Dha Yurt - Çalılık Alandaki Yangın Evlere Sıçradı: 5 Ev Yandı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Çalılık Alandaki Yangın Evlere Sıçradı: 5 Ev Yandı

ANTALYA'da çalılık alanda başlayarak 5 eve zarar veren yangın 1.5 saatte söndürüldü.

06.10.2017 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da çalılık alanda başlayarak 5 eve zarar veren yangın 1.5 saatte söndürüldü. Yangında ev sahipleri, evlerde mahsur kalan evcil hayvanları için gözyaşı döktü.

Muratpaşa İlçesi Ermenek Mahallesi'ne bağlı Yamansaz mevkiindeki çalılık alanda saat 15.30 sıralarında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, Büklüm Sokak'ta bulunan ikametlere sıçradı. Haber verilmesi üzerine yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme arazözleri geldi.

KUŞLAR İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Bölgenin yamaçlı olması nedeniyle yangın söndürme çalışmaları güçlükle ilerledi. Büklüm Sokak'taki 5 ev alevlerin ortasında kaldı. 4 ev kısmen yanarak zarar görürken güvenlik görevlisi Necmettin Yıldırım'a ait iki katlı müstakil ev alev alev yandı. Yangına mahalle sakinleri müdahale ederek söndürmeye çalıştı. Yangın sırasında Yıldırım ailesinden kimsenin içeride olmaması felaketi önledi. Yangını haber alarak evine gelen Fatma Yıldırım ve 2 yaşındaki küçük kızı Nisa, büyük panik yaşadı. Gözyaşlarına boğulan Fatma Yıldırım, "Eşim Necmettin'in kuşları içeride kaldı" diyerek gözyaşı döktü.

AVUSTRALYALI BARBARA'NIN KÖPEK SEVGİSİ

Yangında evi kısmen zarar gören Avustralyalı Barbara Schellenberg de söndürme çalışmalarına destek verdi. Schellenberg bir taraftan itfaiye ekiplerine destek verirken diğer yandan alevler arasında kalan bir köpeği kurtardı. Köpeğe sarılıp uzun süre seven Schellenberg, "Ben çok korktum hala korkuyorum. İçeride 4 köpek, 7 kedi var. Evim yansın ama benim hayvanlarıma hiçbir şey olmasın" dedi.

Yangın yerine itfaiye ekiplerinin geç geldiğini öne süren Ermenek Mahalle Muhtarı Hüseyin Elmalı, "1 saattir arıyorum itfaiyeyi. Kaymakam beyi bile aradım. Ot yangınından bir anda evlere sıçradı" dedi.

Mahalle sakini Uğur Zerman ise "Bu kadar teşkilat yeterli değil. Ormandan evlere sıçradı ve büyüdü. Bir ağaç yerine 5 ev yandı" dedi.

Yangın yaklaşık 1.5 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yangın yerinden detaylar

-Ot çalı yerinden detay

-Söndürme çalışmaları

-Alevli görüntüler

-Muhtar Hüseyin Elmalı röp

-Mahalle sakini Uğur Zerman röp

-Barbara Schellenberg röp

-Barbara Schellenberg köpeğini sevmesi

-Fatma Yıldırım ve kızı Nisa Yıldırım'ın gözyaşı dökmesi

-Fatma Yıldırım'ın kuşlar için ağlaması röp

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Çalılık Alandaki Yangın Evlere Sıçradı: 5 Ev Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement