Dijital Ekranlar Hastanelerin Havasını Değiştirdi - Son Dakika
Ekonomi

Dijital Ekranlar Hastanelerin Havasını Değiştirdi

Dijital Ekranlar Hastanelerin Havasını Değiştirdi

Son yıllarda yaygınlaşan dijital ekranlar hastane ortamını daha sıcak hale getirdi.

06.08.2017 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda yaygınlaşan dijital ekranlar hastane ortamını daha sıcak hale getirdi.

Digital signage çözümlerinin hastanelerde kullanılmasıyla olumlu sonuçlar elde edildiğini açıklayan iDisplay Genel Müdür Yardımcısı Serap Şahin Tunç hastanelerdeki değişimi anlattı.

İnsanların hastane ortamında stresli olduklarını hatırlatan iDisplay Genel Müdür Yardımcısı Serap Şahin Tunç, hastane girişleri, bekleme salonları, resepsiyon ve ortak kullanım alanlarında dijital ekranların hasta ve hasta yakınlarını rahatlattığını ve pozitif bir ortam sağladığını söyledi.

Son dönemde kullanımı artan digital signage çözümlerinin hastanelerde tercih edildiğini belirten Tunç, doktor odalarının önündeki küçük ekranlardan, hastane girişindeki videowall ekran çözümlerine kadar çeşitli lokasyonlarda dijital ekranlara yer verildiğini ve bu ekranlarda faydalı, bilgilendirici, rahatlatıcı ve hasta yakınlarına güven aşılayan içerikler sunulduğunu kaydetti. "Hastanelerde kullanılan ekranlar hastalara bilgi verirken aynı zamanda hastalar ve hasta yakınları için rahatlatıcı bir etki oluşturabiliyor" diyen Tunç, doktorların odasının önündeki küçük ekranlarda doktor hakkında bilgiler verildiği takdirde hastam emin ellerde, yetkin bir doktor ilgileniyor hissi uyandırılabiliyor ve bu sayede hasta yakınlarının gerginlik seviyesi azalıyor" diye konuştu.

Hastalara ve hasta yakınlarına güven telkin eden içeriklerin olumlu sonuçlar verdiğine değinen Tunç şöyle konuştu: "Dijital görüntüleme çözümleri hastane ortamını daha modern ve daha teknolojik hale getiriyor. Artık hastalar hastaneye girdikleri andan itibaren bu dijital ekranlar sayesinde yönlendiriliyor, gerekli bilgiyi edinebiliyor, doktorunu izleyebiliyor, muayene sırasını öğreniyor ve varsa hastanenin özel yayınını yine bu ekranlardan takip edebiliyor"

Dijital ekranların hastane-hasta iletişimini daha ideal seviyeye taşıdığının altını çizen Tunç, hastanelerin, insanların kendini iyi hissettiği sıcak bir ortama dönüştürülebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Dijital Ekranlar Hastanelerin Havasını Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement