Dicle Üniversitesinin Yeni Rektörü Prof.dr. Talip Gül Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Dicle Üniversitesinin Yeni Rektörü Prof.dr. Talip Gül Göreve Başladı

Dicle Üniversitesinin Yeni Rektörü Prof.dr. Talip Gül Göreve Başladı

DİYARBAKIR'daki Dicle Üniversitesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Rektör Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın tutuklanması ardından YÖK tarafından atanan Prof.Dr. Gülfettin Çelik görevini yeni rektör Prof.Dr. Talip Gül'e devretti.

15.08.2016 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'daki Dicle Üniversitesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Rektör Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın tutuklanması ardından YÖK tarafından atanan Prof.Dr. Gülfettin Çelik görevini yeni rektör Prof.Dr. Talip Gül'e devretti. Yapılan rektörlük seçimlerde 170 oy alarak Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından birinci sırada sunulan listede yer alan Prof. Dr Talip Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atandığı rektörlük görevine başladı. Dicle Üniversitesi'nde 8 yıl görev yaptıktan sonra görev süresi dolmadan terör örgütü FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanan Rektör Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç'tan boşalan koltuğa atanan Prof. Dr. Gülfettin Çelik görevini devretti. Dicle Üniversitesi Rektörlük makamında yapılan devir teslim törenine eski Rektör Prof.Dr. Gülfettin Çelik, yeni atanan Rektör Prof.Dr. Talip Gül, üniversite yönetimi, öğretim görevlileri ile doktorlar katıldı.  FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Prof.Dr. Jale Saraç'ın tutuklanmasıyla atanan Prof.Dr. Gülfettin Çelik, Türkiye'nin son günlerde olağan dışı bir durumla karşı karşıya kaldığını belirterek, şöyle dedi:

"Adeta devletin kendini koruma refleksinin tabi olduğu bir dönemi yaşadık. Bu çerçevede Diyarbakır ve özelde de Dicle Üniversitesi ayrı bir gündem oluşturdu. 21 Temmuz itibariyle YÖK görevlendirilmesiyle buraya Rektör vekili olarak geldim. Bugün görevimi Cumhurbaşkanımızın atamasıyla görevi devir almış olan Prof.Dr. Talip Gül hocamıza devrettim."

Cumhurbaşkanın atamasıyla görevi devir alan yeni rektör Prof.Dr. Talip Gül ise, ülkenin olağan üstü bir durum geçirildiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Gülfettin hocanın biraz daha burada çalışmasını isterdik. Ama bugün 23-24'ncü günü bu Üniversiteye gerçekten çok hizmetler yaptığını biliyoruz. Dün bir toplantı yaptık. Arkadaşlarında ifadesi 6 aylık işi 22 günde yaptıklarını söyledi. Dolayısıyla Gülfettin hoca benim daha doğrusu bizim işimizi rahatlattı. Çok fazla mesafe kat ettiler, gece-gündüz çalıştılar. Bundan dolayı sanırım bizim ekibimizin işi biraz daha kolay olacak. Ben 31 yıldır bu üniversite'nin mensubuyum, ama hak ettiği yerde değil. Üniversitemizi çok iyi bir yere getirmek zorundayız. Bunun için de hepimize görev düşüyor. Öncelikle devletimizin desteği, Diyarbakır halkımızın desteği ve siz değerli hocalarımın desteğiyle biz bu üniversitemizi çok iyi bir yere getireceğimize inanıyorum."

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Talip Gül, Prof.Dr. Gülfettin Çelik'e üniversiteye hizmetlerinden dolayı plaketler ve hediyeler verdi. Rektör Prof.Dr. Gül'ü üniversite yönet,mi ve öğretim görevlileri kutladı.

PROF.DR. TALİP GÜL KİMDİR?

Prof.Dr. Talip Gül, 1959 yılında Kars'ta dünyaya geldi. Üniversite eğitimin ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Gül, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde doktora yaptı. 1985-89 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. İyi derece İngilizce bilen Gül'ün uzmanlık alanı; kadın hastalıkları ve doğum. 1993 yılında doçent olan Gül, 1998 yılında profesör ünvanını aldı. Gül, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyeliği, TSRM Derneği Üyeliği, Jinekolojik Endoskopi Cerrahi Derneği Üyeliği, Üreme Tıbbı Derneği Üyeliği, Jinekolojik Endoskopi Derneği Üyeliği, Türk Ürojinekoloji Derneği Üyeliği görevlerinde bulundu. Gül, bilimsel dergi hakemlikleri kapsamında da Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi Danışma Kurulu Üyeliği, Türkiye Klinikleri Jinekoloji Obristik Dergisi Hakem Kurulu Üyeliği, Journal of Gynecolgy and Obstetriks Hakem Kurulu Üyeliği, Jinekoloji ve Obstetrik Bülteni Hakem Kurulu Üyeliği'nde görev aldı.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dicle Üniversitesinin Yeni Rektörü Prof.dr. Talip Gül Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement