Dha Yurt: PKK Cephaneliği Villadaki Bombalar Ankara'da Patlayacaktı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt: PKK Cephaneliği Villadaki Bombalar Ankara'da Patlayacaktı

ADANA polisinin terör örgütü PKK'nın cephanelik olarak kullandığı villada ele geçirdiği malzemelerle yapılacak bombanın, geçen kasım ayında Adana Valiliği'nde patlatılan bomba yüklü aracın 10 katı büyüklüğünde bir etki yaratacağı ortaya çıktı.

15.08.2017 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA polisinin terör örgütü PKK'nın cephanelik olarak kullandığı villada ele geçirdiği malzemelerle yapılacak bombanın, geçen kasım ayında Adana Valiliği'nde patlatılan bomba yüklü aracın 10 katı büyüklüğünde bir etki yaratacağı ortaya çıktı. Operasyonda ele geçirilen polis kıyafetlerinin kol armalarında 'Ankara' yazması nedeniyle, operasyonun ardından başkent polisi de alarma geçti. MİT ve Adana polisinin 11 Ağustos'ta Adana'da gerçekleştirdiği operasyonda, 1.5 ton amonyum nitrat, 300 kilo çivi, 12 uzun namlulu silah, 24 el bombası, 12 hücum yeleği, bin uzun namlulu silah mermisi, 96 şarjör, 12 polis üniforması ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü operasyonda ele geçirilenleri dün açıklayınca, olası bir PKK eyleminin, örgütün ilk eylemine denk gelen 15 Ağustos'ta gerçekleşmesinin önlendiği ortaya çıktı. Teröristlerin kullanacağı polis üniformalarında 'Ankara' yazması nedeniyle kanlı bir eylemin başkentte yapılacağı anlaşılırken, başka bazı istihbari bilgiler de titizlikle değerlendiriliyor.

VALİLİK PATLAMASININ 10 KATI BÜYÜK SALDIRI

Baskında yakalanan bomba yapımında kullanılan 1.5 ton amonyum nitrat ve diğer malzemeler bomba imha ekiplerine incelenmek üzere teslim edildi. Teröristlerin bu malzemelerle 24 Kasım 2016'da Adana Valiliği'nde patlatılan ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 16 kişinin de yaralandığı saldırının 10 katı büyüklüğünde zarar verebilecek bomba hazırlanabileceği belirlendi. Teröristlerin eylemi bomba yüklü araç ile yapılacağının üzerinde duran Adana polisi, çalıntı ve kiralık araçlar üzerinde alarma geçti. Kent genelindeki tüm ana yollarda ekipler yol kontrolüne başladı.

VİLLA TUZAKLANMAMIŞ

Adana'da merkez Çukurova İlçesi'ndeki aylık 2 bin 500 liraya kiralanan lüks villaya yapılan operasyonun yeni görüntüleri de ortaya çıktı. Bu görüntülerde polisler içeride teröristlerin bulunması olasılığını dikkate alarak şafak vakti eve sessiz bir şekilde yaklaşıyor. Özel harekat polisleri lüks villanın kapısını 'koç başı' ile kırıp içeri giriyor. Patlayıcı tuzaklaması olasılığına karşı önlem alarak villaya giren polisler bütün odaları gezdikten sonra cephaneliğin olduğu bodrum kattaki mühimmatları buluyor. Villada bomba tuzaklaması olmadığını anlaşılınca ekipler malzemelere el koyuyor. İsmi açıklanmayan villanın nasıl kiraya verildiği konusunu da mercek altına alan polis ve istihbarat birimleri çalışmalarını sürdürüyor. Örgüt evinde terörist yakalanamaması nedeniyle, şu anda operasyonlar bu noktada sürdürülüyor. PKK'nın uzun yıllar bölgedeki eylemleri planlayan, Kayseri'de asker taşıyan midibüse patlayıcıları Adana üzerinden gönderen teröristler yakalanmış olmasına rağmen, bu kentin yeniden ikmal merkezi olarak kullanıldığının ortaya çıkması, terörle mücadele birimlerini daha da hareketlendirdi.  Son 2 ayda eylem hazırlığındaki DEAŞ ve PKK'lıların amaçlarına ulaşamadan yakalandığı Adana'daki son villa operasyonu, İçişleri Bakanlığı'nda da övgü aldı. Bir dönem FETÖ mağdurlarından olan Emniyet Müdürü Osman Ak'ın imzasını taşıyan bu operasyonların, poliste yüksek moral kazandırdığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Özel Harekat Polislerinin koçbaşı ile kapıyı kırması

Polislerin eve girmesi

Evdeki malzemelerin görüntüsü

SÜRE: 01'04"     BOYUT: 8,61 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt: PKK Cephaneliği Villadaki Bombalar Ankara'da Patlayacaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement