Dhaistanbul Bülteni - 6 - Son Dakika
Güncel

Dhaistanbul Bülteni - 6

1- Kurban Kanı Boğaz'a Aktı

16.11.2010 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHAİSTANBUL BÜLTENİ - 6

1- KURBAN KANI BOĞAZ'A AKTI

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kesilen kurbanların kanları İstanbul Boğazı'nı kırmızıya bürüdü. Kurbanların kanları, kanallarla Beylerbeyi sahilinden İstanbul Boğazı'na ulaştı. Deniz öğleden sonra kırmızı oldu

Görüntü Dökümü - ----------

- Kanaldan denize akan kanın görüntüsü - Kurban kanı karışan denizden görüntü - Genel ve detay görüntüler Haber : Cem TURSUN Kamera : Ünsal ÇAKİN - İSTANBUL DHA

16.11.2010 - 16.42 Haber Kodu : 101116110

====================

2- KURTARMA DEĞİL İŞKENCE...

* Maltepe'de hayvan pazarının yanındaki dere yatağına düşen inek, itfaiyenin de katıldığı ve yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kurtarılabildi. * İtfaiyenin geniş halatlarla bağlayıp vinç yardımıyla dere yatağından çıkarmaya çalıştığı inek, bağlı bulunduğu halatlardan kurtulunca yaklaşık 2 metre yükseklikten yere düştü. * İneğin vinçle çıkarılamayacağının anlaşılması üzerine dere yatağına tahtadan yapılma basamak konuldu. Ayakta durmakta zorlandığı gözlenen kurbanlık inek, basamağın üzerinden vatandaşlar tarafından iple çekilerek çıkarılabildi.

İtfaiyenin, emniyetin ve vatandaşların katılımıyla yaklaşık 2 saatte sonuçlandırılan kurtarma operasyonu, Maltepe Cevizli Mahallesi Hayvan Satış Noktası'nın yanında bulunan ıslah edilmiş dere yatağında yaşandı. Satın aldığı kurbanlık ineği dere yatağının üzerindeki köprüden geçirmeye çalışan Soner Çarklı, ineğin yaklaşık 3 metrelik yükseklikten düşmesi üzerine paniğe kapıldı. Dere yatağına inen Çarklı, gövdesinde küçük sıyrıklar olduğu gözlenen ineği yakalamayı başardı. Tek başına ineği yukarıya çıkaramayacağını anlayan Çarklı, vatandaşlardan yardım istedi. Bunun üzerine itfaiye ve polis ekiplerine haber verildi. İhbarın ardından olay yerine gelen Maltepe İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, kısa bir durum değerlendirmesi yaptı. İneğin kalaslar konarak yukarıya çıkarılabileceği ihtimali üzerinde duruldu, ancak, ineğin vinçle çıkarılmasının daha doğru olacağı düşünüldü. Hayvan Satış Noktası'ndaki yoğun taşıt ve insan trafiği nedeniyle vinç, ineğin düştüğü yere ulaşamayınca, inek vincin yanına götürüldü.

İKİ METREDEN YERE ÇAKILDI

Dere yatağına inen itfaiye erleri ile Soner Çarklı, ineği geniş halatlarla bağladı. Vinçle yaklaşık 2 metre yukarı çıkarılan inek, halatlardan kurtulunca yaklaşık 2 metreden yere çakıldı. Ekipler, daha büyük olan başka bir geniş halatla ineği bağladı. Vinç harakete geçtiğinde ineğin bu yöntemle düşürülmeden çıkarılamayacağı anlaşıldı. Bunun üzerine vinçle kurtarma çalışmalarından vazgeçildi, inek derinliğin az olduğu bir bölüme götürüldü. Satış noktasından alınan tahtadan yapılma basamak dere yatağına yerleştirildi. İple sıkı sıkı bağlanan inek, vatandaşların ve itfaiyenin ortaklaşa çalışması sonrası basamağın üzerinden çekilerek kurtarıldı.

KÖPRÜDEN DÜŞTÜ

Kurtarma çalışmaları sırasında basın mensupları ile sohbet eden Soner Çarklı, ineğin bir andan elinden kurtularak köprüden yuvarlandığını söyledi. İneğin gövdesinde büyük çaplı yara ya da kırık olmadığına sevindiğini belirten Çarklı, "Keşke bunlar hiç olmasaydı" diye konuştu..

Görüntü Dökümü:

- ----------

- Dereye düşen ineğin görüntüsü

- Sahiplerinin ineği tutarken görüntüsü

- Dereye düştüğü yerin görüntüsü

- Meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar

- İtfaiye ekiplerinin vinç yardımıyla çıkarmaya çalışması

- Bağlanan ineğin yere düşmesi

- Tekrar havaya kaldırılması

- İneğin yere indirmeleri

- İneğin yürütülmesi

- Getirilen tahtanın üzerine çıkarılması

- İple ve iterek yukarı çekilmesi

- İneğin kurtarılması

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA

16.11.2010 - 16.47 Haber Kodu : 101116113_K

=======================

3- ANGUS BU KEZ KAÇAMADI...

* Ayazağa'da kesilmek için eve getirilen bir Angus kaçmaya çalışınca bahçe toprağıyla evin arka duvarı arasına sıkıştı. * Bir türlü sıkıştığı yerden çıkarılamayan Angus oracıkta kesildi.

Kurban Bayramında anguslar kaçtı sahipleri kovaladı. Ayazağa'da geçici 22. sokakta sahiplerinden kaçmaya çalışan 300 kiloluk Angus başarılı olamadı. Yılmaz ailesinin 6 bin liraya aldığı ve oğulları Mustafa Yılmaz ile Hasan Yılmaz'ın eve getirdiği Angus kesileceğini anlayınca huysuzlanarak evin arkasında bulunan bahçeden kaçmaya çalıştı. Ancak bina ile bahçedeki toprak arasına sıkışan Angus bir türlü sıkıştığı yerden çıkamadı. Aldıkları Angusun kaçmaya çalışması karşısında şaşıran Yılmaz ailesi, kısa sürede şaşkınlıklarını üzerlerinden atıp hayvanı sıkıştığı yerden kurtarmaya çalıştı. Uzun süre uğraşan Hasan Yılmaz ile mahalleli başarılı olamadı. SIKIŞTIĞI YERDE KESİLDİ Angus sıkıştığı yerden çıkarılamayınca bu kez itfaiye devreye girdi. Yılmaz ailesinin aradığı itfaiye olay yerine geldi. Bu kez halatlarla Angus sıkıştığı yerden yukarıya çekilmeye çalışıldı. Ancak bu yöntem de başarılı olmadı. Yaklaşık 1 saat sonunda Angusun sıkıştığı yerden çıkarılamayacağı anlaşılınca bu kez kasap devreye girdi. Kurbanlık hayvanın sahiplerinin de onayıyla kaçmaya çalışan ancak başarılı olamayan Angus, oracıkta kesildi. Yaşanan olayla ilgili konuşan kurbanlık sahibi Hasan Yılmaz , "Satın aldığımızda gayet sakindi. Eve getirince huysuzlandı. İpini koparıp evlerin arkasına kaçtı. Olay yerinde kesmek zorunda kaldık" diye konuştu. Şerife Yılmaz ise, Angus'un eve sokulurken olduça huysuzlandığını söyledi. Görüntü Dökümü

- ---------------

- Angusun sıkıştığı yerden görüntü - Vatandaşlardan detay - Angusun çıkarılmaya çalışılması

- İtfaiyenin çalışması

- Ellerinin ayaklarının bağlanması - Kesimden detay - Kurban sahibi Şerife Yılmaz ile röp.

- Kurban sahibi Hasan Yılmaz ile röp. - Genel detaylar Haber - Kamera: Zeki GÜNAL/ İSTANBUL DHA ========================

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE) 4- YENİ SÜLEYMANİYE BURADA YÜKSELECEK...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirnekapı'da dün restore edilen Mihrimah Sultan Camii'nin açılışını yaparken Anadolu yakasına da Süleymaniye'nin bir benzerinin yapıldığı açıklamıştı. Erdoğan, " Üzüldüğümüz şudur: Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan ebediyete intikal ettikten sonra, onun anısına Mimar Sinan tarafından 1562-1565 yılları arısında 3 yılda yapılmış. Ama şimdi biz 11 yılda restorasyonunu yapıyoruz fark bu. Ne yazık ki ileri gitmiyoruz, geri gidiyoruz. İleri gitmek için şimdi biz Anadolu yakasında şöyle bir Süleymaniye Camis'ni kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuşmuştu.

Erdoğan'ın bahsettiği yeni Süleymaniye Camii, Ataşehir'de yapılıyor. Caminin temeli havadan böyle görüntülendi

Görüntü Dökümü:

- -------

///HAVADAN GÖRÜNTÜlERLE///

- Caminin yapıldığı alanın görüntüsü

- Temelden görüntüler

- Erdoğan'ın konuşması

Haber-Kamera: İSTANBUL DHA

16.11.2010 - 16.47 Haber Kodu : 101116111

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dhaistanbul Bülteni - 6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement