Dijitalleşme Endeksi'ne Bu Yıl da Katkı Sağlayacak - Son Dakika
Güncel

Dijitalleşme Endeksi'ne Bu Yıl da Katkı Sağlayacak

Vodafone Türkiye, geçen yıl ilk kez hayata geçirilmesinde destek verdiği Accenture Dijitalleşme Endeksi'nin çalışmalarına bu yıl da katkı sağlayacak.

29.05.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye, geçen yıl ilk kez hayata geçirilmesinde destek verdiği Accenture Dijitalleşme Endeksi'nin çalışmalarına bu yıl da katkı sağlayacak.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki şirketlerin dijitalleşme oranlarının ölçümünde bilimsel bir yaklaşım ve sistematik bir metodolojinin kullanılması açısından bir ilk olma özelliği taşıyan Accenture Dijitalleşme Endeksi, özel sektörü ve akademik dünyayı bir araya getirirken, dijitalleşmenin önemi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Bu yıl da Accenture, Vodafone Türkiye, Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle değerlendirilecek sonuçların ardından oluşturulacak rapor, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin sektörlerindeki dijitalleşme durumunu ve dijitalleşme sürecinde kendi durumlarını tespit etmelerine imkan tanıyacak.

Yapılan araştırmalar, dijitalleşen şirketlerin, kaynaklarını artırmadan gelirlerini sektörlerinin ortalama yüzde 9 üzerinde büyüttüğünü ortaya koyarken, karlılıklarını sektörlerinin ortalama yüzde 26 üzerinde gerçekleştirdiğini gösteriyor. Dijitalleşen şirketler, pazar değerlerini de yükseltebiliyor.

Vodafone Türkiye, Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin dijitalleşme endeksinin hesaplandığı Accenture Dijitalleşme Endeksi'ne destek vermenin yanı sıra şirketlerin dijital dönüşümleri için çalışmalar gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Vodafone Türkiye'nin, şirketlerin dijitalleşme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurduğu Yarına Hazırım Platformu, otomotivden beyaz eşyaya her sektörden şirketin ihtiyaçlarını analiz ederek bu ihtiyaçlara uygun çözümler sunuyor.

Vodafone, Yarına Hazırım Platformu ile Türkiye'nin dört bir yanındaki 41 bin işletmenin Dijitalleşme Endeksi'ni hesapladı. Vodafone Grubu ise global çapta 462 milyon bireyin ve 20 milyon işletmenin dijitalleşmesi için önemli yatırımlar yapmayı sürdürüyor.

Vodafone Türkiye'nin KOBİ'ler ve büyük işletmeler için Accenture ile birlikte geliştirdiği Yarına Hazırım Platformu ve Dijitalleşme Endeksi'ne ek olarak, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ ve TBV'nin katkılarıyla Accenture ile gerçekleştirilen Accenture Dijitalleşme Endeksi çalışmasında, Türkiye'nin önde gelen firmalarının dijital dönüşüm yolculuklarındaki mevcut durumlarının tespit edilmesine destek olunuyor.

Vodafone Türkiye'nin desteğiyle hayata geçirilecek Accenture Dijitalleşme Endeksi 2016'da hem Türkiye'nin "Dijitalleşme Öncüleri" hem de "Dijitalleşmede En İyi Gelişim Gösteren Şirketler" belirlenecek. Raporda, dijitalleşmenin getirdiği avantajlarla ilgili bilgiler sunulması öngörülürken, şirketlere özel tavsiyelerde de bulunulması hedefleniyor.

"Günümüz iş dünyasında şartlar ve rekabet koşulları çok hızlı değişiyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Yarına Hazırım Platformu aracılığıyla Türkiye'nin dijitalleşmesini sağladıklarını belirterek, "Günümüz iş dünyasında şartlar ve rekabet koşulları çok hızlı bir şekilde değişiyor ve işletmelerin bu değişime hazır olmaları gerekiyor. Artık tüm işletmelerin işlerini daha büyütmek ve başarılı olmak için dijitalleşme sürecine ayak uydurmaları şart. Hem bireyleri hem de kurumları dijital dünyanın oyuncusu haline getirme hedefiyle yaklaşık 2 yıl önce Dijital Dönüşüm Hareketi'ni başlattık." ifadelerini kullandı.

Aksoy, Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedeflediklerini, program kapsamında milyonlarca bireyi dijitalleştirdiklerini aktardı.

Kurumlarla da dijitalleşme diyaloğunu başlattıklarını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Vodafone olarak Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını ve ihtiyaçlarını Temmuz 2014'ten bu yana Yarına Hazırım Platformu ile belirmeye devam ediyoruz. 'www.yarinahazirim.com' adresinden tüm işletmelere ücretsiz olarak Dijitalleşme Endeksi'ni hesaplama fırsatı sunuyoruz. Yarına Hazırım Platformu aracılığıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye'de KOBİ'lerin ortalama Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardık.

Dijital dönüşüme liderlik etme vizyonuyla Türkiye'nin ortalama Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 75'e çıkarmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda geçen yıl ilk kez Vodafone'un desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfının katkılarıyla hayata geçen Accenture Dijitalleşme Endeksi'ne ikinci yılında bir kez daha destek vermekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'nin dijital dönüşümünü sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz."

Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaş ise "Dijitali DNA'larında bulundurabilen şirketler dünya liginde rekabet ederek geleceğin şirketleri olabilecek. Bugün, küresel ekonominin yüzde 33'ünün halihazırda dijitalden etkilendiğini görüyoruz. Dijitalleşmeyi iş yapış şekillerinin merkezine taşıyabilecek şirketler, sadece kendilerini büyütmekle kalmayacak ülke ekonomisi için de bir güç teşkil edecek. Biz de bu yıl ikincisini hayata geçireceğimiz Accenture Dijitalleşme Endeksi'nin şirketlere dijital dönüşüm yolculuklarında yol göstereceğine dolayısıyla da Türkiye ekonomisinin büyümesine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dijitalleşme Endeksi'ne Bu Yıl da Katkı Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement