"Didim Zeytin Festivali" Başladı - Son Dakika
Yerel

"Didim Zeytin Festivali" Başladı

Didim Ziraat Odası öncülüğünde 1.Didim Zeytin Festivali Didim'de başladı.

20.10.2012 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Ziraat Odası öncülüğünde 1. Didim Zeytin Festivali Didim'de başladı.

Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, festivalde yaptığı konuşmada, son yıllarda zeytincilikte ciddi artışın kaydedildiğini belirterek, üretime bağlı olarak tüketimin de artırılması için bilim insanları, devlet, üretici ve üniversitelerin işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise "Temennim bu oluşuma Didim öncülüğünde bir çok kentimizin de dahil olmasıdır. Bu birlikler sayesinde kültürler ve medeniyetler kaynaşması da yaşanacak ilçemize, ilimize ve ülkemize katkı sağlayacaktır" dedi.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, tarımsal faaliyetler içerisinde zeytincilikle ön plana çıkan Didim'de 1 milyon zeytin ağacı olduğunu ve dikimin devam ettiğini söyledi.

Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği'nde Türkiye'yi Didim'in temsil ettiğini de hatırlatan Gökdemir, ülkede zeytin üretimiyle ön plana çıkan ilçelerin de birliğe dahil olması için çağrıda bulundu.

Akdeniz Zeytin Şehirleri Ağı Başkanı Enrico Lupi de konuşmasında, 14 üyesi olan birliğin henüz bir yaşında olduğunu belirtti.

Lupi, birlik çalışmalarının UNESCO tarafından desteklenmek amacıyla incelemeye alındığını söyledi.

Amaçlarının Akdeniz'de bir lobi oluşturmak olduğunu aktaran Lupi, "Bu birlik ile Akdeniz çanağının ekonomik gücünü göstermemiz lazım. Bu şekilde devletleri ve sosyal kurumları da birleştirecek kültürel ve ekonomik mesaj vereceğiz" diye konuştu.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın'ın birçok tarımsal ürünün yetişmesinde ülkenin ilk sıralarında yer alan verimli topraklar üzerinde yer aldığını belirtti.

Konuşmaların ardından Fas Zeytin Araştırma Temsilcisi Noureddine Ouazzanı tarafından makineli dikim ve toplama konularında hazırlanan bir sunum yapıldı.

Daha sonra katılımcı birlik üyelerine plaket verildi.

Muhabir: Bahri Aşık/ Suat Deniz/ Gülcan Kaplan

Yayıncı: Erdem Gültekin - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Didim Zeytin Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement