Dha Yurt;(Yeniden)beyin Kanaması Geçiren Kız Kardeşine Giderken Kaza Geçiren Ağabey 5 Kişiye Umut... - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt;(Yeniden)beyin Kanaması Geçiren Kız Kardeşine Giderken Kaza Geçiren Ağabey 5 Kişiye Umut...

ADANA'da, beyin kanaması geçiren kız kardeşini ziyarete ailesiyle giderken meydana gelen kazada ağır yaralanan inşaat ustası 24 yaşındaki Baki Peksoy'un organları 5 kişiye umut oldu.

07.05.2018 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'da, beyin kanaması geçiren kız kardeşini ziyarete ailesiyle giderken meydana gelen kazada ağır yaralanan inşaat ustası 24 yaşındaki Baki Peksoy'un organları 5 kişiye umut oldu. Kız kardeşi ile yan yana odada 4 gün yaşam savaşı veren Baki Peksoy'un eşi Fatma Peksoy, 'Bir organ bir can' diyerek kocasının organlarını bağışladı. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında beyin kanaması geçiren ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Rüveyda Peksoy'u tedavi gördüğü Adana Şehir Hastanesi'ne ziyaret giden ailesi, baba Fetdah Peksoy yönetimindeki 80 AL 085 plakalı otomobil ile 2 Mayıs'ta yola çıktı. Kozan-Adana karayolunda henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkan Fetdah Peksoy yönetimindeki 80 AL 085 plakalı otomobil,  yol kenarında park halindeki Mehmet Usta'ya ait 01 VBU 25 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazada sürücüsü Fetdah Peksoy ile beraberindeki çocukları Elif Peksoy ve Baki Peksoy ile akrabası Durdane Ekici yaralandı. Fetdah Peksoy, Elif Peksoy ve Durdane Ekici, Kozan Devlet Hastanesi'ne tedaviye alındı. Baki Peksoy ise, Adana Şehir Hastanesi'nde hayati tehlikeyi atlatamayan kız kardeşi Rüveyda'nın yanındaki odaya yatırıldı.

YAN YANA ODADA YAŞAM SAVAŞI

Kazanın ardında, ara ara gözlerini açan Rüveyda, annesi, babası ve ağabeyinin günlerdir kendisini ziyarete gelmediğini söyledi. Diğer aile yakınları ise, Rüveyda'ya ailesinin kaza yaptığını ve büyük ağabeyi Baki'nin yan odada kaldığını söyleyemedi. Yan yana odada yaşam savaşı veren kardeşlerden Baki Peksoy'un dün yapılan müdahalelere karşın beyin ölümü gerçekleşti.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Baki'nin beyin ölümünün gerçekleştirdiği bildirilen aileye organ bağışını önerildi. Aile büyükleri Baki'nin organlarının başka canlarda hayat bulması için teklifi  kabul etti. Bunun üzerine Organ Nakil Merkezi ekipleri, Şehir Hastanesi'ne gelerek  Baki Peksoy'un kalp, karaciğer, akciğer ve böbreklerini alıp, organ bekleyen hastanelere nakledilmek üzere Türkiye'nin farklı kentlerindeki hastanelere gönderildi.

11 AYLIK KIZI VAR

Eşinin organlarını bağışlayan 11 aylık bir kız çocuğu annesi Fatma Peksoy, hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Eşinin başka bedenlerde yaşayacağını belirten genç kadın, "3 yıllık evliyiz, 11 aylık bir kızımız var. Onun altın gibi bir kalbi var, organlarını bağışlayarak Baki'nin hatırasını başka canlarda yaşatma kararı aldık" dedi.

HIRKASINI KOKLADI

Baki Peksoy'un hırkasını üzerinden hiç çıkartmayan Fatma Peksoy, "Onun kokusunu bu hırkada hissediyorum. Onu çok seviyorum, tek dayanağım başkalarına hayat  verecek olması. Aile olarak, herkesi organ bağışlamaya davet ediyoruz. Bir organ, bir can" dedi. Baki Peksoy'un cenazesi ise Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Kadirli ilçesine gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kazada ölen Baki Paksoy'un eşi ile rop

Kazada ölen Baki Paksoy'un amcası ile röp

Adana şehir hastanesi dış görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 02'55"       BOYUT: 177 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: Veysel DOGUÇ/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt;(Yeniden)beyin Kanaması Geçiren Kız Kardeşine Giderken Kaza Geçiren Ağabey 5 Kişiye Umut... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement