Dilencinin üzerinden 26 bin 300 lira para çıktı! Savunması şaşkınlık yarattı: Paralar, zekat ve fitre olarak verildi - Son Dakika
3.Sayfa

Dilencinin üzerinden 26 bin 300 lira para çıktı! Savunması şaşkınlık yarattı: Paralar, zekat ve fitre olarak verildi

Bursa'da yaşanan olayda önceki gün zabıta ekipleri tarafından dilencilik yaparken yakalanan ve 'Çöpten ekmek topluyor' izlenimi vererek dilenen Hacer Öztürk, üzerinde bulunan paraların hayırseverler tarafından kendisine verilen zekat ve fitre olduğunu söyledi. Paraları geri alabilmek için böyle bir yola başvurduğu fark edilen Hacer Öztürk'e inanmayan ekipler, paralara el koyarak 270 TL idari para cezası verdi.

15.04.2022 15:42  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı zabıta ekipleri, ramazan ayında vatandaşların manevi duygularını kullanarak dilenen kişilere yönelik uygulamalarını arttırdı. Kent merkezinde denetim yapan ekipler, Fevzi Çakmak Caddesi'nde çöp kenarında dilenen Hacer Öztürk'ü yakaladı.

Üzerinde 26 bin 300 lira para çıkan dilenciden akıl almaz savunma: Paralar, zekat ve fitre olarak verildi

"PARALAR ZEKAT VE FİTRE İÇİN VERİLDİ"

Satın aldığı ekmeği parçalara bölüp, 'Çöpten ekmek topluyor' izlenimi verdiği tespit edilen Öztürk, zabıta müdürlüğü binasına götürüldü. Üzerinden 26 bin 300 lira para ile 5 bin lira değerinde marketlere ait hediye çeki çıkan Öztürk, yetkililer tarafından el konulan paraları almak için paraların kendisine zekat ve fitre olarak verildiğini söyledi.

ZABITA EKİPLERİ İANANMADI VE PARALARA EL KOYDU

Ekipleri kandırmayı başaramayan ve paraları geri alamayan Hacer Öztürk'e, 'Kabahatlar Kanunu'na muhalefet' suçundan 270 TL idari para cezası kesildi.

Dilencinin üzerinden 26 bin 300 lira para çıktı! Savunması şaşkınlık yarattı: Paralar, zekat ve fitre olarak verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Dilencinin üzerinden 26 bin 300 lira para çıktı! Savunması şaşkınlık yarattı: Paralar, zekat ve fitre olarak verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement