Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Azaldı, Tehlike Sürüyor - Tekrar - Son Dakika
Güncel

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Azaldı, Tehlike Sürüyor - Tekrar

Dicle Nehri\'nde Su Seviyesi Azaldı, Tehlike Sürüyor - Tekrar

DİYARBAKIR'ın Eğil ilçesindeki Dicle Barajı'nda, yağış nedeniyle artan fazla suyun tahliyesi için dolusavaktaki açılmaya çalışılan radyal kapağının kazara kopması sonucu Dicle Nehri'nde dün artan su seviyesi bugün azaldı ancak tehlikenin sürdüğü bildirildi.

15.12.2018 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'ın Eğil ilçesindeki Dicle Barajı'nda, yağış nedeniyle artan fazla suyun tahliyesi için dolusavaktaki açılmaya çalışılan radyal kapağının kazara kopması sonucu Dicle Nehri'nde dün artan su seviyesi bugün azaldı ancak tehlikenin sürdüğü bildirildi. Bölgede son günlerde etkili olan aşırı yağış nedeniyle Dicle Barajı'ndaki fazla suyun Dicle Nehri'ne tahliyesi amacıyla dolusavaktaki 3 radyal kapaktan açılmaya çalışılan biri, perşembe günü saat 18.30 sıralarında kazara yerinden koptu. Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nce verilen bilgi üzerine bölgeye tedbir amaçlı itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Eğil, Yenişehir, Sur, Çınar ve Bismil ilçelerinde de belediye ve cami hoparlörleri aracılığıyla yerleşim yerlerinde bulunan vatandaşlar uyarılarak, nehir yatağından uzak durmaları istendi. Dün su seviyesinin 4 metre yükselmesiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Hevsel Bahçeleri ile tarihi On Gözlü Köprü çevresindeki iş yerlerini su bastı. Bugün su seviyesinin bir miktar düştüğü gözlenirken, yetkililer tahliyesi süren su nedeniyle oluşabilecek tehlikenin sürdüğünü belirtti. AFAD ve diğer görevlilerin, nehir kıyısı çevresindeki bekleyişi sürüyor.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Azaldı, Tehlike Sürüyor - Tekrar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement