Dice Kayek Couture Koleksiyonunu Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Dice Kayek Couture Koleksiyonunu Tanıttı

Dice Kayek Couture Koleksiyonunu Tanıttı

Dha DIŞ HABER - Dice Kayek Couture Koleksiyonunu Tanıttı Dice Kayek, 25-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Paris Haute Couture İlkbahar/Yaz 2015 Moda Haftası kapsamında ikinci "Couture" koleksiyonunu bugün Palais de Tokyo'da farklı bir sunum ile tanıttı.

26.01.2015 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Dice Kayek Couture Koleksiyonunu Tanıttı

Dice Kayek, 25-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Paris Haute Couture İlkbahar/Yaz 2015 Moda Haftası kapsamında ikinci "Couture" koleksiyonunu bugün Palais de Tokyo'da farklı bir sunum ile tanıttı.

Modanın sanatla buluştuğu 'DOLLHOUSE' isimli 2015 İlkbahar/Yaz Couture Koleksiyonu'nun ilham kaynağı, üç önemli çağdaş sanatçı, Hans Bellmer, Louise Bourgeois ve Anette Messager'nin ortak noktaları: yorumladıkları oyuncak bebekleri. Koleksiyonda, bu sanatçıların işlerinin yaratılma aşamasında uyguladıkları konseptlerden ve oyuncaklarını yorumlamalarında uyguladıkları sanat filozofilerinden esinlenildi. Farklı form, renk ve dokuların kullanılmasıyla ortaya çıkan 23 parçalık bu koleksiyon, ilham alınan sanatçıların ışığında modern bir oyuncak bebek evini temsil ediyor.

Dice Kayek, Fransız Pret-a-Porter ve Couture Federasyonu'na üye olup, Paris Couture resmi defile takviminde yer almaya hak kazanan ilk Türk markası olmuştu. Pret-à-porter moda haftalarından farklı olarak,"Haute-Couture" defileleri sadece Paris'e özel.

Resmi defile takviminde yer almak, yani defile yapabilmek, Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu üyelerinin titizlikle yaptığı seçim ile belirleniyor. Yeni federasyon başkanı Ralph Toledano'nun daha da sıkı uygulama ve şartları yürürlüğe soktuğu bu sezon birçok moda tasarımcısı elemeye tabi tutuldu. Çok katı kuralları ve uygulamaları bulunan Couture Federasyon Kurulu, Dice Kayek'i defile yapması için bir kere daha davet etti.

Couture yapan az sayıda moda evi bulunuyor. Christian Dior, Valentino, Chanel gibi büyük moda evlerinin defilelerini görsel birer şova dönüştürdükleri bu moda haftasında Dice Kayek'in defilesi de Christian Dior ile aynı gün gerçekleşti..

"Couture" koleksiyonlarının en önemli kurallarından biri 'el işçiliği?. Hemen hemen her şey el ile yapılıyor. Koleksiyonda yer alan giysilerde, katlama, drape, pilise, kırma gibi elde yapılan "Couture" teknikleri kullanılıyor. Her tasarımcı yeteneklerini ve "Couture" becerilerini bu hafta sergileyecek.

Dice Kayek Couture defilesi, "Couture" teknik ve kurallarına uygun olarak yapılmış 23 parçadan oluştu. Aynı zamanda, koleksiyonun yapım aşamasında bazı yeni, öncü ve farklı teknikler denendi. Koleksiyondaki bazı kıyafetler deconstruct ( yap-boz) tekniği ile parçalanıp, başka stildeki bir elbise ile birleştirilerek, reconstruct (yeniden yapıldı) edildi. Bu teknik ile iki değişik konseptte olan elbise bozularak, bambaşka bir konseptte olan üçüncü bir elbise ortaya çıktı.

Defileyi izleyen Paris Büyülelçisi Hakkı Akil 'Çok gurur verici hem yaratıcılık olarak, böyle güzel bir defilenin Türk stilistler tarafından bir Türk modacı tarafından yapılması çok çok gururlandırdı. Dice Kayek markası Paris'in en tanınan markalarından birisi oldu' dedi. Eşi İnci Akil de 'Herşey o kadar güzeldi ki çok büyük gurur duydum. Dizaynları çok moderndi. Çok gurur verici bir gün' diye konuştu.

Defile sonrası DHA'nın sorularını yanıtlayan Ayşe Ege 'Defile hazırlıklara sabah dörtte bitti. Couture defilesi için özel kumaş yaptırıyoruz. Couture'e uygun kumaşlarla yapıyoruz. Couture'de çok değişik teknikler kullanılıyor. O tekniklere uygun kumaş ve materyal kullanıyoruz. Taşları, işlemeyi veriyoruz. İşleme fikrini veriyoruz. İşlemeyi yapan bize çeşitli şeyler sunuyor ve seçiyoruz. İşleme aylar sürüyor. Üç gün sonra yeni koleksiyona başlamamız gerek. Bu iş böyle moda' şeklinde konuştu.

Ece Ege de defileyle ilgili olarak şunları söyledi: 'Paris Palais de Tokyo'da Haute Couture defilemiz gerçekleşti. Koleksiyonumuz yirmi üç elbiseden ibaretti. Temamız Hans Bellmer. Annette Messager ve Louise Bourgeois'in yaptığı işlerden çok etkilendim. Biraz Hans Bellmer'in meşhur bebeğinden, boz yap construction, deconstruction. Mesela bir ceket ve bir elbise var. Elbiseyi bölüp ceketi bölüp onları birleştirerek gibi bu tip işlemlerle ceket elbise, yelek elbise gibi asimetrik kıyafetler yaptık. Bir Haute Couture sezonu da tamamlanmış oldu. Arkası pileli etek önü pantolon smokin türü elbiselerde vardı çok yakıştı. Yakası cepleri saten daha çok abiye gece kokteyl smokinleri olduğu için pantolonlar hoşuma gitti?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dice Kayek Couture Koleksiyonunu Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement