Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Gaziantep otogarındaki çöpte mühimmat bulunduGAZİANTEP Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, ilçelere hareket eden minibüslerin bulunduğu peronda çöp kutusu içerisinde kullanılmış askeri mühimmat bulundu.

06.08.2017 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep otogarındaki çöpte mühimmat bulundu

GAZİANTEP Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, ilçelere hareket eden minibüslerin bulunduğu peronda çöp kutusu içerisinde kullanılmış askeri mühimmat bulundu.

Olay, öğleden sonra Şehirlerarası Otobüs Terminalinde meydana geldi. Terminalde çalışan bir kişi ilçelere yolcu taşıyan minibüslerin bulunduğu alandaki çöp kutusunda roket ve mermiye benzer cisimler gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler çevrede güvenlik önlemi alarak terminale girişleri yasakladı. Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanı, koruyucu kıyafet giyerek yaptığı incelemesinde 1 patlamamış bomba atar tüfeğine ait mühimmat, 1 roket mermisi motoru ve 6 boş uçaksavar mermisi kovanı buldu. Mühimmatlar yapılan incelemenin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Asker sevkiyatı nedeniyle yoğunluk yaşandığı için, polis terminal çevresindeki araçlarda da incelemelerde bulundu.

Polis, mühimmatları çöpe kim ya da kimlerin attığını bulmak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Şehirler arası otobüs terminali

Çöp kutusu yanındaki mühimmatlar

Bomba imha uzmanın incelemesi

Çevredeki güvenlik önlemleri

Özel harekat polislerinin çevre güvenliği alması

Terminale girmek isteyenlerin araçlarının aranması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Eyyüp BURUN - GAZİANTEP-

=============================================

Çanakkale'de 20 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu Beldesi sahilinden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığı yaptıkları belirlenen

aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 20 kaçak, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Bu sabah lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için Küçükkuyu Beldesi'nde zeytinlikler altında hazırlık yapan 10'u kadın, 5'i çocuk toplam 20 kaçak, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Suriye, Afganistan ve Eritre uyruklu kaçaklar, Küçükkuyu Jandarma Karakolu'na getirilıp, kimlik tespitleri yapıldı. Ardından kaçaklar, Ayvacık İlçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Küçükkuyu Jandarma Karakolu bahçesinde bekleyen kaçaklardan görüntü

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ/ AYVACIK (Çanakkale),

===================================================

AK Partili Elitaş: Milli birlik ve beraberlik için siyasetçileri hizaya getirmek, vatandaşlık görevidir

AK Parti Grup Başkanvekili ve önceki dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Alman medyasına verdiği demeçte "Türkiye güvenli bir ülke değil" dediğini ileri sürdüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Terör örgütlerini destekleyen ülkelerin basın organlarına, Türkiye'yi şikayet eden Kılıçdaroğlu'nu size havale ediyorum. Türkiye'nin milli birlik ve beraberliği içerisinde olabilmesi için siyasetçileri hizaya getirmek, vatandaş olarak bizim en büyük görevimizdir" dedi.

Elitaş, Kocasinan ilçesi Ebiç Mahallesi'nde düzenlenen 6'ncı Su ve Buğday Festivali'ne katıldı. Burada konuşan Elitaş, Türkiye'nin sayısız badireler atlattığını belirterek, "Türkiye'nin bölgesinde emin ve hızlı adımlarla büyümesi, Türkiye düşmanlarını maalesef rahatsız etti. Onlar 40 yıldır besledikleri bir taraftan bebek katili Apo'nun örgütü PKK'yla, diğer taraftan vatan haini FETÖ'nün elemanlarıyla ülkemizi peşkeş çekmek, işgal etmek projesi, 15 Temmuz günü en son su yüzüne çıktı. Hamd olsun, 81 vilayetimizdeki 80 milyon vatandaşımız, yurtdışındaki kardeşlerimizle birlikte, vatan sevdası, bayrak sevgisi diyerek sabahlara kadar meydanlarda hain terör örgütünün temsilcilerini inlerinden çıkarmadılar" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Kontrollü Darbe' sözünü de eleştiren Mustafa Elitaş, 15 Temmuz gecesi TBMM bombalanırken, CHP'li bazı milletvekillerinin de mecliste olduğunu vugulayarak, şunları söyledi: "Darbe olursa tanklara ilk önce ben çıkacağım diyen Kemal Kılıçdadoğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, tankların üzerine çıkmayıp, Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde darbe girişimini izlemekle geçirdi. Halbuki o gün Kayseri Meydanı'nda bulunsaydı, o gün TBMM'de bombalar altında bulunsaydı, bugün kontrollü darbe demez, hain darbe girişimi diyerek anlamlı bir beyanatta bulunurdu. Sayın Kılıçdaroğlu, şimdi de bir Alman dergisine beyanat vermiş. (Türkiye güvenli bir ülke değildir. 2019'da bu ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtaracağız) diyor. Ey Kılıçdaroğlu, sen ülkeni Almanya'ya, başka ülkelere şikayet edecek durumda mısın? İnsan bir düşünür, Türkiye'yle mücadele eden FETÖ'nün ve PKK'nın arkasında olduğu tescillenmiş ülkelere şikayet ederek, eline ne geçecek? Terör örgütlerini destekleyen ülkelerin basın organlarına, ülkeni şikayet ederek, halk nezdinde ne şekilde anılır, bir düşündün mü? Bu Kılıçdaroğlu'nu size havale ediyorum. Açıkçası, böyle bir anamuhalefet partisi lideri, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefinin önünde itici bir güç değil, engelleyici bir güçtür. Onun için hepimizin iyi düşünmesi, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliği içerisinde olabilmesi için siyasetçileri hizaya getirmesi vatandaş olarak bizim en büyük görevimizdir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın konuşması

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

========================================

Bakan Yılmaz, Kızılırmak'ın doğduğu bölgeyi ziyaret etti

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İmranlı ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Dün Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Sivas'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün de şehirde temaslarda bulundu. Bakan Yılmaz, temasları kapsamında ilk olarak İmranlı ilçesi Durucan Mahallesine giderek kısa süre önce vefat eden AK Parti İmranlı Belediye Meclis Üyesi Muammer Kartal'ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Yılmaz, daha sonra Kızılırmak nehrinin ilk depolandığı tesis olan İmranlı Barajı'na giderek burada Devlet Su İşleri (DSİ) 19'ucu Bölge Müdürü İsmail Kaya'dan barajın su tutma kapasitesi ve sulama zamanı hakkında bilgi aldı. Bakan Yılmaz, ardından Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın doğduğu Ortaköy'e gitti. Burada köy konağında Kızılırmak'ı oluşturan kollar hakkında DSİ Bölge Müdürü İsmail Kaya ve müdürlük personelinden bilgi alan Yılmaz, daha sonra Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğan ve Kızılırmak'ı besleyen derenin doğduğu yere gitti. Çevre hakkında muhtar ve köylülerden bilgi alan Yılmaz, derede yüzünü yıkadı ve su içti. Yılmaz'a ziyaretleri sırasında Sivas Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen eşlik etti.

Görüntü Dökümü:

-Ziyaretlerden görüntüler

-Kızılırmak'ın doğduğu kaynakları ziyaret

-Dereden su içmesi ve bilgiler alması

-Detaylar

Haber-Kamera: İrfan ÖZŞEKER/İMRANLI(Sivas),

===========================================

Düğün konvoyu kaza yaptı, ilk müdahale CHP'li vekillerden

ANKARA'dan, Yozgat Bahadın Kültür Şenliği'ne konuşmacı olarak katılmak üzere yola çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ile CHP istanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, bir düğün konvoyunun kaza yapması üzerine araçlarından inerek ambulans gelenek kadar ilk müdahalede bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ile CHP İstanbul Mileltvekili Doktor Ali Şeker, Yozgat Bahadın Kültür Şenliği'ne konuşmacı olarak katılmak üzere Ankara'dan Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne hareket etti. Altıok ve Şeker, geçtikleri güzergahta bir düğün konvoyunun kaza yapması üzerine durdurdukları araçlarından inerek, yaralılara müdahalede bulundu. 7 kişinin yaralandığı kazada, yaralılara ilk müdahaleyi Milletvekili Ali Şeker ve Zeynep Altıok ambulanslar gelene kadar yaralılarla kaldı. Olay yerine ambulansların gelmesi sonrası milletvekilleri araçlarına binerek Bahadın Kültür Festivali'ne katılmak üzere devam etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-

Haber: SORGUN (Yozgat), -

============================================

Demircan: Türkiye sağlık merkezi olma istikametine gidiyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, " Pakistan'la imzaladığımız protokol gereği oradan donörleriyle birlikte karaciğer plantasyonu için hastalar Türkiye'ye gelmeye başladı. Bu ne demektir Türkiye bir sağlık merkezi olma istikametine gidiyor" dedi.

Samsun'u gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ladik İlçesi'ne gitti. Burada bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti. Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 2003'ten beri sağlıkta dönüşümünü tamamladığını dile getiren Bakan Demircan, "Biz şimdi bütün insanlarımızı sosyal güvenlik çatısı altında topladık. Sağlıkta hastaneleri bir yönetim altına aldık. Sağlık hizmetlerindeki kaliteyi belli bir seviyeye getirdik. Şimdi bundan sonra gelişim ve kalite dönemi başlamış bulunmaktadır" dedi.

Uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini yükselttiklerini belirten Bakan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehir hastaneleri modeli bunu geliştirecek bir modeldir. Daha dün 190 milyonluk kardeş Pakistan'la imzaladığımız protokol gereği oradan donörleriyle birlikte karaciğer plantasyonu için hastalar Türkiye'ye gelmeye başladı. Bu ne demektir Türkiye bir sağlık merkezi olma istikametine gidiyor. İnşallah bu gelişme içeride de sağlık hizmetlerini daha da ileriye taşıyacaktır. Sağlık yönetiminde Cumhurbaşkanlığı sistemine uygun kurumlarda da gerekli düzenlemeler yapılacak. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Biz sağlık hizmetlerinde dünya ortalamasının üzerindeyiz. Bunu da geliştirmek boynumuzun borcu."

Haber: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

================================================

Abant ve Gölcük'te hafta sonu yoğunluğu

BOLU'nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant ve Gölcük tabiat parkları hafta sonunda tatilcilerle doldu.

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan ünlü Abant Tabiat Parkı'na gelen ziyaretçiler hafta sonunda yoğunluğa neden oldu. Tabiat parkının girişinde araç kuyrukları oluştu. Hafta sonunu geçirmek için Abant'a gelen tatilciler, bölgedeki otellerin doluluk oranını artırdı. Günü birlik tatil için gelenler ise, izin verilen alanlarda piknik yaparak mangal yaktı. Tatilciler göl çevresinde yürüyüş yapıp, at ve faytonla tur atarak temiz havanın tadını çıkardı. Bolu'nun bir diğer doğal güzellikleriyle bilinen tabiat parkı Gölcük de ziyaretçilerle doldu. Çam ormanları arasında gizlenmiş eşsiz güzelliğiyle büyüleyen Gölcük Tabiat parkına Bolu ve çevre illerden gelen ziyaretçiler, kiralanan golf arabaları ve bisikletlere binerek parkı gezdi. Ziyaretçiler, kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gölcük gölünde su yüzüne çıkan nilüferlerin eşsiz manzarasıyla sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Gölcük ve Abant'tan manzaralar

-Kalabalıktan görüntüler

-Araç kuyrukları

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

==========================================

Sıla 'Heybeden Şarkılar' ile Bodrum'daydı

TÜRK pop müziğinin güçlü seslerinden Sıla, Muğla'nın Bodrum ilçesinde, hayranlarını coşturdu.

Kerki Production ve Solfej Organizasyonun'un düzenlediği Harbiye Konserleri'nde beş gün üst üste sahne alarak İstanbul seyircisine unutulmaz anlar yaşatan Sıla, Ege Turnesi kapsamında Bodrum'da da konser verdi. Bodrum Antik Tiyatro'da gerçekleşen konseri yaklaşık 3 bin 500 Sıla hayranı izledi. Konserine Efe Bahadır ile birlikte başlayan Sıla, 'Dön Demeyi Unuttum' isimli şarkısı ile sahneye çıktı. Daha sonra 'Dağınık Yatak' ve 'Sevişmeden Uyumayalım' gibi sevilen parçalarını seslendirdi. İzleyiciler de, bulundukları yerden şarkılara dev bir koro gibi eşlik etti. Sıla, konseri izlemeye gelen şarkıcı Ceylan Ertem ile düet yapıp, 'Esmer' isimli parçasını seslendirdi. Hayranlarından uzun süre alkış alan Sıla, daha önceki konserlerinde böyle bir kalabalık görmediğini belirtti, 'Heybeden Şarkılar' projesinin nasıl hayata geçirildiğini anlattı. Sıla, "Sizinle 2007'de buluştuk. O zamandan bu zamana kendi yazdığımız şarkılardan yola çıkarak ama sadece benden duyduğunuz değil başka arkadaşlara da hediye ettiğimiz şarkılardan böyle bir repertuvar oluşturduk ve Bodrum'a kadar geldik. Hayatta hiçbir hikaye aslında birbirine benzemiyor. Bütün hikayeler birbirinden çok farklı ama yakın. Çünkü ortak duygular içeriyor. Bu hikayeler gamdan, sazdan, sözden geçtiği zaman daha bir demleniyor hayat. Buna da çok ihtiyacımız var bence. Zaten yeterince zor bir yer çünkü burası. Hepimiz zor şeyler yaşıyoruz. Karşımda çok kocaman bir kalabalık görüyorum. Aslında bu kalabalıktan daha fazlasını görüyorum. Biz Heybeden Şarkılar ile geldik ama siz de heybenizde bir sürü şeyle gelmişsiniz. Sevinçleriniz, yaslarınız, aşklarınız, ayrılıklarınız gibi bir sürü şey. Çok güzel bir gece olmasını diliyorum. Çok güzel bir ortaklığımız kurulsun isterim. Hepimize baştan geçmiş olsun, eyvahlar olsun. Çünkü hep beraber birbirimize sarıla sarıla bütün yaralarımızı deşeceğiz" dedi. 3 saat süren konserin sonunda Sıla, eylül ayında Bodrum'da tekrar sahne alacağını belirtip, hayranlarına veda etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Konseri izlemeye gelenlerin kapıda oluşturduğu kuyruktan görüntü

-Konserden görüntü

-Sıla'nın Ceylan Ertem ile düetinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla), DHA)

============================================

Gaz sızıntısı hayvanları telef etti

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi kırsal Horzumsazdere Mahallesi'ndeki 2 dönümlük arazide 2 yıldan bu yana süren kükürtdioksit gazı sızıntısı, çevrede yaşayan yaban hayvanlarını telef etti. Kirpi, keklik, akrep gibi hayvanlar gaz sızıntısından dolayı ölürken, Mahalle Muhtarı Hasan Korkmaz, yetkililerin biran önce önlem almasını istedi.

Alaşehir ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki Horzumsazdere Mahallesi'ndeki 2 dönümlük alanda bundan 2 yıl önce başlayan kükürtdioksit gaz sızıntısı, korkutmaya başladı. Sızıntının olduğu bölgedeki hayvanlar telef oldu. Demir tellerle çevrilen alana 'Dikkat, gaz kaçağı vardır. Ateşle yaklaşmak tehlikeli ve yasaktır' tabelası asıldı. Horzumsazdere Mahallesi Muhtarı Hasan Korkmaz, keklik, kirpi, akrep gibi birçok hayvanın bu sızıntıdan dolayı telef olduğunu söyledi.

VALİLİĞE BAŞVURDULAR

Yaklaşık 2 yıldan bu yana bu araziden gaz çıktığını kaydeden Muhtar Korkmaz, Manisa Valiliği'ne şikayette bulunduklarını ancak, inceleme ardından insan sağlığına zararlı olmadığının açıklandığını anlattı. Sızıntının neden kaynaklandığını bilmediklerini dile getiren Muhtar Korkmaz, şöyle dedi:

"Araziden gaz sızıntısı var. Manisa Valiliği'ne şikayet ettiğimizde Ankara'dan ölçüme geldiler. Ölçüme gelenler 'insan sağlığına zarar yoktur' diye rapor tuttu. Ancak, sürekli hayvanlar ölüyor. Bölgede fazlaca su kaynağı olmadığı için muhtemelen buradaki kükürt dioksit gazı sızan sudan içen keklikler, kirpiler, akrep gibi hayvanlar telef oluyor. 2 seneden beri köyümüzde bunu yaşıyoruz. İlgili yerlere duyuracağız. Çaresine bakılmasını istiyoruz."

Alanın köye 500 metre uzaklıkta olduğuna dikkati çeken Korkmaz, kokudan dolayı mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğunu söyledi. Korkmaz, "Köyde yaklaşık 300 kişi yaşıyor. İnsanı da etkiliyor. 10 dakika durmakta zorlanıyoruz. Köye 500 metre uzaklıkta bir alan. Mahalleli kokudan duramıyor, çok şikayetçiyiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

Haber: Nermin UÇTU/MANİSA, -

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement