Dikili'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Dikili'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

Dikili\'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

Dikili'nin kurtuluşunun 91.yılı törenlerle kutlandı.

16.09.2013 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törenler Atatürk Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ve istiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Dikili'ye yeni atanan Kaymakam Mustafa Nazmi Sezgin'in de katıldığı törende Dikili'nin kurtuluşunun 91. yıl dönümü bir konuşma yapan Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak vatandaşların bayramını kutladı. Altıparmak; "Bundan 91 yıl önce verdiğimiz bağımsızlık savaşı ile Cumhuriyet yolunda bir zafer daha kazandık. Ancak savaşları, acıları bu ülke insanı çok iyi biliyor. Savaşların hiçbir zaman galibi olmaz. Dileğimiz bundan sonra bu savaşların olmaması. Barışın her zaman galip gelmesi. Bu vesile ile halkımızın bayramını kutluyor, bugün bu topraklarda özgürce yaşamamamızı sağlayan bize Cumhuriyet'i hediye eden Ulu Önderimiz Atatürk'ü ve silah arkadaşlarının önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum" dedi.

Daha sonra öğrenciler şiirler okudu, Dikili Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri beğeni ile izlendi. Akşam yapılan kutlamalarda ise fener alayına ve Atatürk Meydanı'nda ki Yeni Türkü konserine 3000'den fazla kişi katıldı. Konser öncesi bir konuşma yapan Yeni Türkü'nün solisti Derya Köroğlu; "Bugün Dikili'nin kurtuluş günü şenliklerinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çünkü Dikili'nin yeri bizde bambaşkadır. 87'de ilk Olof Palme Barış Anıtı'nın açılışında burada bir konser vermiştik. Belediye Başkanı Osman Özgüven'di. Daha yeni olan parçalarımızı burada söylemiştik. Dolayısıyla yıllar sonra tekrar birlikte olmanın onuruyla merhaba diyorum" dedi.

Konser sonunda Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak katılımlarından dolayı Yeni Türkü'ye Dikili'nin simgesi haline gelen Olof Palme Barış Anıtı verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement