Dha Yurt: Elleri Arkadan Bağlanan Baba ve Oğluna İnfaz (Ek) Jandarma Cinayetin Terör Saldırısı Olup... - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt: Elleri Arkadan Bağlanan Baba ve Oğluna İnfaz (Ek) Jandarma Cinayetin Terör Saldırısı Olup...

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi kırsalında öldürülmüş halde bulunan baba ve oğluna ait cenazeler olay yerinden alınarak otopsi yapıldı.

15.07.2017 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi kırsalında öldürülmüş halde bulunan baba ve oğluna ait cenazeler olay yerinden alınarak otopsi yapıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma ekipleri cinayetlerin terör saldırısı olup olmadığını araştırıyor. Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kabakaya köyü Hacı Cemil mezrasında ikamet eden ve geçtiğimiz yıl soyadını değiştiren Ömer Mazlum ve oğlu 34 yaşındaki Musa Demirbaş, dün gece saatlerinde evlerine gelen silahlı 2 kişi tarafından kaçırıldı. Kaçırılma olayının duyulması üzerine harekete geçen köylüler, silahlı kişileri takip etmeye başladı. Gece karanlığından faydanan silahlı kişiler, beraberindeki baba ve oğluyla birlikte izlerini kaybettirdi. Takibin başarısız olması üzerine kaçırılan kişilerin yakınları olayı jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri kaçırılan baba ve oğlunun bulunması için operasyon başlatırken, sabah saatlerinde Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe Köyü ile Ormankaya Köyü arasında bulunan bir bölgede 2 kişinin cesedinin bulunduğu ihbar edildi. Olay yerine giden Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, elleri arkalarından bağlanmış şekilde silahla öldürülmüş 2 kişinin cesetlerini buldu. Bölgede olay yeri inceleme çalışması yapan jandarma ekipleri, cesetlerin silahlı kişiler tarafından kaçırılan Ömer Mazlum ve oğlu Musa Demirbaş'a ait olduğunu tespit etti. Baba ve oğlunun cenazeleri buradan alınarak, otopsi yapılmak üzere Hazro Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Otopsi işlemleri sürerken ölenlerin yakınları da hastane önüne gelerek beklemeye başladı.

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

Olayla ilgili araştırmayı Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş birimleri yaparken, baba ve oğulun öldürülmesinin terör saldırısı olup olmadığı araştırılıyor. Öldürülen baba ve oğlunu evlerinden alan kişilerin sivil kıyafetli olduğunu tespit eden jandarma ekipleri, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında olay yerine giden yollar kontrol altına alınırken, bölgeye giden gazetecilerin de cesetlerin bulunduğu noktaya gitmesine izin verilmedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cesetlerin bulunduğu köyün girişi

-Jandarmanın köyün girişinde güvenlik önlemeleri

-Hazro Devlet Hastanesi önünde bekleyenler

-Güvenlik önlemleri

-Genel ve detay görüntü

Haber -Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt: Elleri Arkadan Bağlanan Baba ve Oğluna İnfaz (Ek) Jandarma Cinayetin Terör Saldırısı Olup... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement