Dilek Doğan Davasında Karar Sanık Polise 6 Yıl 3 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

Dilek Doğan Davasında Karar Sanık Polise 6 Yıl 3 Ay Hapis

Arama yapılan evinde polislerden birinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti.

17.03.2017 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arama yapılan evinde polislerden birinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Mahkeme sanık polis Y.M için Bilinçli taksirle ölüme sebep oldu dedi ve 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

Sarıyer'de Dilek Doğan'ı ölümüne neden olan merminin çıktığı silahın sahibi, özel harekat polisi Y.M., Bilinçli taksirle öldürmeye sebebiyet vermek suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Doğan'ın ailesi, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve çok sayıda avukat katıldı. Tutuksuz sanık Y.M. de duruşmada hazır bulundu. Kapalı görülen duruşma sonrası mahkeme heyeti davayı karara bağladı. Mahkeme verdiği kararda, suç konusunun önem ve değeri, olayın meydana geliş şekli, sanığının kusurunun yoğunluğu, meydana gelen sonucun ağırlığı dikkate alındığını belirterek, sanığı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemi bilinçli taksirle işlediğine kanaat getiren mahkeme yarı oranında artırım yaparak cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Sanığın müspet davranışlarda bulunmasını indirim nedeni sayan mahkeme sonuç olarak 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti.

ANNE DOĞAN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan duruşma sonrasında Benim yavrumu hiçe saydılar diyerek gözyaşı döktü.

Adliye dışında karara tepki gösteren bir grup da Dilek Doğan ölümsüzdür, Dilek için adalet istiyoruz şeklinde slogan attı. Bu grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Sarıyer'de 18 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında, polisin silahından çıkan kurşununun isabet etmesiyle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan davasının karar duruşması yapıldı.

Dilek Doğan Davasında Karar Sanık Polise 6 Yıl 3 Ay Hapis
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dilek Doğan Davasında Karar Sanık Polise 6 Yıl 3 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement