Dha Yurt - Silvan'da Şehit Olan Korucusu Bekler'e Uğurlama Töreni (2) - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Silvan'da Şehit Olan Korucusu Bekler'e Uğurlama Töreni (2)

ŞEHİT KORUCU KÜRTÇE AĞITLAR EŞLİĞİNDE TOPRAĞA VERİLDİ7'inci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından şehit korucu Abdulkadir Bekler'in naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'ne getirildi.

29.11.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT KORUCU KÜRTÇE AĞITLAR EŞLİĞİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

7'inci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından şehit korucu Abdulkadir Bekler'in naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'ne getirildi. Çardak Mahallesi'ne giden yol ve köy çevresi ile içinde alınan sıkı güvenlik önlemleri altında konvoy eşliğinde köye getirilen şehit korucu Bekler'in naaşı, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

Çardak Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine Silvan Kaymakamı Murat Kütük, Cumhuriyet Savcısı Burak Başdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, şehidin yakınları, asker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Korucu Abdulkadir Bekler için köy meydanında düzenlenen törende şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından, İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir tarafından dua okundu. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, bir süre askerler ardından da vatandaşların omuzlarında taşınarak köy mezarlığına getirildi. Şehit yakınları Kürtçe ağıt yakarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Güvenlik Korucusu Abdulkadir Bekler'in evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenilirken, tören sonrası şehit yakınlarına Türk Bayrağı verildikten sonra köy evinde taziye kuruldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cenaze konvoyundan görüntü

Köy tabelasında görüntü

Cenazenin omuzlara alınması

Şehidin yakınlarının kürtçe ağıt yakması

Müftünün dua okunması

Güvenlik önlemleri

Mezarlıkta duaların okunması

Cumhurbaşkanı ve Başbakan çelenkleri

Şehidin yakınlarının şehidin fotoğrafını taşıması

Kaymakam Murat Kütük, Bayrak teslim etmesi

Genel ev detay görüntüler

Haber-Kamera: İhsan YILMAZ/SİLVAN ( Diyarbakır,

==========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Silvan'da Şehit Olan Korucusu Bekler'e Uğurlama Töreni (2) - Son Dakika


Advertisement