Didim'de Bireysel Silahlanmaya Hayır Konseri - Son Dakika
Yerel

Didim'de Bireysel Silahlanmaya Hayır Konseri

Didim\'de Bireysel Silahlanmaya Hayır Konseri

26 Aralık tarihinde sahne aldığı işletmede çıkan kavgada omzuna kurşun isabet eden sanatçı Erdal Duman için ‘Bireysel Silahlanmaya Hayır’ başlığı altında dayanışma gecesi düzenlendi.

03.05.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26 Aralık tarihinde sahne aldığı işletmede çıkan kavgada omzuna kurşun isabet eden sanatçı Erdal Duman için 'Bireysel Silahlanmaya Hayır' başlığı altında dayanışma gecesi düzenlendi.

Didim'de 26 Aralık 2013 tarihinde sahne aldığı işletmede bir müşterinin silahına sarılması sonucunda omzundan yaralanan ve vücudunda kalıcı hasar oluşan sanatçı Erdal Duman için Dayanışma gecesi düzenlendi. Dün akşam saat 20.00'da Nurallah Kocabıyık Kültür Merkezinde gerçekleşen geceye Erdal Duman'ın Sanatçı dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİREYSEL SİLAHLANMAYA HAYIR !

Gecenin açılış konuşmasını Erdal Duman'ın dostlarından Özgür Barış Mercan, yaptı. Mercan konuşmasında "Bu kötü durumu özetlemek için Köroğlu'nun 'Tüfek icad oldu mertlik bozuldu' sözleri aklıma geliyor. Evet silah icad oldu gücü konusunda da pek iştahlı olduk, silahı hayatımıza bilerek ve isteyerek soktuk. Bizler değimliyiz mertçe dövüşmek yerine silahlarla birbirine tuzaklar kuran çocuklar yetiştiren. O çocuklar şimdi büyüdü ve hayata hazırlar. Güçlüler bir merminin çekirdeği kadar, güçlüler barut kokusunun havaya saldığı zehir kadar, umutları ateşlediği kovan kadar, yaktıkları can kadar. Ama biliyorum ki bugün buradan yeni umutlar yeşerecek. Birileri panzehirler yetiştirecek bu zehirlenmiş topraklara. Silahı sevdirmeyin dostlar. Geleceğe güvenle bakmak elimizde. Her şeye inat sevginizi büyütün yüreğinizde, büyütün ki korkularınız küçülsün. Büyütün ki silahlar sussun türkülerimiz, şarkılarımız şiirlerimiz konuşsun" dedi.

Konuşmanın ardında Muzaffer Öztürk, Vedat Demirhan ve Grup Eflatun üyeleri sahne alarak katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Gecenin sonunda sahneye çıkan Erdal Duman ise benzer olayların bir daha yaşanmamasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti.

ZANLI HALA YAKALANAMADI

Geçtiğimiz 26 Aralık tarihinde Erdal Duman'ın sahne aldığı Altınkum Aytepe mevkiindeki bara müşteri olarak gelen, Süleyman K. İşyeri çalışanları ile girdiği tartışma sonucu rastgele 4 - 5 el ateş açmış, kurşunlardan biri tavandan sekerek Duman'ın omzuna saplanmıştı. Duman, olayın ardından çeşitli ameliyatlar geçirmesine rağmen sağ tarafında kısmı felç durumu oluşmuştu. Olayın zanlısı Süleyman K. İse olayın üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hala yakalanamadı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Bireysel Silahlanmaya Hayır Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement