Dha Yurt - Şehit Korucu İçin Hakkari'de Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Şehit Korucu İçin Hakkari'de Tören Düzenlendi

HAKKARİ'de mayın arama çalışmaları sırasında PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu yaralanan ve Ankara'da tedavi edilirken, kurtarılamayarak şehit olan güvenlik korucusu 32 yaşındaki 1 çocuk babası Sebahattin Hayva için memleketi Hakkari'de tören düzenlendi.

01.08.2017 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ'de mayın arama çalışmaları sırasında PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu yaralanan  ve Ankara'da tedavi edilirken, kurtarılamayarak şehit olan güvenlik korucusu 32 yaşındaki 1 çocuk babası Sebahattin Hayva için memleketi Hakkari'de tören düzenlendi.

Hakkari'nin Üzümcü Jandarma Karakol Komutanlığı yakınındaki Şine Köprüsü yakınlarında 11 Haziran'da mayın arama tarama çalışması yapan güvenlik korucularına PKK 'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu biri ağır 3 güvenlik korucusu yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan 1 çocuk babası güvenlik korucusu Sabahattin Hayva, Hakkari'deki ilk müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edildi. Tedavisi süren Hayva, dün yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Türk Hava yollarına ait uçakla Yüksekova'da selahattin Eyyübi Havalimanına getirilen Hayva'nın cenazesi buradan da askeri helikopterle Hakkari'ye getirildi. Cenazeye, şehidin eşi Bahar, 6 yaşındaki çocuğu, annesi Güzeldünya da eşlik etti. Şehit Korucu Hayva için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda ise tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Dağ ve  Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç,  İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, polis, asker ve şehit korucunun yakınları katıldı. Saygı duruşunun ardından Şehit Korucu Hayva'nın naaşı cenaze aracı ile tören alanına getirilerek  gözgeçmişi okundu. Tören sırasında şehit eşi Bahar ve yakınları, cenazenin tören alınana getirilişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Tören alanına gelen yakınlarına sarılıp ağıt yakan şehit eşi Bahar ve annesi Güzeldünya Hayva'yı yakınları ve kadın komutanlar teselli etti.Şehit Korucu için duaların ardından Üzümcü Köyünde toprağa verilkmek üzere Cenaze aracına bindirildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ile askeri yetkililer de şehit güvenlik korucusu Hayvan'nın tabutunu  cenaze aracına kadar omuzlarda taşıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------------

-Vali Toprak, şehit yakınlarına başsağlığı dilemesi

-Törene katılan şehidin yakınları ve askerler

-Helikopterin gelişi

-Helikopterden inen Şehidin eşi Bahar, çoçuğu, anne ve babası

-Şehit eşi, kadın komutanların yardımıyla helikopterden tören alanına getirilişi

-şahit yakınlarının feryadı

-şehit eşinin gözyaşı dökmesi

-detaylar

-Şehit naaşının askerherin omuzlarında tören alanına getiriişişi

-saygı duruşu sırasında gözyaşı döken şehit yakınları

-Törene katılanlar

-Şehidin özgeçmişinin okunması

-Duaların okunma

-Dua sınasında gözyaşı döken yakınları

-Şehit naaşının omuzlarda taşınması

-Tugay komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç'ın askerlerle birlikte şehit naaşınız cenaze aracına götürmeleri

-Şehit eşi ve yakınları tabuta son kez dokunup ağıt yakmaları

-cenaza aracının hareket etmesi

BOYUT: 372 MB, SÜRE: 5 DK 38 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Şehit Korucu İçin Hakkari'de Tören Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement