Dikili Resimleri Sergisi İstanbul'da! - Son Dakika
Güncel

Dikili Resimleri Sergisi İstanbul'da!

Dikili Resimleri Sergisi İstanbul\'da!

'Çalar Fırça' dokunuşlarını tuvallerine taşıyan 'Ressam İsmail Altınok'un Dikili temalı resimleri, İstanbul Doku Sanat Galerisi'nde sergilenerek, sanatseverlerle buluşuyor.

03.01.2018 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendini resmi öğretmeye ve anlatmaya adamış değerli sanatçı ve eğitimci İsmail Altınok'un Soyut manzara resimlerinden oluşan 'Dikili Resimleri (Son Dönem)' resim sergisi, 04 Ocak 2018 tarihinde İstanbul'da, Doku Sanat Galerisi ev sahipliğinde başlıyor. Sergi 23 Ocak 2018 tarihine kadar gezilebilir.

'Sanatçı, sanat dünyasında genellikle gözardı edilen öznel gerçekliğin evrensele ulaşmada oynadığı önemli role dikkat çekmiştir'

"İsmail Altınok manzara resimlerinde etrafında ki doğayı kendine özgü bir tarzda öyle bir soyutlar ki, serbest, belirgin ve kesişen fırça darbeleriyle oluşturduğu renk lekeleriyle yüzey hareketleri yaratır. Bu hareketlilik etkisiyle oluşturduğu biçimler yoluyla resimlerinin plastik değerini artırır. Altınok'un bu resimleri, renk ve geometrik soyutlamaya dayalı geçmiş çalışmalarını gölgede bırakacak kadar yetkin uygulamalardır. Sanatçı, resimlerine konu olan nesneleri, bir diğer deyişle fotografik gözlemlerini kendine özgü bir soyutlama yoluyla önce biçime, ardından renk lekesine indirger.

İsmail Altınok Kimdir?

Ressam, sanat emekçisi ve öğretmen İsmail Altınok, Cumhuriyet'e 3 kala 1920 yılında Burdur'da doğdu. İzmir Öğretmen Okulu'nda Abidin Elderoğlu'nun, 1943 yılında bitirdiği Gazi Eğitim Enstitüsü'nde Malik Aksel ve Refik Epikman'ın öğrencisi oldu. 1942 yılında Cemal Tollu ile tanıştı. Ankara'da Eşref Üren ve Cemal Bingöl ile dostluklar kurdu. Eskişehir Lisesi, Ankara Atatürk Lisesi, Namık Kemal Ortaokulu, Ankara Koloji ve Kıbrıs Limasol 19 Mayıs Lisesi'nde resim öğretmenliği yaptı. 1955 yılında bir grup sergisi için Fransa'ya giderek bir ay Paris'te bulundu.
1959 yılında İtalyan hükümetinin bursunu kazanarak dört ay Roma'da kaldı. 1943 yılından itibaren Devlet Resim Sergilerine katılan ve çeşitli ödüller kazanan ressam, 1973 yılında öğretmenlikten emekli oldu.

İsmail Altınok'un ilk resim sergisi Ankara'da Devrim İlkokulu'nda (1948), sonuncusu ise 2001 yılı Aralık ayında Ankara İş Bankası Sanat Galerisi'nde açtığı retrospektif sergidir. Resim sanatı üzerine yazdığı kitapların yanı sıra, çeşitli konferanslar verdi: "Bugünkü Türk Resmi", "Türk Resminin Sorunları", "Sanatın Tanımı", "Vasarely", "Toplumcu Görüş ve Resim Sanatı", "Olumlu Sanat, Olumsuz Sanat", "Resimde Kimlik Arayışı" bunlardan belli başlılarıdır.
Sağlık sorunları nedeniyle ömrünün son yıllarında resmi bırakmak zorunda kaldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili Resimleri Sergisi İstanbul'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement