Dijital Dünyada Yönetimin Yeni Stratejileri Tartışıldı… - Son Dakika
Güncel

Dijital Dünyada Yönetimin Yeni Stratejileri Tartışıldı…

Dijital Dünyada Yönetimin Yeni Stratejileri Tartışıldı…

Türkiye'nin KOBİ'lere yönelik sürdürülebilir yapılar oluşturması için çalışmaların paylaşıldığı Management Forum Turkey'de " Yönetimde Yeni Stratejiler ve Değişen Bakış Açıları " Celal Toprak moderatörlüğünde masaya yatırıldı.

26.04.2018 15:48  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Crossover Türkiye Genel Müdürü Mine Dedekoca , Yönetimde Yeni Stratejiler Panelinde Suriye'den ülkemize mülteci olarak gelenlerin ekonomiye kazandırılması ile ilgili deneyimlerini paylaştı ; Dedekoca " Suriye'den kendi alanında uzman birçok mülteci ülkemize gelmiş durumda. Adaptasyon ile ilgili olarak gerekli eğitimler verildiği takdirde , uzmanlıklarından freelance olarak faydalanarak , kendilerini ekonomiye kazandırma fırsatı verebiliriz. Bunun için verilecek eğitimler ve dijitalleşen dünyanın fırsatlarından faydalanmak yeterli olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'DE FIRSATLAR DAHA NET DEĞERLENDİRİLMELİ…

Dünya'nın kimya devlerinden Toray International'ın Türkiye Genel Müdürü Alper Ensari Türkiye'deki fırsatların daha net görülmesi gerektiğinin altını çizdi " Her ülkenin , her kültürün sistemi farklı global firmaların bulundukları ülkelerde çalışanlarına yönelik kültür yönetimini adapte etmeleri daha verimli ortamlar oluşturmakta. Türkiye'deki ana sorun yüksek performans bekliyoruz fakat insanlara bu performansı sağlayabilecekleri alet edavatı vermiyoruz. Örneklendirmek gerekirse , Toray International dünyada Kimya üzerine geniş çaplı innovasyon çalışmaları yapan bir firma. Türkiye'de birçok sektörde hammadde ithal olarak geliyor. Meselapetrokimya tesislerimiz sınırlı , burda üretim yapmak istesek , bizde hammaddeyi yurtdışından getirerek üretim yapmak durumunda kalacağız. Bu üretimi çevre ülkelere Türkiye üzerinden ihrac edecek olsak bile , ülkemizde kalacak net miktar oldukça düşük olacaktır. Bu nedenle , innovasyon ile çalışma performansını artırmak için ülkemizdeki belirli hammadde üretimlerini artıracak alt yapı çalışmalarını yapmamız gerekmekte " dedi.

INNOVASYON OLMADAN İLERİ GİTMEK MÜMKÜN DEĞİL

Lexmark International CEEMEA Genel Müdürü Sinan Emon oturum süresince Uluslararası yönetim stratejilerine değindi. Sinan Emon " Bir endüstri devrimi daha yaşıyoruz, yaşadığımız bu endüstri devrimi komponent oluşumlardan chip teknolojisine geçiş süreci. Dünya da artık 18 ayda bir komponent ürünler için yapılan çalışma ile boyutlar yarı yarıya küçülüyor. Artık küçülmede bir atom boyutuna indirgenmiş durumda. O nedenle de artık yönetim sadece matematiksel very analizleri yapılarak değil , adaptasyon politikasına doğru değişiyor. Dünya'nın her ülkesinde o bölgenin ana unsurlarını göz önüne almadan yönetebilmeniz mümkün değil . Bu her şartta çalışanları da etkilen bir süreç. Artık , innovasyon olmadan ilerlememiz mümkün değilken , bu innovasyonun şampiyonlarını da şirket kültürleri çerçevesinde yetiştirmek lazım " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dijital Dünyada Yönetimin Yeni Stratejileri Tartışıldı… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antakya'da Otomobilin Motor Bölümüne Sıkışan Kedi Yavrusu Kurtarıldı
    18:24 Antakya'da Otomobilin Motor Bölümüne Sıkışan Kedi Yavrusu Kurtarıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kedi yavrusu, yapılan kontrollerin ardından doğal ortamına bırakıldı.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.


Advertisement