Dianisos Şiir Ödülü, Şair Refik Durbaş'a - Son Dakika
Güncel

Dianisos Şiir Ödülü, Şair Refik Durbaş'a

Dianisos Şiir Ödülü, Şair Refik Durbaş\'a

Ege'nin en uzun soluklu şiir etkinliklerinden olan Salihli Şiir İkindileri'nin 45'ncisi düzenlendi.

30.04.2011 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege'nin en uzun soluklu şiir etkinliklerinden olan Salihli Şiir İkindileri'nin 45'ncisi düzenlendi. Etkinlik kapsamında verilen Dianisos Onur Ödülü'nün bu yılki sahibi şair Refik Durbaş oldu.

Salihli Şiir İkindileri'nin 45'ncisi ünlü şair Nazım Hikmet Ran anısına Belediye Tiyatrosu'nda yapıldı. Ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ın da anıldığı Şiir İkindileri'ne, CHP'li Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, yazar Veysel Çolak, şairler Baki Ayhan, Cenk Gündoğdu, Güngör Tekçe, Şeref Bilsen, Tarık Günersel ve Ahmet Balkı, Moğollar Müzik Grubu'nun kurucusu Cahit Berkay ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılış konuşmasını yapan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, "Şiir İkindilerimiz, şüphesiz ki bu şiir ırmağının yüzyılardır gürül gürül akışının Salihli'yi serinletmesinden kaynaklanıyor. Yeni bir bahara erdik yine cemreler düştü. Bozdağlar çiçeklendi, asmalar yeşillendi, toprak bereketini sunmak üzere. Salihli'de toprağın bu cömertliğinin bizlerin şiirlerle karşılaması da bir başka bereket elbette. İşte bu bereketi 45. kez kutlamış olacağız. Salihlimiz'de şiirin kardeşliği bir kez daha insanın toprağın otun böceğin kardeşliğine dönüşecek. Her güz ve baharda olduğu gibi bu baharda şiir ırmağının kıyısında soluklanmaktan mutlu olacağız" dedi.

Başkan Okay, konuşmasının ardından Şiir İkindileri'nin en büyük ödülü olan Dianisos Onur Ödülü'nü şair Refik Durbaş'a verdi. Ödüle layık görülmekten mutluluk duyduğunu ifade eden şair Durbaş, 1958 yılında Salihli'de yaşadığını, ortaokulu burada bitirdiğini anlatıp, şiirlerinden bazılarını okudu. Daha sonra şairler Baki Ayhan, Cenk Gündoğdu, Güngör Tekçe, Şennur Sezer Şeref Birsel, Tarık Günersel şirlerinden örnekler sundu.

NAZIM HİKMET UNUTULMADI

Şiir İkindileri'nde, özel bölümü şair Nazım Hikmet Ran anısına yapıldı. özel bölüme, Salihli Belediyesi Kültür Yayınları'nca basılan "Nazım Hikmet Şiiri'nde İnsan Manzaraları" adlı kitabın yazarı Veysel Çolak, ünlü şairin şiirlerini okuması damgasını vurdu. Etkinlikte, şiir İkindileri'nin yayın organı niteliğini taşıyan "İz Dergisi' de katılımcılara ücretsiz dağıtıldı. Etkinlik, konuk şairlere günün anısına plaket verilmesi sonrasında Moğollar Grubu'nun kurucusu Cahit Berkay'ın mini konseriyle devam etti. - Manisa/ Salihli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dianisos Şiir Ödülü, Şair Refik Durbaş'a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement