Dha Yurt - Zonguldak'ta Fırtına Kıyılarda Hasara Yol Açtı (2) - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Zonguldak'ta Fırtına Kıyılarda Hasara Yol Açtı (2)

EREĞLİ'DE KURU YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDUAfet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri fırtınadan zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

19.01.2018 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EREĞLİ'DE KURU YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri fırtınadan zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, fırtına nedeniyle emniyet, belediye, AFAD gibi bütün ekiplerin geceden itibaren çalışmalara başladığını söyledi. Hasar tespit çalışmaların devam ettiğini ifade eden Karakaya, "İlçemizde sahil kesimde fırtına nedeniyle hasarlar oluştu. Limanda ve iş yerlerinde, parkımızda zarar var. Ekipler çalışıyor. Fırtına ve dalga yüksekliğinin artması sonucu yolumuzu tek yönlü olarak kapatmak zorunda kaldık. 2 gün içerisinde hayat normale döner. Biz bu afete önlem olarak orada bir proje geliştiriyoruz. Yakın tarihte o projede hayata geçecek. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz" dedi.

EREĞLİ'DE GECENİN HASARI BÜYÜK

Ereğli'de de etkili olan fırtına sonucu oluşan dev dalgaların sahil kesiminde verdiği zarar sabah ortaya çıktı. Fırtına nedeniyle boyu 15 metreyi bulan dalgalar, sahildeki iş yerlerini kullanamaz hale getirdi. Gece boyu balıkçı barınaklarında teknelerini kurtaramaya çalışan balıkçılar, gün ağırınca fırtınanın etkisini daha da çok gördü. Limandaki balıkçı barınakları ve teknelerin çoğunun kullanılamaz halde olduğu görüldü.

GEMİ İKİYE BÖLÜNDÜ

İzmir'den Rusya'ya gittiği öğrenilen Komor bandıralı, 'Berra G. Moroni' isimli kuru yük gemisi, Ereğli açıklarında fırtına nedeniyle sürüklendi. Gemi, dalgaların etkisiyle tersaneler bölgesinde karaya oturdu. Gemideki 12 personel, Ereğli Belediyesi itfaiye ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma sonucu tahliye edildi. Karaya vuran geminin ortadan bölündüğü görüldü. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, 5 Azerbaycanlı, 3 Gürcistanlı, 1 Ukraynalı ve 3 Türk olmak üzere 12 personelin gemiden tahliye edildiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-Sahilden detaylar

-Kuru yük gemisi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/ERĞELİ(Zonguldak),

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Zonguldak'ta Fırtına Kıyılarda Hasara Yol Açtı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement