Dha Yurt - Yamaçtan Kopan Kayalar Evlerin Üzerine Düştü: 1 Kişi Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Yamaçtan Kopan Kayalar Evlerin Üzerine Düştü: 1 Kişi Yaralandı

Dha Yurt - Yamaçtan Kopan Kayalar Evlerin Üzerine Düştü: 1 Kişi Yaralandı

TRABZON'da Kaymaklı Mahallesi'nde yamaçtan kopan kayalar 2 ev ve bir iş yerine zarar verdi.

23.11.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZON'da Kaymaklı Mahallesi'nde yamaçtan kopan kayalar 2 ev ve bir iş yerine zarar verdi. Kayaların düşmesi sonucu 30 yaşındaki Fatma Mutlu, koluna aldığı darbeyle yaralandı. Olay sonrası bölgedeki ev ve işyerleri boşaltıldı.

BİR KADIN YARALANDI, İKİ EV, BİR İŞYERİ HASAR GÖRDÜ

Olay saat 10.30 sıralarında Deliklitaş mevkii Kaymaklı Mahallesi Kaktüs Sokak'ta meydana geldi. 150 basamaklı merdivenle ulaşılabilen mahallenin daha yüksek kesiminde yer alan Boztepe Mahallesi'ndeki yamaçtan kopan tonlarca ağırlığındaki kaya kütleleri, yaklaşık 30 metre yüksekten düşerek iki eve hasar verdi. Çatısı çöken ve olay anında kimsenin bulunmadığı İdris Birinci'ye ait evin içi kaya parçalarıyla doldu. Hasar gören diğer evde yaşayan 30 yaşındaki Fatma Mutlu ise, duvarı yıkarak eve giren kaya parçalarını koluna isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

Yamaçtan kopan kayalar, otomobil lastiği satan bir işyerine de zarar verdi. 3 katlı iş yerinin tadilatta olan üst katına isabet eden kaya parçaları duvarları kırarak ağır hasara neden oldu. Olay anında büyük bir gürültü duyduğunu anlatan iş yeri çalışanı Levent Durmuş, "Kopan kayalar binaya çarptı, parçalanarak içeri girdi. Halimiz perişan. Çok şükür yaralanan olmadıö diye konuştu.

BÖLGE BOŞALTILDI

Yaşanan olay üzerine polis ve AFAT ekipleri olası bir kayma tehlikesi nedeniyle çevredeki ev ve işyerlerini boşalttı, bölgede yaşayanları da uzaklaştırdı. Ekipler bölgede olası tehlike nedeniyle inceleme başlattı.

KAFAMIZA KAYA YAĞIYOR

Mahallede benzer olayların daha önce de yaşandığını anlatan yöre sakinlerinden Murat Kara, "Bölgede bazı yerler istimlak edildi ama şu anda hasar gören alan istimlak edilmedi. 'Boşaltın' diyorlar. Bize belediye ruhsat verdi. Ne yapalım? Dışarıda mı yatalım? Manzara ortada. Kafamıza kaya yağıyor. Nedeni de üst bölgede yapılan inşaatlar. Hasar olan evde 3 kişi yaşıyordu. Onları hemen dışarı çıkarttık. Bu bölgenin tümüyle istimlak edilmesi gerekirö dedi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Mahalle sakinlerinden Dursun Ekşi de, can güvenliklerinin olmadığından yakınarak, "7 yıl önce burada 2 kişi öldü. Mahalle afet bölgesi ilan edildi. Ama hiçbir çalışma yapılmadı, tahliye olmadı, planlama da yok. Bugün burası yıkıldı, yarın başka bir yer yıkılacak. Allah'tan evde kimse yoktu. Lütfen bölgeyle ilgili bir planlama yapılsın. Birileri ölmeden bu işi halletsinler. Can güvenliğimiz yokö diyerek dert yandı.

2 KİŞİ ÖLMÜŞ, MAHALLE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Bu arada, 21 Kasım 2009'da bölgede etkili olan sağanak yağış sonrası toprak ve taş kütlelerinin bir evin üzerine düşmesi sonucu 58 yaşındaki Turan Kurt ile 55 yaşındaki eşi Ayşe Kurt hayatını kaybetmişti. Birçok binanın olası bir tehlike nedeniyle boşaltıldığı heyelanın ardından Kaymaklı Mahallesi afet bölgesi ilan edilmişti.

Görüntü Dökümü

Ev ve işyerlerinden görüntüler

Mahallenin görüntüsü

Mahalleye çıkan merdivenin görüntüsü

Hasar gören ev ve işyeri görüntüleri

Mahalle sakinleri ile röpler

Haber-Kamera: Fatih TURAN/ TRABZON

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Yamaçtan Kopan Kayalar Evlerin Üzerine Düştü: 1 Kişi Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement