Dha Yurt - Sele Kapılıp Şehit Düşen Sözleşmeli Er, 5 Bin Kişi Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Sele Kapılıp Şehit Düşen Sözleşmeli Er, 5 Bin Kişi Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı

ŞANLIURFA'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde, zırhlı personel taşıyıcının, şiddetli sağanak sonucu taşan dere suyu nedeniyle devrilmesi sonucu sel suyuna kapılıp şehit düşen 2 askerden Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş'ın (24) cenazesi, memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesi...

19.02.2018 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞANLIURFA'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde, zırhlı personel taşıyıcının, şiddetli sağanak sonucu taşan dere suyu nedeniyle devrilmesi sonucu sel suyuna kapılıp şehit düşen 2 askerden Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş'ın (24) cenazesi, memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesi Başköy Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Bekar ve 4 kardeş olan Şehit Sözleşmeli Er Esat Ertaş'ın cenazesi bugün Şanlıurfa'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Konya'ya getirildi. Buradan da karayoluyla Doğanhisar ilçesine bağlı eskiden belde statüsünde olan Başköy'e götürüldü. Şehit Ertaş'in cenazesi ilk önce annesi Durmuşe Başdemir'in evine getirildi.

ŞEHİT ANNESİ "İZNE BEKLİYORDUM SENİ OĞLUM'

Burada şehit annesi Durmuşe Başdemir, babası Ayhan Ertaş, kardeşleri ve yakınları şehidin cenazesini karşıladı. Şehit annesi Durmuşe Başdemir, oğlunu tabutuna sarılıp, "İzne bekliyordum seni oğlum. Beni de götür. Esat'ım dayanamayacağım ben. Seni sağlım gönderdim. Seni düşerken gören olmadığı mi yavrum" diyerek ağladı.

AĞABEYİNİN DÜĞÜNÜ İÇİN İZNE GELECEKMİŞ

Alınan helalliğin ardından şehit Ertaş'ın cenazesi dini ve askeri törenin düzenleneceği mahalle meydanına getirildi. Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, ailesi, yakınlara ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Burada şehit babası Ayhan Ertaş ile şehidin kendisi gibi asker olan ve Kırıkkale'de görev yapan ağabeyi Uzman Çavuş Cumali Ertaş, tabutun başında durdu. Yaklaşık 1.5 yıllık Sözleşmeli Er olan Esat Ertaş, nisan ayında yapılması planlanan ağabeyi Cumali Ertaş'ın düğüne geleceği öğrenildi.

SON KEZ OĞLUNUN TABUTUNA DOKUNDU

Şehit Ertaş'ın naaşı kılınan  namazın ardından askerler tarafından omuza alındı. Bu sırada kalabalığın arasından sıyrılan babası Ayhan Erta, elini uzatıp, tabutu okşadı. Şehit Ertaş'ın   Mahalle Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Şehidin cenazesinin Konya Havalimanında karşılanması

Hellalik alınması için annesinin evine getirilmesi

Annesinden detay

Annesinin tabuta sarılması

Tören alanına getirilmesi

Şehidin bababası ve uzman çavuş ağabeyinden detay

-Şehit töreninden detay

Babasının omuzlara alınan oğlunun tabutuna dokunması

Genel ve detay

Haber- kamera: Tolga YANIK KONYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Sele Kapılıp Şehit Düşen Sözleşmeli Er, 5 Bin Kişi Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement