan izler barındıran film, Yılmaz ve Bayram adlı iki arkadaşın hayata tutunma mücadelesine anlatıyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği çekimlerin Temmuz ayının sonunda bitirilmesi planlanıyor. Filmde Yılmaz karakterini Taylan Güner, Bayram karakterini Tolga Demircan, Yılmaz'ın sevgilisi İpek'i de  Pelin Ermiş canlandırıyor. 'Kiraz Mevsimi' filmi yurtiçi ve yurtdışındaki festival gösterimlerinin ardından vizyona girecek.

Görüntü Dökümü

---------------

Tanıtım toplantısından detay

Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA))

===============================================

6)YARGITAY 2'NCİ HUKUK DAİRESİ BAŞKANI'NDAN 'ADLİ TATİLİ KALDIRIN' ÇAĞRISI

YARGITAY 2'nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdığı yazıda, adli tatilin kaldırılmasını istedi. Türkiye'de bu kadar yoğun dava bulunmasına rağmen yaklaşık 2 ay tatil yapmanın, adalet bekleyenlere açık bir haksızlık olduğunu savunan Gençcan, "Adalet tatile çıkmaz. Adalete ara verilmemelidir" dedi.

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, facebok hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdığı yazıyı yayınladı. Yazısında adli tatilin kaldırılması talebinde bulunan Gençcan şunları kaydetti:

"Bildiğiniz üzere Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun 102'nci maddesine göre adli tatil, her yıl 25 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer. Yeni adli yıl 1 Eylül'de başlamaktadır. 20 Temmuz gününe kadar çıkan kararların yazımı ve imzalanması için en geç 13 Temmuz'da müzakereleri kesmek ve adli tatilde dosya okunması istenemeyeceğinden, en erken 8 Eylül'de müzakerelere başlamak zorunda kalmaktayız. Açıkladığım sebeplerle yaklaşık 2 ay boyunca Türkiye'de mahkemeler çalışmamaktadır. Çıkarılacak olan Kanun Hükmünde Kararname hükmü ile Hukuk Mahkemeleri Kanunu'na aşağıdaki hükmün eklenmesini istiyorum; 'Hukuk Mahkemeleri Kanunu 102-104 maddeleri ile adli tatile gönderme yapan maddeler yürürlükten kaldırılmıştır.' Gerekçe, Türkiye'de bu kadar yoğun dava bulunmasına rağmen yaklaşık 2 ay tatil yapmak adalet bekleyenlere yapılan açık bir haksızlıktır. Yargı mensupları yıllık izinlerini herhangi bir zamanda hizmeti aksatmayacak şekilde kullanmalıdır, kullanabilir. Adli tatilin hiçbir gerekçesi bulunmamaktadır. Adli yıl açılış törenleri her yeni yıl başında ilk mesai günü gerçekleştirilmelidir. Yaklaşık iki ay zorunlu ara verme sebebiyle davalarının sonuçlanmasını bekleyen vatandaşların mağdur edildiği inancındayım. Bu değişiklik derhal yürürlüğe girerse iki ay boyunca adalete zorunlu ara verilmeyeceğinden dava dosyalarının bir an önce sonuçlanması ile toplum ve aile barışına çok büyük bir katkı sağlamış olacaksınız. KHK ile acilen düzenleme yapılması halinde adalete ara vermelerin sonsuza kadar önüne geçilmiş olacaktır."

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement