Dicle Elektrik'ten Cizre ve Silopi'ye 37.4 Milyonluk Yatırım - Son Dakika
Ekonomi

Dicle Elektrik'ten Cizre ve Silopi'ye 37.4 Milyonluk Yatırım

Dicle Elektrik\'ten Cizre ve Silopi\'ye 37.4 Milyonluk Yatırım

Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesinde bulunan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve ilçelerinde enerji altyapısını güçlendirmek ve tüketicilerine kesintisiz enerji verebilmek için yatırımlarını aralıksız biçimde sürdürüyor.

13.08.2018 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesinde bulunan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve ilçelerinde enerji altyapısını güçlendirmek ve tüketicilerine kesintisiz enerji verebilmek için yatırımlarını aralıksız biçimde sürdürüyor.

Şırnak'ın en büyük ilçeleri olan Cizre ve Silopi'ye özelleştirme sürecinde 37 milyon 400 bin liralık yatırım yapan Dicle Elektrik her iki ilçede son olarak havai iletim hatlarını yer altına aldı, yeni trafolar ve dağıtım şebekesi kurdu, şehir aydınlatmasını ise iyileştirdi. Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, Cizre ve Silopi'de daha önce görüntü kirliliğine de neden olan elektrik kablolarının yer altına alınması ile güç artışı sağlanmasının yanında enerji arzının da daha güvenli hale geldiğini söyledi. Cizre'de bulunan Nusaybin Caddesinde Haziran ayı sonunda enerji hatlarının yer altına alınması işinin başladığını ve buradaki çalışmanın süratle tamamlandığını belirten il Müdürü Horoz, "Nusaybin Caddesindeki bu çalışmanın ardından Dicle-Şah Mahallesi ve Yafes Caddesinde bulunan havai hatların yeraltına alınmasına başlayacağız. Hazırlıklarımız devam ediyor. Yine ilçenin Konak Mahallesi ve Silopi Caddesinde 1.5 kilometrelik güzergahta hat döşeme çalışmalarımızı tamamladık. Sırasıyla havai hatlar sökülecek ve şebeke devreye alınacaktır. Cizre ilçemize 4 milyon lirası 2018'de olmak üzere özelleştirme sürecinde yaptığımız yatırım miktarı 19.5 milyon lira gibi ciddi bir rakama ulaşmıştır" dedi.

"Halkın takdir etmesi memnuniyet verici"

Silopi ilçesindeki yatırım çalışmaları ile ilgili olarak da bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, bu ilçeye 6.8 milyon lirası 2018'de olmak üzere özelleştirme sonrasında 17.9 milyon liralık yatırım yapıldığını, ilçenin İpek Yolu Bulvarındaki yatırım çalışmalarına Ağustos ayı başında başladıklarını ve çalışmaların halen devam ettiğini bildirdi. Murat Horoz, çalışmalarla ilgili bilgi verirken şöyle dedi:

"Koç İlköğretim Okulu ve 23. Cadde'den Grand Otel istikametine doğru iletim hatlarının yer altına alınması çalışmalarımız sürüyor. İlçe girişinden itibaren orta refüjlerdeki aydınlatma çalışmalarımız da devam ediyor. Silopi'deki enerji altyapısını iyileştirmeye ve yenilemeye dönük çalışmalarımız 2018 yılı yatırım planı ve şirket hedeflerimiz dahilinde devam etmektedir. İlçelerimizin adeta çehresini değiştiren, enerji gücü ile birlikte kalitesini de artıran bu çalışmalarımızın halk tarafından da takdir ediliyor olması bizleri fazlası ile memnun etmektedir." - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dicle Elektrik'ten Cizre ve Silopi'ye 37.4 Milyonluk Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.


Advertisement