Dha Yurt: Doğu Akdeniz 2017 Tatbikatı, Deprem Felaketi Senaryosuyla Başladı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt: Doğu Akdeniz 2017 Tatbikatı, Deprem Felaketi Senaryosuyla Başladı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı ev sahipliğinde 7-16 Kasım arasında 20'incisi yapılan 'Doğu Akdeniz 2017' Tatbikatı başladı.

14.11.2017 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı ev sahipliğinde 7-16 Kasım arasında 20'incisi yapılan 'Doğu Akdeniz 2017' Tatbikatı başladı. Tatbikatta, deprem felaketi sonrası arama-kurtarma faaliyetleri tatbik edildi. Doğu Akdeniz 2017 Tatbikatı, bu sabah başladı. Harp Filo Komutanı Tümamiral Tayyar Ertem, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ve Bayraktar Gemisi Komutanı Yarbay Bülent Güngör de tatbikatı izledi. Öncesinde ise Bayraktar Gemisi'nde brifing verildi. Senaryoya göre deprem felaketinden çekilen fotoğraf ve görüntüler, brifingde değerlendirilerek arama-kurtarma planlaması yapıldı. TCG Bayraktar Gemisi ve Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi'ne, Marmaris Gümrüklü Limanı'ndan acil yardım malzemeleri yüklendi. TCG Bayraktar Gemisi'nde kurulan afete müdahale kriz merkezi tarafından yönlendirme yapılarak, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na intikal sağlandı. Deniz, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı helikopterleriyle afetzedelerin tahliyesi yapıldı. Helikopterlerle, Bayraktar'a taşınan yaralılar ameliyata alındı. Yardım malzemeleri afet bölgesine taşınarak, arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yapılan tatbikatla, askeri eğitimlerde afet zararlarının azaltılması, afet anında hızlı ve etkili kurtarma yapılması, kısa sürede hayatlar kurtarılması için gerçekleştirilen çalışmaların yerinde tespiti sağlandığının amaçlandığı belirtildi. Tatbikatta öğle saatlerinde depremin yaşandığı bölgeye sağlık, güvenlik ekipleri ve ilk yardım ekiplerinin çıkarma yapmasıyla devam edilecek. 20 yıl önce başlatılan 'Doğu Akdeniz-2017' Tatbikatı'na çeşitli birimlerden 3 bin 500 personelin katıldığı belirtildi. Türkiye'nin ev sahipliğindeki tatbikatta; NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2, ABD, Bulgaristan, İngiltere, Romanya Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik unsurları görev alıyor.

Görüntü Dökümü

------------------

-Brifingden görüntü

Tatbikatın başlaması

Yaralıların helikopterle getirilmesi

Ameliyat odası

(Haber: Yaşar ANTER, Ali GÜNDOĞAN - Kamera: Hülya ELTEŞ/ MARMARİS (Muğla), DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt: Doğu Akdeniz 2017 Tatbikatı, Deprem Felaketi Senaryosuyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.


Advertisement