Dha Yurt; Darbe Girişimine Katıldıkları Belirlenen 3 Sat Komandosu Edirne'de Adliye Ye Sevkedildi - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt; Darbe Girişimine Katıldıkları Belirlenen 3 Sat Komandosu Edirne'de Adliye Ye Sevkedildi

Dha Yurt; Darbe Girişimine Katıldıkları Belirlenen 3 Sat Komandosu Edirne\'de Adliye Ye Sevkedildi

FETÖ LİDERİ ATLETİNİ GÖNDERMİŞ15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol aldıkları gerekçesiyle haklarında Ankara 4'ncü ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı ve dün TEM otobanı Edirne gişeler mevkiinde yakalanarak gözaltına alınan 3 sat komandosu Üsteğmen Ahmet Çamoğlu, Astsubay Başçavuş...

16.05.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ LİDERİ ATLETİNİ GÖNDERMİŞ

15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol aldıkları gerekçesiyle haklarında Ankara 4'ncü ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı ve dün TEM otobanı Edirne gişeler mevkiinde yakalanarak gözaltına alınan 3 sat komandosu Üsteğmen Ahmet Çamoğlu, Astsubay Başçavuş Yücel Özcan, ve Astsubay Başçavuş Mustafa Özel sağlık kontrolünden geçirildi. Üzerlerinden 10 bin 993 lira, 39 bin 990 euro ve 7105 dolar ele geçirildi. FETÖ/PDY terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in gözaltına alınan şüphelilerden Astsubay Başçavuş Mustafa Özel'a özel atletini gönderdiği ortaya çıktı. Edirne MİT Bölge Başkanlığı ve Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince dün TEM otoyolu Edirne gişeleri mevkiinde düzenlenen operasyonda 15 Temmuz darbe girişiminde etkin rol aldığı belirlenen sat komandoları Üsteğmen Ahmet Çamoğlu, Astsubay Başçavuş Yücel Özcan, ve Astsubay Başçavuş Mustafa Özel yakalanarak gözaltına alındı. TEM yakınındaki bir arazide yakalanan FETÖ şüphelileri Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Burada yapılan incelemede 3 SAT komandosunun üzerinde kendilerine ait pasaportların yanı sıra 10 bin 993 lira, 39 bin 990 euro ve 7105 dolar ele geçirildi. FETÖ/PDY bağlantılarını itiraf eden şüphelilerden Astsubay Başçavuş Mustafa Özel'e 2014 yılında FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in atletini gönderdiği belirlendi.

9 KİŞİNİN ŞEHİT OLDUĞU AKINCILARDA GÖREV YAPMIŞLAR

Polisin ilk yaptığı mülakatında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanHuber Köşkü'nden alarak önce Samandıra'ya oradan da helikopterle Marmara açıklarında bir gemiyle götüreceklerini anlatan SAT komandoları, "Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te olması nedeniyle gitmek üzere yola çıktık. Ancak yolda bir telefon geldi ve Akıncılar Üssü'ne giderek nizamiye kapılarında bulunduk. Burada bize ateş emri verilmişti ancak biz havaya ve yere ateş ederek kimseyi öldürmedik" dedikleri öğrenildi.

SİLAHLARINI TOPRAĞA GÖMMÜŞLER

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul'da saklandıkları öğrenilen 3 SAT komandosunun silahlarını da saklandıkları arazilerde toprağa gömdüklerini söylediği öğrenildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde işlemleri tamamlanan Üsteğmen Ahmet Çamoğlu, Astsubay Başçavuş Yücel Özcan, ve Astsubay Başçavuş Mustafa Özel, Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Elleri önden kelepçelenen şüpheli SAT komandoları tanınmamak için yüzlerini gizlemeye çalıştı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Şüphelilerin adliyeden çıkışı

-Polis araçlarına binmesi

-Şüpheliler detay

-Sağlık kontrolüne getirilmesi

-Adliyeye girişleri

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt; Darbe Girişimine Katıldıkları Belirlenen 3 Sat Komandosu Edirne'de Adliye Ye Sevkedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement