Dikili Kumsalları Yaz Sezonuna Hazır - Son Dakika
Güncel

Dikili Kumsalları Yaz Sezonuna Hazır

Dikili Kumsalları Yaz Sezonuna Hazır

İzmir'in ve Kuzey Ege'nin gözde turistik bölgesi Dikili ilçesindeki kumsal ve plajlar yeni sezona hazırlanıyor.

03.05.2018 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneşi, denizi, kumsalları, doğal güzellikleri, tarihi ve mistik yapısıyla " Kuzey Ege'nin Yıldızı" olarak adlandırılan Dikili'de, yaz sezonu seferberliği başlatıldı. Dikili Belediyesi ekiplerinin Çandarlı'dan Madra Çayı'na kadar olan sahil bandında yürüttüğü temizlik çalışmalarında plaj kumları özel tasarlanmış makineyle elenerek içerisindeki midye kabuklarından, sigara izmaritlerinden, ağaç, cam ve metal parçacıkları ile taşlardan ayıklanıp, havalandırılarak hem dezenfekte ediliyor hem de pırıl pırıl yapılıp düzeltiliyor.

İKİ KOLDAN ÇALIŞMA

Dünyaca ünlü mavi bayraklı plajları da kapsayan çalışmada Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe sahillerinde iki koldan seferberlik başlattı. Çalışmalar bir taraftan Çandarlı Doğu Plaj'ından Bademli sahillerine doğru adım adım ilerlerken diğer taraftan da Madra Çayı bölgesinden ilçe merkezine doğru yürütülüyor. Çandarlı Doğu ve Batı Halk Plajları ile Salihleraltı bölgesinde bulunan Günışığı, Dikili Konakları, Mavi Köy, Halk Eğitimciler sahil sitelerinin sakinlerinin kullandığı kumsallar özel tasarlanmış kum temizleme makinesi ile hummalı bir şekilde temizlenip, kullanıma hazır hale getirildi.

ÇALIŞMALAR SEZON BOYUNCA ARTARAK SÜRECEK

Saatte ortalama 12 bin metrekarelik kumsalın temizlendiği çalışmalar kapsamında 350 poşet dolusu midye kabuğu, ağaç dalları, metal parçaları, taş ve cam kırığı, sigara izmariti ile pet şişe kapaklarının da arasında bulunduğu çok sayıda yabancı madde ve atık kumsaldan arındırıldı. Ekiplerin kaliteli ve hijyenik plajlar oluşturmak için büyük gayret gösterdiği çalışmanın ikinci etabında da Pissa, Killik, Hayıtlı ve Denizköy plajlarındaki kumlar havalandırılıp, özel eleme makinesiyle elenerek, atıklardan temizlenip dezenfekte edilecek. Sezon boyunca Dikili Belediyesi ekipleri tarafından artarak sürdürülecek çalışmalarla, güzel bir sezon geçirilmesi hedefleniyor.

"2018 YILI YAZ SEZONU DİKİLİ'NİN SEZONU OLACAK"

Dikili'nin bu yaz sezonunda da tatilcilerin rotası arasında yer alacağına inandıklarına vurgu yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "23 Nisan tatili ile birlikte ilçemize yönelim başladı. Geçtiğimiz yıl 550 bin civarında bir nüfusa ev sahipliği yapmıştık. Bu yıl da yerli turistler yine Dikili'mizi tercih edecek. Yabancı turistlerin de kentimize gelmeleri konusunda aktif bir tanıtım çalışması sürdürüyoruz. Tüm planlamamızı yaz sezonda kentimizin nüfusunun 750 bin bandında olacakmış yaptık ve belediye olarak yaz sezonuna hazırız, kumsallarımız da hazır. Dikili'nin denizi, güneşi, tarihi ve kültürel dokusu tüm sıcaklığıyla konuklarını bekliyor. İnanıyorum ki, 2018 yılı yaz sezonu Dikili'nin sezonu olacak ve çok iyi bir sezon geçireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili Kumsalları Yaz Sezonuna Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement