Dikili DSP Belediye Başkan Adayı Yusuf Altıparmak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dikili DSP Belediye Başkan Adayı Yusuf Altıparmak Açıklaması

Dikili DSP Belediye Başkan Adayı Yusuf Altıparmak Açıklaması

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, DSP'den Belediye Başkanlığına aday olmasının ardından seçim çalışmalarına hızlı girdi.

03.03.2014 16:22  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, yerel seçimlerde DSP'den Belediye Başkanlığı'na aday olmasının ardından seçim çalışmalarına hızlı girdi. Deliktaş Köyü'nüne sarı poşuyla giren Altıparmak, zeybek oynamayıp vatandaşlardan oy istedi.

Altıparmak, Dikili'nin en büyük köyü olan Deliktaş'a, Bülent Ecevit Meydanı'nda 150, Çandarlı yolu üzerinde de 30 kadar araç ile toplam 180 araçlık konvoyla giren Belediye Başkan Adayı Yusuf Altıparmak'ı burada bin kişilik köylü vatandaş karşıladı. Kendisinin de çiftçilik yapmasından dolayı, köylünün alışık olduğu gibi başında sarı poşu ile köye gelen Altıparmak coşkuyla karşılandı. Deliktaş Atatürk Meydanı'nda 'Halkçı Başkan' tezahuratlarıyla karşılanan Belediye Başkan Adayı Yusuf Altıparmak, "Biz hepimiz siyasete 40 yıl, 45 yıl hizmet etmiş insanlarız. Ben çoluğumla çocuğumla hiç bir tehdide kulak asmadan mücadele ettim. Diğer arkadaşlarımın da büyük mücadelesi oldu. Gelin görün ki Cumhuriyet Halk Partisinin kapısını bilmeyen, içine hiç girmeyen, 5 kuruş para ödemeyen, hiç bir katkı koymayan, Cumhuriyet Mitinglerine bile katılmayan, partinin koyduğu çeşitli eylemlere, protestolara katılmayan, asla meydana bile çıkmayan birini beyefendinin köylüsüymüş diye aday olarak koyuyorlar. Al götür Denizli'ye aday koy, hayrını gör, senin olsun" dedi.

"ÇOK ALIN TERİ DÖKTÜM"

Enginar bahçelerinde kendisiyle birlikte çalışan işçi kadınlarında yanına çıkmasının ardından konuşmasına devam eden Altıparmak, "Bakın ben bu işçi kardeşlerimle birlikte çok alın teri döktüm. Bana iş ürettiler. Bu annelerle beraber aynı tastan su içtik. Aynı kaptan yemek yedik. Sarı poşuyu herkes takamaz. Sarı poşu demek emektir, alın teridir, kardeşliktir. Sarı poşuyu takmakla köylülük olmuyor. Bu işler o kadar bedava değil. Ben bu tabandan gelen insanım. Köylümün akşam ne yediğini, sabah ne yiyor, zeytinde ne çekiyor, malı ne oluyor, banka borcunu nasıl ödüyor hepsini duyan, onlarla birlikte hisseden ve yaşayan insanım. Ben para kazanıp sevdiğim insanların malı icradan satılırken alanlardan değilim. Eğer benim param varsa o dostumun malını icradan almam. Ona yardım ederim" dedi.

"2 KADROLU VETERİNER ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK"

Köylerden, özellikle de Çandarlı, Bademli, Deliktaş'tan listesine meclis adayı koymayan adaylara yönelik hitap eden Altıparmak, "Çandarlı çantada keklik, Deliktaş, Yaylayurt nasılsa çantada keklik, onlar bize oy verirler. Neden onları adam yerine koyalım. Sen Çandarlı'dan kimseyi koyma, Deliktaş'tan kimseyi koyma, Dikili'de ne kadar rant sahibi varsa hepsini bir araya topla. Halk bunları alttan alta değerlendiriyor" dedi. Sözlerine devam eden Altıparmak; "Dikili'de ilk yapacağım icraatlardan birisi köyler için 2 tane kadrolu veteriner almak olacak. Hayvanlarınızın tedavisi için 5 kuruş para vermeyeceksiniz. Dikili'de ne hizmeti varsa burada da aynısı olacak. Aynı imkanlardan faydalanacaksınız" diye konuştu.

"DELİKTAŞ EĞİLMEZ, BUNU HERKES GÖRECEK"

4.sırada meclis üyesi adayı olan Selami Demirel ise yaptığı konuşmada "Burada bulunan bütün arkadaşlarım bilir ki Deliktaş asla eğilmez, Deliktaş Dikili ekonomisinin lokomotifidir. Ben Yusuf Başkanımın köyüm için söylediklerinden dolayı gurur duydum, siz de gurur duyun. Size meclisinde yer vermeyenlere, size saygı duymayanlara, Deliktaş'ın eğilmeyeceğini gösterin. Yusuf Başkan diyor ki Deliktaş'ta yeni bir nesil büyüyor. Dikili'nin çocuklarına ne yapılırsa, Deliktaş çocuklarına da aynısı yapılacak. Benim arka bahçem edebiyatı artık bitecek. Deliktaş eğilmez, bunu herkes görecek" dedi.

ZEYBEK OYNADI

Konuşmaların ardından köylünün arasına giren Yusuf Altıparmak zeybek oynadı. Yaptığı gövde gösterisi ardından demeç veren Belediye Başkan Adayı Yusuf Altıparmak; "Asıl şimdi startımızı verdik. Her geçen gün daha da genişliyor. Bize inanan vatandaşlarımızı asla mahçup etmeyeceğiz. Seçimleri ezici üstünlük sağlayarak alacağız. Çünkü halkımız kadromuza bakarak, son bir buçuk yılda yaptığımız hizmetlere bakarak, kimin iş yapacağını değerlendiriyor. Bünyemize sürpriz katılımlar gerçekleşiyor. Biz her kesimi kucaklıyoruz. Bizim rantla, parayla pulla işimiz olmaz. Dini, dili, ırkı, kimliği ne olursa olsun herkes bizim kardeşimiz. Biz Dikili'nin halk hareketiyiz. Bizim merkezimizde insan var" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dikili DSP Belediye Başkan Adayı Yusuf Altıparmak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement