Didim 3. Vegan Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Didim 3. Vegan Festivali Başladı

Didim 3. Vegan Festivali Başladı

Türkiye'de ilk ve tek olan Vegan Festivali'nin üçüncüsü, Aydın'ın Didim ilçesinde başladı.

19.04.2019 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk ve tek olan Vegan Festivali'nin üçüncüsü, Aydın'ın Didim ilçesinde başladı. 4 gün sürecek festival Apollon Tapınağı çevresinde gerçekleştirilirken, festivalde vegan yiyecek ve içecekler ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Avrupa'da ikinci, Türkiye'nin ise ilk Vegan Festivali olan ve Vegan kenti ilan edilen Didim'de 3. Vegan Festivali başladı. Binlerce yıllık Apollon tapınağı çevresinde kurulan festival alanı renkli görüntülerle başladı.

Didim Belediyesi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu ile çeşitli dernek ve vakıfların katkı sunduğu festival 4 gün sürecek. Festivalin resmi açılışının 20 Nisan Cumartesi günü yapılacağı bildirilirken ilk günkü festivalde stantların tamamının dolu olduğu, yerli firmaların yanı sıra ulusal firmalarında yerlerini aldıkları görüldü. Didim belediye başkanı A.Deniz Atabay, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş ve Didim Belediye meclis üyeleriyle birlikte stantları gezerek hem ürünleri yerinde gördü hem de vegan ürünleri denedi.

Başkan Atabay, festivalle ilgili yaptığı değerlendirmede "Bugün 3. düzenliyoruz. İlgi alakayı görüyorsunuz. 100 metrelik yeri 45 dakikada geldim. Vatandaşımızın ilgisi çok fazla, şuna çok sevindim. Buraya el yordamıyla geldik çünkü Türkiye'de bununla ilgili referans alabileceğimiz bir örneği yoktu geçmişte ama görüyorum ki tabii halkın katılımı önemli, yerli insanlarımızın bizzat evden yaptığı getirdiği yiyecekleri burada sunmalı önemli. En önemli olan şeylerden bir tanesi özellikle vegan konusunda yiyecek anlamında ulusal firmaların çoğunu burada görüyorum. Süt üreticileri, peynir ve sucuk olsun her türlü hepsinin üreticileri burada. Ulusal firmaların katılıyor olması Didim vegfest'in rüştünü ispat etmeye başlaması demektir" diye konuştu.

Başkan Atabay, festivalin Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci olduğunu kaydederek "Vegan felsefesinin önce Türkiye'ye sonra da bütün Avrupa'ya yayılmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin birinci, Avrupa'nın ikinci vegan kentidir Didim ama önemli olan o kalabalığı buraya çekecek olan ana unsurların burada birleşmiş olmasıdır. Yani yerel yöneticiler ve üreticilerle ulusal firmaların 3. festivalde burada buluşmuş olmaları beni çok mutlu etti" dedi.

Festivalde stant açan üreticilerin bir kısmı ilk kez bazıları ise 3. kez festivalde yerlerini aldıklarını belirterek, ilgi ve alakandan da memnun olduklarını belirtti. Festivale gelen ziyaretçiler ise ilk kez vegan ürünlerini tattıklarını ifade ederek, bazıları da festivalin çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade ettiler.

22 Nisan Pazar gününe kadar sürecek festivalde vegan yemeklerinin yanı sıra vegan ürünlerinden yapılmış içecekler, tatlılar, döner ve sucuklar göze çarptı. 4 gün sürecek festivalde, mutfak atölyeleri, çeşitli paneller, çocuklara yönelik atölye çalışmaları ile konserler yer alacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Didim 3. Vegan Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emekli Vatandaşın Geçim Sıkıntısı
    11:54 Emekli Vatandaşın Geçim Sıkıntısı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan emekli Süleyman Kısacıkoğlu, emekli maaşı ile geçinemediğini belirterek, yaşadığı zorlukları anlattı. Kısacıkoğlu, maaşının eskiden yettiğini ancak fiyatların yükselmesiyle geçinememeye başladığını söyledi. Emekli maaşından başka geliri olmadığını belirten Kısacıkoğlu, ay başından ay başına zor çıktığını ve cenazesini dahi defnetmek için para biriktiremediğini ifade etti.

  • TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı
    11:53 TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı

    TARİŞ Pamuk Birliği'nin olağan genel kurulunda yapılan 'sahte delege' şikayeti üzerine Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, sahte belgelerle delege yapıldığını tespit ettiklerini ve dosyaları ilgili bakanlık ve müdürlüklere ilettiklerini belirtti. Müfettişlerin incelemelerine başladığı bildirildi.

  • CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu
    11:52 CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu

    CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hitaben, Trabzon'da istihdam sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin kapatılacağı iddialarına karşı çözüm üretme çağrısı yaptı. Suiçmez, çağrı merkezinin kapatılması durumunda 350 kişinin işsiz kalacağını ve bu durumun ciddi mağduriyetlere yol açacağını belirtti.

  • Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı
    11:51 Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan huzur güven uygulamasında 1 tabanca ve 12 fişek ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında 1.97 gram uyuşturucu ve 66 tablet ele geçirilerek 2 şüpheli tutuklandı.

  • Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu
    11:51 Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

    Aras Kargo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Tarsus'ta 11 bin fidanı toprakla buluşturdu. Ege Orman Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Aras Kargo çalışanlarının çocukları fidanlara kendi isimlerini verdi. Aras Kargo, doğayı koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonuyla hareket ederek, erken yaşta farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

  • Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
    11:49 Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi

    Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Özlüce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atv sürücüsü çarptığı yayanın arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek sürücüyü gözaltına aldı.

  • 11:46 "Jakuzi" tartışması ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nin borcu dudak uçuklattı

    Son dönemlerde "jakuzi" tartışmaları ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nde güncel borç tablosu belediye binasına asıldı. Tabloya göre; belediyenin yaklaşık 2 milyar TL'lik borcu var


Advertisement