Dijital ve Teknoloji Dünyasının Kalbi İstanbul'da Atacak - Son Dakika
Güncel

Dijital ve Teknoloji Dünyasının Kalbi İstanbul'da Atacak

Dijital ve Teknoloji Dünyasının Kalbi İstanbul\'da Atacak

Webit Kongresi, 10-11 Ekim tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek.

06.09.2012 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dijital, telekomünikasyon ve inovasyon dünyasının öncüleri, yatırımcılar, girişimciler, hükümet temsilcileri ile Google, eBay, Unilever, BBC, Coca-Cola, Microsoft, Facebook, Yahoo! gibi birçok markanın üst düzey yöneticilerini bir araya getiren etkinlik, 2012 yılında İstanbul'a taşınıyor.

Kongre, sadece iki gün içinde 60'ın üzerinde ülkeden 6.000'i aşkın ziyaretçiye, dünyanın dört bir yanından 150 konuşmacıya, 7 paralel konferansa, Webit Ödül Töreni'ne ve 50'nin üzerinde uluslararası ve yerel katılımcının yer alacağı ticaret fuarına yapacağı ev sahipliği ile eşsiz bir şölene hazırlanıyor. Webit, EMEA bölgesinden ve dünya genelinden katılacak misafirler için eşi görülmemiş bir network imkanı da sunuyor.

7 paralel konferans, sektöre liderlik eden seçkin bir konuşmacı grubu ve toplamda 100 saatin üzerinde konferans programı ile aralarında mobil pazarlama, telekom, girişimcilik, teknoloji, uygulama geliştirme, sosyal medya, e-pazarlama, reklamcılık ve e-ticaret'e gibi alanlara odaklanacak olan Webit, iki gün boyunca İstanbul'da dijital ve teknoloji dünyasının nabzını tutmaya hazırlanıyor.

Ekim ayında İstanbul'da düzenlenecek kongre, Google, Facebook, Adobe, Intel, Mozilla, Yandex, PayPal, IBM, Opera, Qualcomm, Digital Ecosystems gibi dünyanın en yenilikçi şirketleri ile Forrester, Boston Consulting Group, Arthur D Little gibi araştırma ve danışmanlık şirketlerinden tanınmış konuşmacı ve üst düzey yöneticileri katılımcılar ile buluşturacak. Edelman, OMD, G2, DDB Tribal, LBi, Huge gibi iletişim dünyasının lider firmalarının direktörleri ile Ferrero, Nokia, Renault'nun üst düzey marka temsilcilerinin ve TechCrunch, The Next Web, Wall Street Journal'dan dijital medya temsilcilerinin yanı sıra Webit 2012, Etihad Etisalat (Mobily), Mobinil (Africa), Deutsche Telekom AG, Orange, Azerfone Telekom firmalarının CEO'ları da dahil olmak üzere birçok ünlü isme ev sahipliği yapacak. Bakanlar ve üst düzey hükümet temsilcileri ise e-Yönetişim'in geleceğini masaya yatıracak.

Webit'e Türkiye'den konuşmacı olarak katılacak yöneticiler arasında ise Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, PayPal Türkiye Ülke Direktörü Kıvanç Onan, Google Bölgesel MEA Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, Mikro Ödeme Sistemleri Kurucusu ve CEO'su Alper Akcan, Mobilera Kurucu Ortağı ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Arda Kertmelioğlu, Peak Games Kurucu Ortağı ve ve CSO'su Rina Onur, euro.message CEO'su ve Kurucu Ortağı Altuğ İnci ve Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan ile Garanti Bankası İnteraktif İletişim ve Tasarım Müdürü Evrim Ersoy yer alıyor. Ayrıca, Doğuş Medya Grubu Televizyon ve Video konulu özel bir panele ev sahipliği yaparken, IAB Türkiye ise Türkye'nin Dijital Manzarası başlıklı bir sunum yapacak.

Sektör liderleri ile temasa geçin

Konferanslar, atölye çalışmaları ve panellerin yanı sıra kongre aynı zamanda, sektör liderleri ve profesyonellerinin bir araya gelerek işletmeleri için yeni ticari ipuçları edinebilecekleri, işbirlikleri ve bağlantılar sağlayabilecekleri, bu sayede işlerini bir üst düzeye çıkarmak üzere network oluşturabilecekleri bir ortama da zemin oluşturuyor.

"Webit Kongresi için Türkiye ve İstanbul'u seçmemizin nedenleri arasında şehrin zengin ekonomisi, Avrupa ve EMEA pazarları içindeki önemli rolü ile genç ve aktif nüfusu yatıyor. Bölgedeki en güçlü ekonomilerden biri olan Türkiye'nin, dijital dünya ile ARGE'nin büyüme potansiyeli açısından muazzam bir konuma sahip olduğuna inanıyoruz. İstanbul'un ise EMEA'nın yeni sıcak noktası ve dijital merkezlerinden biri olma yönünde son derece yüksek bir çekiciliği bulunuyor. Biz de Webit olarak bu potansiyeli sonuna kadar destekleyeceğiz! Webit'in Türk iş dünyasının küresel açıdan genişlemesi adına da yeni ufuklar açacağına inanıyoruz" diyen e-Academy Yönetim Kurulu Başkanı ve Webit Kongresi'nin Kurucusu Plamen Russev (www.Russev.com) "Webit Kongresi, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve dünya genelindeki diğer pazar oyuncuları için öncü rolü oynuyor, dijital ve teknoloji dünyasının sınırlarını zorluyor, trendleri belirliyor ve yeni iş fırsatları yaratıyor. Webit Kongresi, sektör adına söz söyleyen önemli konuşmacıların ve dünyanın önde gelen yöneticilerinin bölgesel pazar oyuncuları ile bir araya geldiği ve iş fırsatlarını keşfettiği tek etkinlik. Geçen yıl Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Webit'te 5.000'i aşkın ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl da İstanbul'da, 60 ülkeden 6.000'i aşkın ziyaretçinin dijital dünyanın geleceğinin belirleneceği etkinlikte aramızda yer almasını bekliyoruz" diye devam etti.

KONGRE GÜNDEMİ - 7 paralel konferans, fuar, ödül töreni ve Webit Partisi:

1. Telekom dünyasının geleceğe damga vuracak büyük olayı, Telekom Konferansı'nda!

Telekom, yeni dijital çağdan etkilenecek sektörlerin başında geliyor. Telekom Konferansı, telekom şirketleri için bugünün ve geleceğin odak pazarlarındaki fırsat ve zorlukları masaya yatırıyor. Konferans gündemi aynı zamanda hangi yeni iş modellerinin öne çıkacağı sorusunun cevabını da arayacak. Örneğin, telekom şirketleri için yatay ve dikey uygulamalara (örn. Bulut, M2M) geçmelerinde yeni ortaklık fırsatları nelerdir? Kamu Hizmetleri'nden Otomobil Üreticileri'ne kadar, gerçek zaman destekli işletme artık bir kitle pazar fenomeni haline gelmiş durumda. Ayrıca, tüm dikey segmentlerden yenilikçi oyuncular ile operatörler dünyası, "Akıllı çözümler" etrafında yenilikçi teklifler geliştiriyor. Konferans, Telekom Şirketleri ve OTT oyuncularının dost mu düşman mı olduğunu araştıracak; yani diğer bir deyişle, telekom şirketleri Skype ve Facebook'dan nasıl para kazanacaklarını öğrenecekler mi, yoksa Skype ve Facebook telekom şirketleri haline mi gelecek? gibi sorulara yanıt aranacak. Sonuncu, fakat bir o kadar önemli bir başlık da, eYönetim trendleri olarak öne çıkıyor. Günümüzde kamu idarelerinin artık yenilikçi, maliyet etkin, müşteri odaklı olması gerekiyor. Dijital dünyada güven ve güvenlik, gerek hükümet altyapıları gerekse müşteri odaklı hizmetler için oldukça yeni başlıklar.

Telekom Konferansı'nın konuşmacıları arasında, Etihad Etisalat (Mobily) Genel Müdürü ve CEO'su Khalid Omar Al Kaf, Azerfon LLC Yönetim Kurulu Başkanı Yorgos Ioannidis, Mobinil CEO'su Yves Gauthier, Deutsche Telekom AG M2M Başkan Yardımcısı Jurgen Hase ve AB Telekom Düzenleme Kurumu (BEREC) Başkanı Dr Georg Serentschy ile Avusturya Federal e-Devlet İdaresi'nden Christian Rupp gibi EMEA bölgesinin en başarılı telekom şirketleri ile kamu kurumlarının önemli CEO ve üst düzey yöneticileri bulunuyor.

2. Dijital Pazarlama ve İnovasyon Konferansı ile tempoyu hissedin

Webit katılımcılara, birinci sınıf dijital ve pazarlama kanaat önderleri ile bir araya gelerek onlarla bilgi alışverişinde bulunma fırsatını da sunuyor. Konferansta sunulacak kapsamlı vaka çalışmaları ve açılış konuşmalarının yanı sıra dinleyiciler ile panelistlerin sektörü bekleyen zorluk ve fırsatları birlikte keşfedeceği heyecan verici tartışma panelleri ise katılımcıların, sorularına alanının en tanınmış uzmanlarından cevap bulmasını sağlayacak.

İlk gününde kapılarını Sosyal Medya, Mobil ve Dijital Yaratıcılık Akımları ile açacak olan konferansın ikinci gününde ise Pazarlama & Reklam, Video, İnovasyon ve Oyunlaştırma (Gamification) Akımları ele alınacak. Konuşmacılar arasında, Facebook EMEA Direktörü Diego Oliva, Bwin Eş CEO'su Norbert Teufelberger, OMD EMEA Başkanı Nikki Mendonca, Intel Labs Başkan Yardımcısı Prof. Martin Curley, LBi Baş Kreatif Görevlisi Chris Clarke, IBM Social Business Evangelism Başkan Yardımcısı Sandy Carter, Mozilla Kurucu ve Başkanı Tristan Nitot, Adobe Systems, Inc. Dijital Pazarlama İş Kolu Pazarlama Başkan Yardımcısı Aseem Chandra, G2 CEO'su Pietro Leone, Boston Consulting Group Kıdemli Ortağı ve Sorumlu Müdürü David R. Dean, Al Jazeera Network Mobil Medya Direktörü Safdar Mustafa, Huge Ortağı ve Küresel Kreatif Direktörü Joe Stewart, DDB Tribal Group CEO'su Alina Kessel gibi isimler öne çıkıyor.

3. AppsWorld ve Masterclasses'a katılmak ister misiniz?

Etkinliğin ilk gününde DevCamp atölye çalışması, uluslararası ve yerel geliştirici topluluklarını, geliştiriciler ve yeni kurulmuş şirketler için mobil, web, dijital varlıklar ve esnek ödeme akışları gibi başlıklarda yeni fikirler sunacak efsanevi dijital markalardan biri ile bir araya getirecek. Geliştiriciler, PayPal ve Adobe tarafından düzenlenecek birkaç saatlik DevCamp atölyesine katılabilecek.

Dört saatlik dijital yaratıcılık uzmanlık semineri, yaşayan bir efsane olan, Huge Ortağı ve Küresel Kreatif Direktörü Joe Stewart tarafından verilirken, iki saatlik SEO uzmanlık semineri ise SEMPO Yönetim Kurulu Başkanı Kristjan Mar Hauksson'un liderliğinde düzenlenecek.

4. Geleceğin Liderleri ve Girişimciler Konferansı'nda başarı hikayelerinin arkasında yatan sırrı keşfedin

Geleceğin Liderleri ve Girişimciler Konferansı ile profesyoneller, gerek bugün gerekse gelecekteki iş ortakları ile buluşabilir, meslektaşları ve yatırımcılar ile fikir alışverişinde bulunabileceği eşsiz bir network oluşturma fırsatlarından yararlanarak bunları karlı bir işe dönüştürme olanağı yakalayabilir. Konferansta, Almaz Capital Partners Yönetici Ortağı Alexander Galitsky, The Next Web Avrupa Editörü Robin Wauters, TechCrunch Avrupa Editörü Mike Butcher, Mangrove Capital Partners Yöneticisi Eugene Mizin, The Wall Street Journal Teknoloji Editörü Ben Rooney, Springboard Sorumlu Müdürü Jon Bradford, Israel Venture Network Direktörü Isabel Maxwell, about.me Kurucusu ve CEO'su Tony Conrad ve daha birçok dünyaca tanınmış konuşmacı, girişimcilik, inovasyon, ilham ve pazarlama konularındaki içgörülerini paylaşacak. Konferans sadece markaların hayranlık verici başarısının ardında yatan sırrı ortaya çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda başarılı yeni şirketlerin nasıl kurulup bunların yurtdışında nasıl büyütülebileceğinin ipuçlarını da sunuyor. Gelişen piyasaların avantajlarının yanı sıra girişimcilere yön göstermek amacıyla mevcut fırsatlar ve zorlukları ne olduğuna dair bir SWOT analizi de katılımcıları bekliyor. Dünyayı tüm şiddetiyle etkisi altına alan "Oyunlaştırma" fikrinin de ele alınacağı konferans, The StartUp Yarışması kazananlarının yatırımcıları "ikna etmek" için sahnede başlangıç sunumlarını yapmaları ile sona erecek.

5. Genç girişimciler Webit StartUp Yarışması ile keşfediliyor

Webit Geleceğin Liderleri Konferansı'nın en önemli anlarından birini de, genç girişimcilere kendilerini yatırımcılar karşısında kanıtlama fırsatını sunan StartUp Challenge Elevator Pitches yarışması oluşturuyor. Yarışmaya bu yıl 52 ülkeden, aralarında iki Türk şirketi decoreko.com ve IndoDef'in de bulunduğu 503 katılımcı başvurdu. Kendi iş modelini sunarak pazarlama yeteneklerini sergileyen yarışmacılar arasından 21 kazanan isim belirlendi. Bu kazanan isimlerin her birine, Webit Kongresi Expo fuarında bir stand tahsis edilerek Geleceğin Liderleri Konferansı'ndaki 200'den fazla yatırımcıya ulaşma fırsatı tanındı. Bu, yatırımcıları kendi şirketlerine yatırım yapmaya ikna etmeyi arzulayan yeni kurulmuş şirketler için özellikle büyük bir fırsat anlamına geliyor.

6. e-Ticaret, gelişen yeni kanal

e-Ticaret konferansı, birçok vaka çalışması öne çıkartılarak perakende, e-ticaret, satış ortaklığı, mobil pazarlama ve ölçümleme ile e-ticaretin vazgeçilmez bir parçasını oluşturan SEO'nun geleceğine ilişkin ipuçları sunuyor. Konferans ayrıca, sosyal medya ve teknolojinin kullanıcıları nasıl etkilediğine, önemli satın alma kararlarının nasıl verildiğine, satın alma yöntemlerine ve milyonlarca dijital/ sosyal pazarlama çalışması arasında markanın nasıl ön plana çıkartılabileceğine dair içgörüler sunuyor.

7. Dijital dünyaya dair ücretsiz seminerler ile zihninizi besleyin

Webit'12 kendilerini sosyal oyunculuk (social gaming), dijital reklamlar, bulut bilişim ve daha birçok popüler konseptin yanı sıra hedef kitle ile nasıl güvenilir bir biçimde temasa geçilip etkileşimde bulunulabileceği hakkında daha da geliştirmek isteyen girişimcilere ücretsiz seminerler de sunuyor. Bu seminerler aynı zamanda, mobil geleceği ve uygulama reklamcılığını da açıklayarak indirilme rakamları milyonları bulan harika bir mobil uygulamanın nasıl yaratılabileceği konusunda da bilgiler sunuyor.

8. 2 günlük Expo fuarında kendinizi gösterin

Webit'in markalara kendilerini ve ürünlerini gösterme ve gelecekteki müşteri ve ortakları ile etkileşime geçme şansını sunduğu Expo fuarı, önde gelen evangelist yatırımcılar, risk sermayedarları ve özel sermaye şirketleri ile temasa geçmeyi mümkün kılmasından ötürü başlı başına bir network oluşturma alanı olarak yorumlanabilir.

9. Webit Ödülleri ve Webit Partisi

İlk günün sonunda düzenlenecek olan muhteşem Webit Ödülleri'ni, eşsiz ve eğlenceli bir akşam için tüm Webit ziyaretçilerini bir araya getiren geleneksel Webit Partisi izleyecek.

Webit'12'ye kaydolmak, etkinlik, konuşmacılar, gündem ve bundan önceki Webit etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için http://www.webitexpo.com/ adresini ziyaret ediniz.

Webit Kongresi destekçileri:

Digital Ecosystems, Yandex, PayPal, Softlayer, Garanti Bankası, Gemius, IHS, ThinkDigital, Crimtan, ikoo, Qualcomm. Platinum medya ortakları: Doğuş Medya Grubu, Kinetic, Nokta.

Webit Kongresi, dünyada aralarında IAB Europe, Çevrimiçi Yayıncılar Derneği (OPA), Avrupa İletişim Ajansları Derneği (EACA), EGTA, Arap ICT Örgütü (AICTO) gibi tüm önde gelen uluslararası sektörel ve ticari derneklerin stratejik sektörel desteği ve çok sayıda yerel ve bölgesel dernek, devlet, sektör ve ticaret kuruluşlarının desteği ile düzenlenen tek etkinlik olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dijital ve Teknoloji Dünyasının Kalbi İstanbul'da Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.


Advertisement