Dha Yurt;maçka'da Ders Zili Eren'siz Çaldı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt;maçka'da Ders Zili Eren'siz Çaldı

TRABZON'UN Maçka İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle kurşunların hedefi olarak şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adının verildiği Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okul arkadaşları yeni eğitim-öğretim...

18.09.2017 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZON'UN Maçka İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle kurşunların hedefi olarak şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adının verildiği Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okul arkadaşları yeni eğitim-öğretim dönemine hüzünlü başladı.Geçen 11 Ağustos'ta Maçka İlçesi Vazelon Manastırı Mevkii'ndeki bir evden erzak çalan PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül'ün şehit olduğu saldırı sonrası, güvenlik güçlerince teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar sürerken, şehit Eren Bülbül'ün eğitim gördüğü adını taşıyan okulda öğretmenler ve öğrenciler hüzünlü geldi.

Şehit Eren Bülbül'ün fotoğrafının yer aldığı 'Eren Bülbül Maçka seni unutmayacak. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun' yazılı pankart asılan Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yeni eğitim-öğretim döneminde ilk ders zili Eren Bülbül'süz çaldı. Şehit Eren Bülbül'ün eğitim- öğretim gördüğü 9/C sınıfında ise sınıf arkadaşları ve öğretmenleri Eren Bülbül'ün sırasına fotoğrafı, çiçek ve Türk bayrağı bıraktı.

'SINIF EREN'SİZ BOŞ SANKİ'

Eren Bülbül'ün sınıf arkadaşlarından Ebubekir Kara çok üzgün olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Tabii ki kelimelerle bu acıyı anlatmak tarifsiz. Eren yok. Okul başladı ama onsuz bir eksiklik ve boşluk hissediyoruz. Üzülüyoruz tabii ki. Sınıf Eren'siz boş sanki. Eren çok iyi birisiydi. Burası onun oturduğu sıraydı. Çok güzel günlerimiz geçti onunla. Bu Eren'siz başlayan bir yıl, çok kötü. O olsaydı, her yere birlikte gidiyorduk, şimdi o yok. Üzgünüz."

ARKADAŞI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şehit Eren Bülbül'ü anlatan ve olayı ilk duyduğunda inanamadığını dile getirerek gözyaşı döken Semihcan Bilgin de "Eren sınıf arkadaşımızdı kendimizi onsuz kötü hissediyoruz. Olayı duydum, arkadaşlarla internette haberlere baktık. Adını görünce ilkten inanmadım. 'Böyle bir şey olamaz' dedim. İnsan inanamıyor işte böyle tanıdığı ve sevdiği biri oluncaö diye konuştu.

'YİNE DE EREN'LER YETİŞTİRECEĞİZ'

Eren'in Arapça öğretmeni Haluk Boran ise şehit öğrencisinin çok saygılı bir insan olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Eren'le bu sınıfta derslere girdik. İnsan bu ortama girince duygu yoğunluğu daha fazla artıyor. 'Saygılı bir çocuk nasıl?' derseniz gerçekten karşınıza Eren çıkar. Özelikle soysal alanda mesela futbol oynardık onla biz. Derslerden çıkar, top oynardık hatta bir gün şöyle bir şey olmuş beni de çok duygulandırmıştı. Bir ikili mücadele Eren bana fazla sert girdi, düştüm yere. Daha sonra kalktım hırsa topa doğru yöneldim, Eren de topu bıraktı bana geldi, 'Hocam bir şeyiniz var mı?' dedi. Ben de 'Yok bir şeyim oyunda böyle olur' dedim. İnanın oyun bitene kadar bana 'Hocam nasılsınız, ayağınız nasıl oldu?' dedi. Hatta okula geldiğimiz de de bana aynı bu söylemlerini söyledi. Bu duruş Eren'in duruşuydu. Bir yıl boyunca bu duruşu gördüm Eren'de. Aileye Allah sabırlar versin. Mekanı cennet olsun. Bizim Eren'lerimiz bitmeyecek. İçimiz yanacak belki ağlayacağız, acımızı kalbimize gömeceğiz ama yine de Eren'ler yetiştireceğiz. Gerekirse Eren olacağız. Bu okulda onun adı ölümsüz olarak kaldı."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Okuldan genel görüntüler

Sınıftan görüntüler

Eren'in arkadaşları ve öğretmen konuşma

Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA: OSMAN ŞİŞKO/TRABZON-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt;maçka'da Ders Zili Eren'siz Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor
    16:24 Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan restoranda, 4 çeşit yöresel lezzetten oluşan menü, 40 liradan halkla buluşturuluyor. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde bulunan restoranda günlük hazırlanan menüler, öğle ve akşam saatlerinde vatandaşlara ikram ediliyor. Uygulama, vatandaşlara daha ucuz yemek sunabilmek amacıyla başlatılmış olup, halktan olumlu dönüşler almaktadır.

  • Bolu'da tartışma sonucu eş ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi
    16:24 Bolu'da tartışma sonucu eş ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi

    Bolu'da yaşanan olayda, tartıştığı eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldüren damat, adliyeye sevk edildi. Olayda ayrıca kayınvalidesini de yaralayan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Tartışmanın nedeni olarak geçimsizlik gösterildi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement