Dha Yurt - Polis Merkezine Saldırmak İsteyen Canlı Bomba Öldürüldü (2) - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Polis Merkezine Saldırmak İsteyen Canlı Bomba Öldürüldü (2)

SURİYELİ ÇIKTIPolis merkezine saldırmak isterken öldürülen canlı bombanın 20 yaşındaki Suriyeli Abdulkadir E., olduğu anlaşıldı.

06.09.2017 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SURİYELİ ÇIKTI

Polis merkezine saldırmak isterken öldürülen canlı bombanın 20 yaşındaki Suriyeli Abdulkadir E., olduğu anlaşıldı. Polis merkezine 50 metre uzaklıktaki bir apartmanda oturduğu belirlenen saldırganın evine baskın yapıldı. Babası Ahmet E., gözaltına alınırken ev didik didik edildi. 2 kardeşi Suriye'deki çatışmada öldüğü belirlenen saldırganın da başından şarapnel parçasıyla yaralandığı, sol tarafında kısmi felçlik geçirdiği öğrenildi.  1 yıl önce Mersin'e ailesiyle birlikte yerleşen Suriyeli saldırganın oturduğu evlerinin balkonundan karakolun rahatlıkla görüldüğü saptandı. Üzerindeki bomba etkisiz hale getirilen Suriyeli saldırganın cenazesi de olay yerinde yapılan incelemenin ardından Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

BAŞSAVCISI: TERÖR SALDIRISI

Karakola gelen Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, olayın terör saldırısı olduğunu belirterek, "Saldırgan polis merkezine yaklaştığı sırada 'dur' ihtarında bulunulmuş ancak ihtara uymaması üzerine etkisiz hale getirilmiştir. Saldırganın terör ve diğer bağlantıları araştırılıyor"dedi.

VALİLİK AÇIKLAMASI: KABLOYA ELİNİ ATMASI ÜZERİNE VURULARAK ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR

Merkez Yenişehir İlçesi'ndeki 50'nci Yıl Polis Merkezi Amirliği'ne yönelik saldırı girişimi nedeni ile Mersin Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Yenişehir İlçesi 50. Yıl Polis Merkezi Amirliği'ne 50 metre mesafede şüpheli hareketlerde bulunan bir erkek şahıs görülmüş, bunun üzerine şüpheli şahsa 'dur' ikazında bulunulmuş, ancak dur ikazına uymayarak polis merkezine doğru yürüyerek ilerlemeye devam etmesi ve omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Ölü olarak ele geçirilen erkek şahsın açık kimlik bilgileri ve örgütsel ilişki ve irtibatlarının tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de terörle mücadele etkin bir şekilde sürdürülmekte olup, aralıksız bir şekilde devam etmektedir."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera:  Ali ŞEN-Mustafa İNSAN-İbrahim MAŞE/  MERSİN

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Polis Merkezine Saldırmak İsteyen Canlı Bomba Öldürüldü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement