Dikilililer Cumhuriyet türkülerine coşkuyla yoldaşlık etti - Son Dakika
Güncel

Dikilililer Cumhuriyet türkülerine coşkuyla yoldaşlık etti

İzmir'in Dikili İlçesi'nde Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında konser veren Tolga Çandar, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

31.10.2016 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birbirinden güzel türkülerini Cumhuriyet ve Dikilililer için söyleyen Çandar, konser sonrasında Dikilililer tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Dikili Belediyesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yılında, Dikilililere unutamayacağı bir bayram coşkusu daha yaşattı. Dikili Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen Fener Alayı ile start verilen Cumhuriyet Şöleni'ndeki coşku Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen Tolga Çandar Konseri ile doruklara ulaştı.

Cumhuriyet Coşkusu Dikili Sokaklarına Yansıdı

Dikili Belediyesi, 28 Ekim Cuma günü ilk meşalesini yaktığı Cumhuriyet kutlamaları hafta sonu da tüm hızıyla devam etti. Kentte düzenlenen kutlamaların finalinde gerçekleştirilen Tolga Çandar ile Cumhuriyet Konseri, Dikilili cumhuriyet sevdalılarına unutamayacakları bir bayram coşkusu daha yaşattı. Dikili Bülent Ecevit Kavşağı'nda başlayan Fener Alayı coşkusunun sıcaklığında Dikili Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen Tolga Çandar Konseri öncesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Bayramı için kentte gönderdiği mesajı okundu. CHP liderinin mesajı alanı hınca hınç dolduran vatandaşları coştururken, Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyete bağlılık ile birlik ve bütünlük vurguları da büyük alkış aldı.

"En Büyük En Önemli Bayramımız Kutlu Olsun"

Cumhuriyet Şöleni kapsamında gerçekleştirilen ve sunumunu Serpil Taşel'in yaptığı etkinlik kapsamında Dikili Atatürk Meydanı'nı dolduran Dikilililere seslenen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "En büyük, en önemli bayramlardan biri olan Cumhuriyet Bayramını tüm yasaklamalara rağmen büyük bir dayanışma ve kararlılıkla kutlamaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek başladığı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün karanlıkların panzehiri cumhuriyettir. Bunu 15 Temmuz günü yaşadığımız kalleş darbe girişimde çok daha iyi gördük. Eğer birileri Cumhuriyeti güçsüzleştirmek isterse, yobazın biri çıkar, egemenliği, demokrasiyi ve bütünlüğümüzü tehdit eder ve darbe yapmak ister. Ama sadece ister. Çünkü bunu başaramaz. Karşısında Cumhuriyetçileri bulur, 15 Temmuz da bulduğu gibi. Bir daha yüksek sesle söylüyoruz; biz Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız. İşte bu nedenle diyoruz ki, ne askeri darbe, ne sivil darbe. Yaşasın tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Atatürkçülük. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, bu topraklarda şanlı ay-yıldızlı bayrağımız altında özgür bir şekilde yaşamamızı sağlayan ve canları, kanları pahasına mücadele eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin doğum günü kutlu olsun"

"Dikili Atasını Çok Seviyor"

Başkan Tosun'un konuşmasının ardından alkış yağmurunda sahneye çıkan Cumhuriyet Türkülerin yiğit sesi Tolga Çandar, Canlar Merhaba ve Sarı Saçlı Mavi Gözlüm türkülerinin yanı sıra Ege türkülerini seslendirdi. Alkışın hiç kesilmediği konserin sonunda usta sanatçı Çandar, konserini Dikilililerle birlikte İzmir Marşı'nı seslendirerek tamamladı. Konserin sonunda usta sanatçı Tolga Çandar'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, günün anısına çiçek takdim eden Başkan Tosun, "Dikili Atasını ve Cumhuriyeti çok seviyor. Bu sevdasından da asla vazgeçmeyecek" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikilililer Cumhuriyet türkülerine coşkuyla yoldaşlık etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement