Dibeklihan'da 'Halk Arenası' - Son Dakika
Güncel

Dibeklihan'da 'Halk Arenası'

Dibeklihan\'da \'Halk Arenası\'

BODRUM'daki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası 30 Ağustos Özel Programı'nın çekimlerine ev sahipliği yaptı.

31.08.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BODRUM'daki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası 30 Ağustos Özel Programı'nın çekimlerine ev sahipliği yaptı. Programa konuk olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 26'ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bu bayramın Cumhuriyet tarihinin en buruk Zafer Bayramı olduğunu söyledi.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nün kurucusu Cenap Tezer'in konuğu olarak Bodrum'a gelen Uğur Dündar, Halk Arenası 30 Ağustos Özel Programı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 26'ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u misafir etti. Özel bir kanalda canlı yayınlanan Halk Arenası programına  yoğun ilgi gösterirken zaman zaman izdiham yaşandı. Orhan Kemal Meydanı'ndaki canlı yayını izlemeye aralarında Prof.Dr. Erol Manisalı, gazeteci Ümit Zileli, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın baş danışmanı gazeteci Can Pulak, Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mazhar Vardar, tiyatro oyuncusu Dilek Türker, gazeteci yazar Nükhet Tatari, halk ozanı Rahmi Saltuk, emekli Tümamiral Ekmel Totrakan'ın da bulunduğu yaklaşık 1200 kişi geldi.

"ZAFER BAYRAMINI KUTLAMAMIZ İSTENMİYOR"

Yaklaşık 3 saat süren 30 Ağustos Özel Programı öncesinde konuşan Uğur Dündar, ülkedeki bir kesimin 30 Ağustos'un kutlanmasını istemediğini fakat onlara inat bu kutlamaların daha coşkulu yapılması gerektiğini savundu. Dündar, şöyle dedi:

"Benim gördüğüm kadarıyla her yıldan daha çok tebrik aldığım bir 30 Ağustos idrak ediyoruz. Bunun da bir anlamı olmalı. Çünkü bir kesim 30 Ağustos'u bu coşkulu kutlamamızı istemiyor. Onlara inat kutlayacağız. Bugünkü programda Başbuğ, 30 Ağustos zaferini, onun ardındaki gerçekleri büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasını, zaferin bizler için ne gibi anlamlar ifade ettiğini anlattı. Programın final bölümünde Suriye politikası, OHAL uygulamaları, büyük önder Atatürk'ün Türk milletine vasiyeti ve Falih Rıfkı Atay'ın '30 Ağustos zaferi ne demektir' anlatısı ile programı sonlandırdık."

"EN BURUK ZAFER BAYRAMI"

Yaz aylarını Bodrum'da geçiren Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Bu Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü ama şunu da ifade etmek gerekir; bu belki de Cumhuriyet tarihinin en buruk kutladığımız Zafer Bayramı. Çünkü geçtiğimiz haftalar içinde yaşadığımız olaylar, geldiğimiz nokta. Bu bayramı kutlamaya devam edeceğiz. Ama bu sene biraz yüreklerimiz buruk. Ülke kriz içinde. Krizlere alışık olun" diye konuştu.

- Bodrummuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dibeklihan'da 'Halk Arenası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement