Dhkp/c Üyeliği Suçlamasıyla 6 Kişiye Dava - Son Dakika
Güncel

Dhkp/c Üyeliği Suçlamasıyla 6 Kişiye Dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla 6 kişi hakkında, 15'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

29.01.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla 6 kişi hakkında, 15'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Orhan N, Selahatti·n K, Utku A, Ceren A. O, Osman Ö. ve Tuncel A. şüpheli olarak gösterildi.

İddianamede şüphelilerin, Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelen ihbar üzerine 7 Ekim 2015'te gözaltına alındıkları ifade edildi.

Sanıkların üstlerinde, ikametlerinde ve "terör örgütü açık alan yapılanması olduğu" değerlendirilen İdil Can Kültür Merkezi'nde aramalar yapıldığı aktarılan iddianamede, bir tabanca, buna ait şarjör ve fişekler, "Mustafa Akyıldız" adına düzenlenen ve üzerinde sanıklardan Utku A'nın fotoğrafının bulunduğu İstanbul Barosu avukat kimliği ile çok sayıda örgütsel doküman, yasak yayın ve çeşitli iletişim ve bilişim malzemeleri ele geçirildiği belirtildi.

İddianamede, 31 Mart 2015'te Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı'nda DHKP/C terör örgütü mensupları Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla tarafından silahla rehin alınarak şehit edildiği, güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada terör örgütü mensuplarının ölü olarak ele geçirildiği anımsatıldı.

Doğruyol ve Yayla'nın, olay günü "düzgün kıyafetli, takım elbiseli" olduklarına ve Yayla'nın kolunda avukat cübbesi taşıdığına işaret edilen iddianamede, Utku A'nın evindeki aramada siyah renkli takım elbise, beyaz gömlek, siyah ayakkabı, kravat, avukat kimlik belgesi, bir adet tabanca, 42 adet fişek ve bir gaz spreyi ele geçirildiği kaydedildi.

"Yargı mensubuna silahlı eylem planı"

İddianamede, "Savcı Kiraz'ın şehit edilmesi eyleminin gerçekleştiriliş tarzı ve ele geçirilen malzemelerden Utku A'nın avukatlık kimlik belgesini kullanarak adliye binalarına, emniyet binalarına girerek silahlı eylem yapabileceği değerlendirilmektedir" denildi.

Şüphelilerden Utku A'nın internet kafelerde çeşitli silahlar, atış teknikleri, çapraz koşu, hızlı koşu, Demirlibahçe Polis Merkezi Amirliği'nin çevresinin haritası, gübre, toz boya ve benzeri konularla ilgili sayfalara girdiğine işaret edilen iddianamede, Utku A'nın, "eylemde kullanacağı silah veya patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile eylem sonrası kaçmaya" ilişkin bilgileri internette araştırdığına yer verildi.

İddianamede Utku A'nın, "terör örgütü adına sansasyonel eylem yapmak amacıyla harekete geçtiği" ifade edilerek, "DHKP/C terör örgütünün geçmiş dönemdeki eylemleri, örneğin Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın şehit edilmesi dikkate alındığında, muhtemelen bir yargı mensubuna planladığı sansasyonel eylemin engellendiği anlaşılmıştır" denildi.

İddianamede diğer şüphelilere de Utku A'nın kaldığı hücre evinin ihtiyaçlarını karşılamak, yardım ve yataklıkta bulunmak ve örgüt üyeleri arasında irtibatı sağlamak gibi suçlamalar yöneltildi.

Şüpheliler hakkında "terör örgütü DHKP/C üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Utku A'nın aynı zamanda, sahte avukat kimliği nedeniyle "resmi belgede sahtecilik" ve "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçlarından da cezalandırılması istendi.

İddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dhkp/c Üyeliği Suçlamasıyla 6 Kişiye Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement