Dha Yurt;gemlik'teki Dehşette, Öldürülen Avukatın Davayla İlgisi Yokmuş - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt;gemlik'teki Dehşette, Öldürülen Avukatın Davayla İlgisi Yokmuş

ŞEHİT POLİS TÖRENLE UĞURLANDIBURSA'nın Gemlik İlçesinde 37 yaşındaki Musa Güler'in dün avukat Özgür Aksoy'u, ardından boşandığı eşini Emine Deş'i vurduktan sonra adliye önünde görevli polis memuru İdris Büyükdönmez'i şehit edip intiharıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

05.07.2017 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT POLİS TÖRENLE UĞURLANDI

BURSA'nın Gemlik İlçesinde  37 yaşındaki Musa Güler'in dün avukat Özgür Aksoy'u, ardından boşandığı eşini Emine Deş'i vurduktan sonra adliye önünde görevli polis memuru İdris Büyükdönmez'i şehit edip intiharıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. 28 gün önce ikinci kez baba olan 44 yaşındaki Özgür Aksoy'un Güler'in nafaka ve icra davalarına bakmadığı, sadece davaya bakan İbrahim Sarı adlı avukatla aynı büroyu paylaştığı öğrenildi. İbrahim Sarı, "mal paylaşımı ile ilgili davaya ben baktım. Aynı hukuk bürosunda görev yaptığım ve dava ile hiç bir ilgisi olmayan Özgür ağabeyim öldürüldü" dedi. Gemlik ilçesinde dün saat 20.00 sıralarında kaynakçı Musa Güler, iddiaya göre 3 yıl önce boşandığı eşi Emine Deş'in, çocuklarına ödemediği nafaka için icra dairesi aracılığı ile tedbir kararını kendisine tebliğ edince önce telefonla onu aradı. "Bu parayı sana yedirmeyeceğim" diyen Musa Güler, pompalı tüfeği yanına alarak önce Balıkpazarı Semti'nde, Deş'in açtığı mal paylaşımı davasını takip edip 46 bin liralık borcu nedeniyle kendisine icra uygulayan avukat İbralim Sarı'nın bürosunun önüne gitti. Güler bu sırada, bürodan çıkıp otomobiline binmekte olan İbrahim Sarı'nın çalıştığı Hukuk Bürosu'nda, birlikte görev yaptığı aynı zamanda CHP Gemlik Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Özgür Aksoy'u yaraladı. Göğsüne, boynuna ve bacaklarına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Aksoy, Bursa'da Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı.

ESKİ EŞİNİ DE YARALADI

Güler, engelli iki çocuğunun velayetinin bulunduğu eski eşi Emine Deş'in,  Eşref Dincer Mahallesi Derya Sokak'taki evine gitti. Pencereye bir el ateş eden Güler, daha sonra konuşmak için dışarı çıkan Deş'i bacaklarından hafif yaraladı. Musa Güler, aracıyla adliye önüne gelerek otomobili ters çevirip yolu trafiğe kapattıktan sonra kapıda görevli polis memuru İdris Büyükdönmez'e ateş etti.  Polis memuru Büyükdönmez başından yaralanırken, adliye binasına giren Güler, pompalı tüfek intihar etti.

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI, ANCAK KURTARILAMADI

İlk müdahalesi Gemlik Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sona Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken duran kalbi çalıştırılan 25 yıllık polis memuru olan, evli ve 3 çocuk babası Büyükdönmez dün gece şehit oldu.  Acıbadem Hastanesi'nde ameliyata alınan Avukat Özgür Aksoy da doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

"DAVA İLE  İLİŞKİSİ YOKTU"

Gemlik İlçe Belediyesi'nde CHP'li Meclis Üyesi olarak da görev yapan Avukat Özgür Aksoy'un Musa Güler ile boşandığı eşi Emine Deş arasındaki mal paylaşımı davası ile hiç bir ilgisinin olmadığı iddia edildi. Aksoy ile aynı hukuk bürosunda çalışan ve Emine Deş'in dava işlemini yürüten İbrahim Sarı, DHA'ya telefon ile açıklama yaptı. Sarı, "Özgür ağabeyle  aynı hukuk bürosunda görev yapıyorum. Emine Deş'in boşanma davası sonrası mal paylaşımı ile ilgili mahkeme sürecini ben takip ettim. Mahkeme, Güler'i, Deş'e 46 bin lira ödemeye mahkum etti. Üç ay önce otomobili için icra işlemi başlatıldı. Hemşehrim olan Musa Güler büromuza geldi. Benimle görüşüp tehditler yağdırdı. Daha sonra Emine Deş bana avukatlık ücretim olan 15 bin lirayı ödemeyince, bu kez davasından çekildiğim Deş için bir başka avukat ile paramı almak üzere icra işlemi başlattım. Özgür beyin bu olay ile hiç bir ilişkisi yoktu. Ben askerdeyken sadece bir veya iki duruşmaya girmiş o kadar. Musa Güler ise beni ve onu tanıyordu. Fiziksel olarak ta bizi karıştırması mümkün değil"  dedi.

SOSYAL MEDYADAN SİTEMLİ PAYLAŞIM

Öte yandan, dün Gemlik'te olaylara neden olan Musa Güler'in 23 Mayıs 2015'te sosyal medya hesabından dava süreci ve nafakayla ilgili sitemlerini paylaştığı öğrenildi. Güler, paylaşımında şunları yazdı:

"Dikkat, buna adalet deniyor. Boşanma davalarında adres değişikliği diye bir olay var. Boşanmadan nüfus dairesinden eski eşim adres değişikliği yapıp nafaka attırım davası açıyor. Mahkeme kağıdı o adrese gidiyor ve evde yokum süsü verilerek mahkeme kağıdı komşulara gidiyor ve bana ulaşmıyor. Mahkeme nafaka 400 liradan 600 TL'ye çıkıyor. Mahkemeye çıkmadığın halde ve hiç bir şeyden haberin yokken 833 lira icra cezası geliyor. Hakim temize vermen gerekiyor der ve temize gitmek başka çare yoktur bir buçuk sene sonra geliyor ve bu parayı ödüyorsun. İcra ve hapis cezası geliyor. Al sana adalet ve üç mahkeme açtım ayrı ayrı M... Y.... ve eski eşime mahkeme kağıdımı alıyor.  Ve bana vermediği halde adama ceza verilmiyor. Böyle bir mevzuyu devlet gözardı ediyor. eskiden adeletin gözü kördü sanırım kulağı da sağır olmuş"

ŞEHİT BABAYA SON SELAM

Gemlik ilçesinde dün gece şehit edilen polis memuru İdris Büyükdönmez'in cenazesi sabah saatlerinde otopsisi yapıldıktan sonra Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındı. Şehit Büyükdönmez'in Türk Bayrağına sarılı cenazesi daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Büyük kızı Tuğçe, Erzurum'da üniversite eğitimi gördüğü için gelemediği cenaze töreninde Şehit Polis Memurunun eşi Ayla Büyükdönmez, diğer kızı Tuğba ve oğlu Muhammet Ali Büyükdönmez hazır bulundu. Ayakta güçlükle durabilen aileyi polis memurları sakinleştirmeye çalıştı. Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, milletvekilleri, belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü ve Garnizon Komutanı'nın da katıldı.

Babasının tabutunu son kez öpen Muhammet Büyükdönmez'in, cenaze araca konulup yola çıktığı sırada Tuğba Büyükdönmez ile babalarına son kez selam vererek  uğurladı.

Şehit polis memuru'nun cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Konya Tuzluca'ya gönderildi.

Bu arada öldürülen Avukat Özgür Aksoy'un cenazesi bugün Bursa Adliyesi önünde Baro tarafından yapılacak cenaze töreninden sonra Orhangazi ilçesinde toprağa verilecek.

Görüntü dökümü

---------------------

Şehit polisin cenaze töreninden görüntü

Çocuklarının selam durması

Detaylar

Berktuğ ÖNCÜ- Faruk KAHRAMAN- Fatih TIKIR- Halil ÖZÇOBAN/GEMLİK (Bursa),

Boyut: 26mb)

Süre: 3.42 dk)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt;gemlik'teki Dehşette, Öldürülen Avukatın Davayla İlgisi Yokmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın diğer fabrikalara da sıçrarken ihbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.


Advertisement