Dikili'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Dikili'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

Dikili\'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümü coşku ile kutlandı.

15.09.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü coşku ile kutlandı. Kutlama programında ilk tören Atatürk Meydanında yapıldı. Törene Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, resmi ve özel kamu kuruluşlarının daire amirleri, muhtarlar, baro temsilciliği, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumundan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Atatürk Meydanında gerçekleştirilen kutlama töreni protokol, öğrenciler ve vatandaşların yerlerini almasıyla başladı.Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak yaptı.Altıparmak şunları söyledi: "Bundan 91 yıl önce verdiğimiz bağımsızlık savaşı ile Cumhuriyet yolunda bir zafer daha kazandık. Ancak savaşları, acıları bu ülke insanı çok iyi biliyor. Savaşların hiçbir zaman galibi olmaz. Dileğimiz bundan sonra bu savaşların olmaması. Barışın her zaman galip gelmesi. Bu vesile ile halkımızın bayramını kutluyor, bugün bu topraklarda özgürce yaşamamamızı sağlayan bize Cumhuriyet'i hediye eden Ulu Önderimiz Atatürk'ü ve silah arkadaşlarının önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum"

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler şiirler okudu, Dikili Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri beğeni ile izlendi. Akşam yapılan kutlamalarda ise fener alayına ve Atatürk Meydanı'nda ki Yeni Türkü konserine 3000'den fazla kişi katıldı. Konser öncesi bir konuşma yapan Yeni Türkü'nün solisti Derya Köroğlu; "Bugün Dikili'nin kurtuluş günü şenliklerinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çünkü Dikili'nin yeri bizde bambaşkadır. 87'de ilk Olof Palme Barış Anıtı'nın açılışında burada bir konser vermiştik. Belediye Başkanı Osman Özgüven'di. Daha yeni olan parçalarımızı burada söylemiştik. Dolayısıyla yıllar sonra tekrar birlikte olmanın onuruyla merhaba diyorum" dedi.

Konser sonunda Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak katılımlarından dolayı Yeni Türkü'ye Dikili'nin simgesi haline gelen Olof Palme Barış Anıtı verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dikili'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement