Dha Yurt  Seçim Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt  Seçim Bülteni-6

1)BAŞBAKAN YILDIRIM: SONUÇ, NE OLURSA OLSUN BAŞIMIZIN TACIDIRBAŞBAKAN Binali Yıldırım, seçim bölgesi İzmir'de oyunu kullandı.

16.04.2017 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAŞBAKAN YILDIRIM: SONUÇ, NE OLURSA OLSUN BAŞIMIZIN TACIDIR

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, seçim bölgesi İzmir'de oyunu kullandı. Başbakan, "Çıkacak sonuç, ne olursa olsun başımızın tacıdır. Milletimizin verdiği karar en güzel karardır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, oy kullanmak için geldiği İzmir'in Menderes İlçesi Gölcükler Adnan Olcay Ortaokulu'nda alkışlarla karşılandı. Başbakan Yıldırım'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu eşlik etti. Başbakan Yıldırım, okul bahçesindeki seçmenle selamlaştı oy kullandığı 1085 numaralı sandığın görevlileri ile sohbet etti. Başbakan, "Bu sandıkta kaç seçmeniniz var şu ana kadar kaçı oy kullandı" diye sordu. Seçmenin dörtte birinin oyunu kullandığını öğrendi. Başbakan Yıldırım, oyunu sandığa attıktan sonra sıra bekleyen bazı seçmenlerle fotoğraf çektirdi. Bahçeye çıktığında "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratında bulundu. Başbakan Yıldırım oy kullandıktan sonra binanın merdivenlerinde konuşma yapmasını bekleyen kalabalığa "Burası balkon değil" diyerek espiri yaptı.

Başbakan, okulun bahçesine kurulan kürsüde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Güzel İzmir'in Menderes ilçesindeyiz. Gölcükler Adnan Olcay Ortaokulu'nda oyunumuzu verdik, vatandaşlık görevimizi yaptık. Şimdi de işimize gücümüze bakacağız. Bugün Türkiye'nin her köşesinde 81 vilayetimizde ilçelerimizde, köylerimizde vatandaşlarımız huzur içinde kardeşlik içinde medeni bir şekilde oylarını veriyorlar. Tercihlerini yapıyorlar akşam olup sandıklar açılınca sonuçlar ortaya çıkacak. Çıkacak sonuç, ne olursa olsun başımızın tacıdır. Milletimizin verdiği karar en güzel karardır. Teşekkür ediyorum."

Başbakan Binayil Yıldırım, uçakla Ankara'ya dönmek amacıyla Adnan Menderes Havalimanı'na hareket etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Başbakan Binali Yıldırımı'ın okula gelişi

Genel ve detay görüntüler

Başbakan'ın oy kullanması

Taylan YILDIRIM, Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

======================================================

2)BAKAN ARSLAN: MİLLETİN KARARI HERKES İÇİN BAŞ GÖZ ÜSTÜNE

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) İlköğretim Okulu'ndaki 1057 nolu sandıkta oy kullandı. Bakan Arslan, sandık başkanı ve oy kullanmak için sadık başına gelenlerle sohmet etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, oyunu kullanacağı 1057 nolu sandık başına gelerek, buradaki seçim görevlilerine nüfus cüzdanı ve seçmen kağıdını vererek, oy kullandı. Bakan Arslan oyunu sandığa atarken şu açıklamada bulundu:

"Türkiye'nin her yerinde sayılı görevli arkadaşımız var. Amaç demokrasinin tecellisi adına insanımızın sağduyusunu kararını sandığa yansıtmasıdır. Dolayısıyla sizin nezdinizde Türkiye'nin her yerinde görev yapan bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz. Demokrasinin tecellisine katkı koydukları için, elbette ki milletimize çok teşekkür ediyoruz. Sağduyusuyla huzur içerisinde kardeşlik içerisinde sandık başına gidiyor ve kararını verecek. Tabi milletin kararı herkes için baş göz üstüne, bizim içinde geçerli. İnşallah ülkemiz, insanımız bu ülkede bugünden sonra çocuklarımızın ve torunlarımızın da yaşayacağını düşünerek onlar içinde onların geleceği içinde hayırlı uğurlu sağlıklı bir karar olur ve tabi ki milletin kararı olduğu içinde başımızın gözümüzün üstüne. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak bizde özellikle birkaç gündür teyakkuzdayız. Bugün 100 bin kişilik bakanlık ailesi her yerde görevinin başında. Buradaki sandık başındaki arkadaşlarımızın yaptığı gibi herhangi bir aksaklık eksiklik olmaması için sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması adına gayret sarf ediyorlar. İnsanımızın bunu bilmesinde fayda var. Tabi ki kendi arkadaşlarımıza da çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah huzur içerisinde barış içerisinde kardeşlik içerisinde güzel bir süreç yürüyor. Bu akşama kadar böyle devam emesi sonrasında da insanımızın kararının tezahürü tecellisi olacak ondana herkes saygı duyacak bizde saygı duyuyoruz."

Bakan Ahmet Arslan'a oy kullanmak üzere geldiği Gazi Ahmet Muhtarpaşa İlköğretim okulunda AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 24'üncü Dönem Milletvekili Yunus Kılıç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Emin Haliloğlu ve partililer de eşlik etti.  Bakan Arslan okul çıkışında da gençler ve çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra diğer okulları da ziyaret ederek sandık görevlilerine başarılar diledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Bakanın saldıkları gezmesi

-Bakan Ahmet Arslan'ın konuşması

-Oy kullanması

-Okul çıkışı fotoğraf çektirmesi

(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

DV. 424 MB – 5 DK 22 SN -

============================================================

3)DEMİRTAŞ CEZAEVİNDE OLUNCA EŞİ İLK KEZ TEK BAŞINA OY KULLANDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, eşi Edirne cezaevinde bulunduğu için ilk kez tek başına referendum için Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde oyunu kullandı. Oyunu kallanan Başak Demirtaş çıkışta, "Bu referandumun sonrucu umuyorum ki; halkımıza, barışa, demokrasiye özgürlüğe giden yolda hayırlı olur"dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, ilk defa yanında eşi olmadan sandıkta ol kullandı. Merkez Kayapınar ilçesindeki Kayapınar İlkokulu'na yakınları ile gelen Başak Demirtaş, bir süre vatandaşlar ile birlekte sıraya girerek sıranın kendisine gelmesini bekledi. Daha sonra oyunu kullanan Başak Demirtaş, sandık başında yaptığı kısa konuşmada, "Bu referandumun sonrucu umuyorum ki; halkımıza, barışa, demokrasiye özgürlüğe giden yolda hayırlı olur"dedi.

Başak Demirtaş, okuldan ayrılırken gazetecilerin bu sene ilk kez eşi Selahattin Demirtaş'tan ayrı oy kullandığını hatırlatması üzerine ise "Mücadele her türlü devam ediyor" diye cevap verdi. Oyunu kullandıktan sonra okuldan ayrılan Demirtaş, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Oy kullanmaya gelen vatandaşlar Başak Demirtaş'ı "Başkanımıza özgürlük" diye bağırıp, alkış çalarak uğurladı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Başak Demirtaş'ın okula gelmesi

Sırada beklemesi

Oy pusulasını alarak kabine girmesi

Sandık başında yaptığı konuşma

Oyunu kullanması

Okuldan ayrılması

Araca binerken vatandaşların alkışlaması

Haber - Kamera: Felat BOZARSLAN/Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

========================================================

4)BAKAN ÖZLÜ, DÜZCE'DE OYUNU KULLANDI

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, oyunu Düzce'nin Çilimli İlçesi'ndeki Anadolu Lisesi'nde kullandı.

Ak Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Ak Parti il Başkanı Hikmet Keskin ve partililerle birlikte okula gelen Bakan Özlü, 1008 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Özlü, "Bizim gönlümüz Düzce'nin bir destan yazmasıdır. Düzce'nin Türkiye birincisi olmasını arzu ediyoruz. Olur muyuz olmaz mıyız bilmiyoruz ama Düzce her zaman gönlümüzde Türkiye birincisidir. Bugünden itibaren projelerimize yoğunlaşacağız. Daha kuvvetli bir şekilde takip edeceğiz ve sonuçlandıracağız. Yarından itibaren tekrar işimize döneceğiz. Türkiye ve Düzce için projelerimizi yapacağız. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız" dedi.

ANNESİ SEDYEDE OY KULLANDI

Bakan Özlü'nün okuldan ayrılması ardındn 85 yaşındaki annesi Behiye Özlü de aynı okul ve sandıkta oy kullandı. Geçen yıl mayıs ayında beyin damarlarına pıhtı atması sonucu yoğun bakımda bir süre tedavi gören Behiye Özlü, 112 Acil ambulansında sedye ile okula getirildi. Behiye Özlü, yanındaki yakınlarının yardımıyla oyunu kullanırken, basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.

Görüntü dökümü

--------------------------------

-Bakan Özlü'nün okula gelmesi

-Oyunu kullanması

-Açıklamaları

-Annesinin getirildiği ambulans

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================================

ANTALYA'DA OY VERME İŞLEMLERİ BAŞLADI(EK)

5)GENÇ, YAŞLI, ENGELLİ SANDIĞA KOŞTU

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu nedeniyle Antalya'da saat 08.00'de sandıkların açılmasıyla birlikte başlayan oy kullanma işlemine vatandaşın yoğun ilgisi devam ediyor. 19 ilçede 4 bin 508 sandıkta 1 milyon 636 bin 802 seçmenin bulunduğu kentte, en son yapılan 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerde 1 milyon 588 bin 111 seçmen sandığa gitmişti. İki seçim arasında 48 bin 691 seçmen artışı görülen kentte, oy kullanma işlemi güzel bir bahar havasında ve sakin devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu kararıyla tüm okullarda giriş-zemin katlardaki sınıflar yaşlılar ve engelliler için ayrıldı. Yaşlı ve engellilerin de yoğun ilgi gösterdiği görülen referandumda sınıflarda yaşlılar ve engelliler için ayakta bekletilmemeleri için öğrenci sıralarından oturma alanları da oluşturuldu.

Bedriye Bileydi İlkokulu'nda ilk oy verenler arasında yer alan Akdeniz Üniversitesi Görme Engelli Destek Teknolojileri Birim Sorumlusu ve Eğitmeni Sarper Arıkan, 'Oy şablonu' aparatı ile oyunu kullandı. Oy pusulasını sandık başkanının yardımıyla şablona yerleştiren Arıkan, oyunu kendisi bastı. Zarfı eliyle sandığa atan Arıkan, "Oy şablonu aparatı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) onaylı. Görme engelli vatandaşların kendilerinin oy kullanması için yapıldı. Oy kağıdında 'Evet' kısmı sağ 'Hayır' tarafı sola gelecek şekilde yerleştiriliyor. Görme engelli vatandaş da ne tarafa oy vereceğini bilerek mührü basıyor" dedi. Oy vermek için koltuk değnekleriyle okula gelen Fatma Köken ise evde bile yürümekte zorlandığını, fakat oy ermek için seve seve yola düştüğünü söyledi.

AY YILDIZLI AİLE

Üzerlerinde ay yıldızlı tişörtlerle oy vermek için Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nde sandık başına gelen Okan Akkaya, eşi Demet Akkaya, 5 yaşındaki oğulları Aras ve 8 yaşındaki Ateş ile anneanneleri Gül İçoğlu, meraklı bakışlar altında oylarını kullandı. Okul bahçesinde kendilerini görenlerle sohbet eden aile, referandumun Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

SANDIKLAR KOLAY BULUNDU

Okulların duvarlarına asılı sandık yönlendirme kağıtları, seçmenlere kolaylık sağladı. Ellerindeki oy pusulası ile oy kullanacağı sandık numarasını arayanlar, yönlendirme kağıtlarını okuyarak sandıklara ulaştı. Kimisi kapı önüne asılan listelerde uzun uzun ismini aradı, kimisi kimliğini göstererek oyunu kullandı.

Hava sıcaklığının 18 dereceyi gösterdiği ve bahar havasının yaşandığı kentte oy kullanma işlemini tamamlayan vatandaşlar denize veya mesire alanlarına gitti.

Görüntü Dökümü

--------------------

Oy pusulasına bakan bir kişiden görüntü

Çocuklarla oy kullanmaya gelen anneden görüntü

Tekerlekli sandalye ile oy kullanmaya gelen yaşlıdan görüntü

Görme Engelli adamla röp

Op pusulasına bakan bir kişiden görüntü

Çocuklarla oy kullanmaya gelen anneden görüntü

Tekerlekli sandalye ile oy kullanmaya gelen yaşlıdan görüntü

Görme Engelli adamla röp

Hasta ve yaşlı bir adamın yakını ile oy kullanmaya gelmesi

Görme engelli adamın sandık başkanı ile diyaloğu

Görme engelli adamın oy kabinine girmesi

Görme engelli adamın oyunu sandığa atması ve elindeki oy kağıdını görevlilere vermesi

Okuldaki kalabalıktan görüntü

Koltuk değneği ile oy kullanmaya gelen yaşlı kadın ile röp

Türk bayraklı tişörtlü oy kullanmaya gelen aileden görüntü

Türk bayraklı ailenin iki ferdi ile röp

Türk bayraklı anne ve baba çocukları omzunda yürürken görüntü

314 MB - 5.12

Görüntü Dökümü

----------------

Sandıklardan ve oy kullanma salonlarından görüntü

Yaşlı ve engellilerden görüntü

Oy pusulası ve sadıktan detay

Seçmen listesini inceleyenerden detaly

138 MB/// 2.16"

(Haber: Mehmet ÇINAR- İbrahim LALELİ  Kamera: Süleyman EKİN- Tolga YILDIRIM/ANTALYA

=========================================================

6)DEPREMZEDELER KONTEYNER OKULLARDA OY KULLANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde 6 Şubat'ta meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremle sarsılan Gülpınar ve Tuzla Köyü sakinleri, referandumunda oylarını konteyner okullarda kullandı. Depremin en çok hasar meydana getirdiği Yukarıköy Köyü'nde ise oylar, köy ilkokulunda kullanıldı.

Ayvacık'ın Gülpınar ve Tuzla köylerinde kurulan konteyner okullardaki toplam 5 sandıkta, saat 08.00 itibariyle oy kullanılmaya başlandı. İlk kez konteyner okullarda oy kullanan depremzedeler, referandumun ülke için yararlı olması dileklerinde bulundu.

Depremin en çok yıkıma neden olduğu ve Yörüklerin yaşadığı Yukarıköy Köyü'nde ise depremzedeler, oylarını köy ilkokulu binasında kullandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Konteyner okullarda oy kullanan depremzedelerden görüntü

Konteyner okullardan görüntü

Depremzedelerle röp.

Haber- Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt  Seçim Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı
    08:40 Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı

    Hatay'da meydana gelen depremde bine yakın insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'ın enkazından sağ kurtulan Mehmet Özdemir, deprem anında yaşadığı korku dolu anları unutamıyor. Özdemir, Rönesans Rezidans'ın yerle bir olduğu anları hafızasından silemediğini belirtiyor.

  • Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı
    08:39 Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerini tebrik ederek, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi
    08:27 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi

    Kütahya'nın Fatih Mahallesi'nde Motosikletli Polis Timleri tarafından yapılan çalışmalarda, O.A. isimli şahsın üst aramasında 1,57 gram esrar, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek bulundu. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama
    08:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama

    Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı kapsamında gerçekleştirilen mülakatlarda, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır? Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?' sorularının sorulduğu iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamalarla iddialar yalanlanmıştır.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında
    08:16 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında

    İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    08:16 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.


Advertisement